Varken  > Gezondheid Varken

PIA-preventie

Op 13 februari vond het PIA Preventie Event plaats in Veghel. Ruim 150 geïnteresseerde bezoekers hoorden hier de laatste ontwikkelingen op het gebied van PIA en kregen een heuse primeur voorgeschoteld: de ontwikkeling van een nieuw, innovatief PIA-vaccin. Op deze pagina kunt u de presentaties downloaden, de interviews van de diverse sprekers nalezen en de video’s bekijken.

Sfeerimpressie:
Proef de sfeer van het PIA Preventie Event 

Op 13 februari vond het PIA Preventie Event in Veghel plaats. Het PIA Preventie Event werd bezocht door meer dan 150 enthousiaste bezoekers.
We kijken we terug op een succesvol event. Bekijk onze sfeerimpressie om de sfeer van het event te proeven.
De interviews met onze sprekers tijdens het event kunt u hieronder bekijken.

Ken Steen Pedersen:
Wat kunnen we leren van de Denen? 

De Deense professor en dierenarts Ken Steen Pedersen nam bezoekers van het PIA Preventie Event mee naar de situatie in Denemarken. Hij toonde de relatie aan tussen de hoeveelheid van de bacteriën die het varken uitscheidt en de verschijnselen in de stal. Hoe ziet goede diagnostiek eruit en welke aanpak vloeit daaruit voort?

Leendert Amersfoort:
Voeding heeft veel invloed 

Een gezonde darm gaat gepaard met gezonde voeding. Is het mogelijk om PIA te bestrijden met voeding? Welke mogelijkheden zijn er in de samenstelling van het voer? Maar ook aan welke knoppen moet je draaien in het voermanagement om PIA geen kans te geven? Nutritionist Leendert Amersfoort vertelde tijdens het PIA Preventie Event meer over de rol van voeding bij darmgezondheid. Download hieronder zijn presentatie over de rol van voeding bij PIA.

John Vonk:
Praktijkervaringen met PIA 

Als praktiserend dierenarts komt John Vonk regelmatig PIA tegen op varkensbedrijven. Hij nam bezoekers van het PIA Preventie Event dan ook mee naar wat hij zoal opmerkt in de praktijk en hoe er met PIA wordt omgegaan. Want wat is PIA nu eigenlijk? En hoe ziet het eruit? Wat ervaart de boer? En hoe lost de varkenshouder het op? Ook vertelde hij over zijn eigen ervaringen met het nieuwe vaccin tegen PIA. John begeleidde het eerste bedrijf in Nederland dat met dit vaccin aan de slag ging.

Ton Jacobs:
Ontwikkeling nieuw PIA-vaccin

Het ontwikkelen van een nieuw vaccin tegen PIA was niet eenvoudig. Ton Jacobs, onderzoeker bij MSD Animal Health, vertelde waarom dat niet eenvoudig was en hoe het ontwikkeltraject van het nieuwe PIA-vaccin is verlopen. Hij vertelde ook waarom het nieuwe vaccin van MSD Animal Health zo uniek is, hoe de vaccinatie werkt en wat het op kan leveren. Log in om de presentatie van Ton Jacob te bekijken.

Hetty Schreurs:
dagvoorzitter PIA Preventie Event

Als dagvoorzitter nam Hetty Schreurs, directeur Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit, de bezoekers mee in een interactief programma. Hetty heeft volop ervaring in de varkenshouderij en leidde de gesprekken en discussies tijdens het PIA Preventie Event dan ook met verve.

NL-NON-230400018