Hond en kat liggend op bank scaled Hond en kat liggend op bank scaled
rundvee icon

Gezelschapsdieren

MSD Animal Health staat voor innovatieve oplossingen op het gebied van preventieve gezondheidszorg.
Samen met u werken we aan het verbeteren van (preventieve) diergezondheid van honden, katten en konijnen.

Het beste vlooien- en tekenadvies

Als dierenarts speelt u een belangrijke rol bij het informeren en adviseren van hondendiereigenaren over de risico’s van parasieten en het bieden van preventieve oplossingen. Parasieten kunnen immers ziekteverwekkers overbrengen op zowel mens als dier. Toch kiezen diereigenaren er regelmatig voor om pas preventieve maatregelen te nemen als ze vlooien of teken zien op hun dier.

Antiparasitica gezelschapsdieren

Het belang van vaccineren

Vaccineren is één van de belangrijkste dagelijkse werkzaamheden van elke praktijk. We houden huisdieren namelijk graag gezond en beschermd tegen allerlei ziekten. Dit doen we onder andere door ze te vaccineren. Maar wist u dat de vaccinatiegraad onder huisdieren in Nederland onder de 50% ligt? Veel huisdieren missen dus niet alleen de noodzakelijke bescherming, maar ook de jaarlijkse gezondheidscontrole. Een gemiste kans.

Vaccineren bij honden

Diabetes mellitus bij honden en katten

Hoe eerder suikterziekte (diabetes mellitus) bij een hond of kat wordt ontdekt, hoe beter de ziekte kan worden behandeld. Gezond diabetesmanagement is een van de speerpunten van MSD Animal Health en gaat verder dan insuline! Voor dierenartsen en paraveterinairen bieden we veel voorlichtingsmaterialen en training aan om zo diereigenaren te ondersteunen om de beste zorg te geven aan hun suikerzieke dier.

Diabetes bij honden

Onze liefde voor dieren

Samen met u, dierenartsen en paraveterinairen, werkt MSD Animal Health elke dag aan een betere diergezondheid en dierenwelzijn. Een samenwerking waar we trots op zijn! Wat ons bindt, is een onvoorwaardelijke liefde voor dieren. Dat die liefde voor dieren een bijzondere band schept, laten we graag zien in deze speciale videoboodschap. 

Voorlichtingsmaterialen

Om praktijken te ondersteunen in de communicatie naar diereigenaren bestaat er een uitgebreid aanbod aan voorlichtingsmaterialen. Check daarvoor de Content Bibliotheek.

voorlichtingmaterialen hond

NL-NON-230400008