Gezelschapsdieren  > Services 

Content bibliotheek

Voorlichtingsmaterialen: bekijk, download, bestel!

Wilt u voorlichting in uw wachtkamer? Heeft u een Facebookpagina? Wilt u een nieuwsbrief onder uw klanten verspreiden of een tekst item op uw website plaatsen? Hier vindt u kant-en-klare materialen die u kunt gebruiken voor uw klantcommunicatie. Bekijk, download of bestel en ga aan de slag!

Preventie begint met voorlichting

Slechts 5% van de informatie komt over
U kent dat gevoel vast wel: u hebt net een consult gegeven. Daarin heeft u heel duidelijk en helder uw punt toegelicht. U zag duidelijk dat de huisdiereigenaar stond te knikken toen u aan het woord was. Hoe bestaat het dan dat uw advies niet wordt opgevolgd?

Herhalen, herhalen, herhalen
Helaas is één keer vertellen niet voldoende. Het ligt iets ingewikkelder met communicatie. Uw klant onthoudt slechts 5% van de informatie na zo’n gesprek. Wil het beklijven, dan moet u herhalen. 

Laat de boodschap zien, horen en lezen
Neem daarnaast de tijd om uw klanten bij uw boodschap te betrekken en deze vervolgens te herhalen: op verschillende momenten en via verschillende kanalen. Aan de behandeltafel, in uw nieuwsbrief, op uw website, aan de balie, op het scherm, op uw Facebookpagina… Het liefst laat u iedere boodschap zien, horen en lezen, zodat meerdere zintuigen van de ontvanger aan het werk moeten.