Gezelschapsdieren  > Gezondheid Hond

Thermochip – Mini

Thermochip (Mini)

MSD Animal Health is met de overname van Allflex Livestock Intelligence en Sure Petcare één van de marktleiders in dieridentificatie. Met meer dan 100 jaar ervaring, een eigen R&D afdeling en gebundelde krachten, zijn we in staat om ook op het gebied van dieridentificatie te innoveren.

Een thermochip bestelling is eenvoudig te plaatsen via onderstaand bestelformulier. U ontvangt na inzenden een bevestiging van uw order.

Bestellen Thermochip (Mini) voor honden en katten

Een thermochip bestelling is eenvoudig te plaatsen via onderstaand bestelformulier. U ontvangt na inzenden een bevestiging van uw order.

Thermochip en Thermochip (Mini)

MSD Animal Health introduceert een nieuwe generatie identificatiemicrochips: de Thermochip Mini voor honden en katten en de Thermochip voor paarden. Deze nieuwe chip, met een geïntegreerde biosensor, maakt niet alleen het aflezen van het ID nummer mogelijk, maar meet tegelijkertijd ook de temperatuur van het dier op de implantatieplaats.

De Thermochip (Mini) voldoet aan de ISO-normen en is erkend door het ICAR (International Committee for Animal Recording).

Thermochip (Mini): identificatie & monitoring van temperatuur

Thermochip (Mini) kan een aanvulling zijn op het rectaal meten van de temperatuur bij dieren. De geïntegreerde thermometer maakt het mogelijk om de temperatuur op de implantatieplaats eenvoudig te monitoren. Hoewel de rectale en de door de thermochip gemeten (onderhuidse) temperatuur niet correleren, maakt de Thermochip  het stressvrij monitoren van de temperatuur bij dieren mogelijk. Hierdoor kunnen trends en patronen in het temperatuurverloop worden opgemerkt die een aanleiding kunnen zijn een dier verder te onderzoeken.

Thermochip (Mini) voor honden en katten

Het meten van de lichaamstemperatuur speelt een belangrijke rol in de diergeneeskunde. De rectale temperatuur wordt gezien als de standaard in de gezelschapsdierenpraktijk. Thermochip Mini biedt een aanvullende toepassing, namelijk het stressvrij monitoren van de temperatuur op de implantatieplaats.

Thermochip voor paarden

Ook bij paarden is het belangrijk de lichaamstemperatuur regelmatig te meten. Een onderzoek1 bij paarden toonde aan dat het monitoren van de lichaamstemperatuur met de Thermochip een waardevolle toevoeging kan zijn bij het voorspellen van de geboorte.

Een thermochip bestelling is eenvoudig te plaatsen via onderstaand bestelformulier. U ontvangt na inzenden een bevestiging van uw order.

1: Auclair-Ronzaud J, et al. No-contact microchip measurements of body temperature and behavioural changes prior to foaling. Theriogenology 2020; 157: 399-406.

Brochure Thermochip voor paarden

Wilt u meer informatie over de Thermochip (Mini) en bijhorende readers? U kunt de technische brochure hier downloaden voor uw gebruik.

BNL-SPC-220300005