MSD Animal Health Academy

De MSD Animal Health Academy biedt hoogwaardige én hooggewaardeerde opleidingen en trainingen voor u en uw collega’s.
Samen met experts ontwikkelen we nascholingen op maat, ter ondersteuning en bevordering van uw werk. Bekijk hieronder het aanbod en meld uzelf aan.

msd animal health
Veterinair Preventie Professional

Veterinair Preventie Professional

Opleidingsprogramma

Speciaal ontwikkeld voor veterinaire professionals, die een stap verder willen in preventieve diergeneeskunde.

Lees meer
Situationeel Leiderschap

Situationeel Leiderschap

Opleidingsprogramma

Voor dierenartsen, managers en leidinggevenden uit de praktijk met als doel het inzetten van de juiste leiderschapsstijl op het juiste moment.

Lees meer
Veterinair Diabetes Consulent

Veterinair Diabetes Consulent

OPLEIDINGSPROGRAMMA

De vernieuwde opleiding tot Veterinair Diabetes Consulent is een unieke kans om de diabeteskennis van jullie praktijk uit te breiden en gezond diabetesmanagement op de kaart te zetten! De opleiding bestaat uit 5 interactieve e-learningmodules en een inspirerende diabetes- en communicatietraining op locatie bij MSD Animal Health.

Lees meer
MSD VacciBeter

VacciBeter Beschermd

Opleidingsprogramma

Met VacciBeter Beschermd biedt MSD Animal Health een totaalaanpak om de vaccinatiegraad in uw praktijk te verhogen. We helpen u meer inzicht te krijgen in uw klantenbestand en creëren nieuwe kansen om de kwaliteit van preventieve gezondheidszorg in uw praktijk te verbeteren.

Lees meer
Maatwerktrainingen msd

Maatwerktrainingen

Training

Verschillende maatwerktrainingen, met als doel: het verbeteren van vaardigheden en samen oefenen met communicatie uitdagingen.

Lees meer
disc talentfirst nederland bv officieel gecertificeerd

DISC training

Training

Leer jezelf, het team en de klanten beter kennen met deze DISC training. Voor een betere samenwerking met collega’s. Een interactieve training met diverse werkvormen.

Lees meer
plaatje swine strat leid

Strategisch Leiderschap Varkenshouderij

OPLEIDINGSPROGRAMMA

De studiereeks Strategisch Leiderschap is spreciaal ontwikkeld voor varkenshouders en bedrijfsleiders die het maximale uit hun bedrijf willen halen. Goed gezondheidsmanagement gaat dan ook hand in hand met een goede bedrijfsvoering en personeelsmanagement.

Lees meer
Zorgplan Adviestraining

Zorgplan Adviestraining

TRAINING

Adviestraining met als doel: op effectieve wijze het zorgplan inzetten ter ondersteuning van preventieve zorgadviezen.

Lees meer
Digitale marketing voor de dierenartsenpraktijk

Digitale marketing voor de dierenartsenpraktijk

Opleidingsprogramma

Met de juiste kennis en kunde kan digitale marketing van grote waarde zijn voor de dierenartsenpraktijk. Daarom heeft digiRedo, in samenwerking met MSD Animal Health, een training ontwikkeld, speciaal voor medewerkers van de praktijk.

Lees meer
header Paul Overgaauw en Rolf Nijsse

Ontworming Benelux ESCCAP-richtlijn

Webinar

Video van webinar met praktische aspecten van de richtlijnen. Doel is handvatten geven om preventieve diergezondheid bespreekbaar te maken.

Lees meer
PIA in Beeld

PIA in Beeld

DIERHOUDER INFO

Op deze pagina bieden we u een reeks korte video’s over PIA aan. Van diagnostiek tot behandeling zijn in beeld gebracht.

Lees Meer

Geen producten gevonden

Laden…

Hoe kan ik me inschrijven voor de opleidingen?

De meeste opleidingen zijn alleen toegankelijk voor geregistreerde paraveterinairen of dierenartsen. Hiervoor dient u een geactiveerd Connect account te hebben en heeft u uw registratienummer nodig van het Diergeneeskunderegister.  Bekijk hieronder het inschrijfproces in 4 stappen voor deze trainingen.


1. Log in

Log in op uw MSD Connect account. (Persoonlijke account voor toegang tot: Academy, eShop, veterinaire content).


2. Registreer

Nog geen account? Maak eerst eenmalig een persoonlijk MSD Connect account aan.


3. Bekijk instructie

Bekijk hier de instructie om een MSD Connect account aan te maken.


4. Schrijf u in

U kunt zich inschrijven voor de opleiding van uw keuze in de leeromgeving.

Meer weten over de MSD Animal Health Academy?

MSD Animal Health Academy biedt diverse opleidingsmogelijkheden over verschillende onderwerpen. Zowel traditioneel klassikaal onderwijs als ook verschillende vormen van online leren. Vooral de combinatie blijkt efficiënt en effectief in onze programma’s. Opleidingen worden georganiseerd bij u in de praktijk, bij ons op een MSD Animal Health locatie of op een andere nader te bepalen locatie.

Binnen onze academy bieden we verschillende soorten opleidingen aan: 


1. Opleidings-programma

Hybride opleiding, een combinatie van online en klassikale opleidingen.


2. Training

Klassikale training (eventueel vooraf gegaan door een intakegesprek of vragenlijst).


3. Webinar

Online sessie (live of opgenomen om achteraf terug te kijken).


Heeft u vragen of suggesties voor ons opleidingsaanbod? Laat het ons weten via ons contactformulier

Dit zijn onze communicatie trainers

Linda Beerendonk

Linda Beerendonk

Business Development Trainer MSD AH Benelux.

Linda is gediplomeerd trainer met een voorkeur voor interactieve trainingen. Daarnaast is zij ook opgeleid paraveterinair. Naast haar opleiding als paraveterinair heeft Linda diermanagement gestudeerd aan de HAS (BSc) en dierwetenschappen op de universiteit van Essex in Engeland (MSc).

Dankzij haar ruime ervaring als accountmanager in de veterinaire branche kan zij zich goed inleven in de uitdagingen in de dierenartsenpraktijk. Linda geeft trainingen die gericht zijn op goede service en heldere communicatie.

Catharine Stuer

Catharine Stuer

Business Development Trainer MSD AH Benelux.

Catharine Stuer kwam jarenlang als accountmanager bij dierenspeciaalzaken en dierenartsenpraktijken over de vloer en kent de gezelschapsdierensector als geen ander. Sinds enkele jaren werkt Catharine als business development trainer, waar zij dierenartsenpraktijken coacht in praktijkgroei, klantcommunicatie en adviesgesprekken.

Naast ervaren trainer is Catharine afgestudeerd als integrale professionele coach. Catharine is Belgische en geeft haar trainingen in zowel het Nederlands als in het Frans.

Dit zijn onze veterinaire trainers

Yolanda Schaap

Yolanda Schaap

Veterinary Science Liaison- Companion Animals

Yolanda is naast dierenarts ook een gecertificeerd trainer. Ze heeft ruime kennis en ervaring op het vakgebied immunologie en vaccineren. Zij geeft regelmatig onderwijs, lezingen en trainingen over vaccineren van gezelschapsdieren aan dierenartsen en andere professionals, waarbij zij de nieuwste wetenschappelijke inzichten vertaalt naar de praktijk. Yolanda geeft graag interactieve trainingen waarbij zij gebruik maakt van praktijkcases.

Lars Slingerland

Lars Slingerland

Veterinary Science Liaison – Companion Animals

Lars is dierenarts en geeft graag interactief onderwijs over preventieve zorg en diabetes mellitus. Ook ondersteunt hij veterinaire professionals bij de begeleiding van hun suikerzieke patiënten, waarbij hij ook kan putten uit zijn ervaring als eigenaar van een suikerzieke kat. Lars heeft na zijn opleiding tot dierenarts 9 jaar aan de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht voor de suikerzieke patiënten gezorgd en is ook gepromoveerd op suikerziekte bij katten.

Nico Wertenbroek

Nico Wertenbroek

Veterinary Science Liaison – Intensive Livestock

Nico Wertenbroek helpt u graag met al uw technische vragen. Hij weet van de hoed en de rand over varkensgezondheid door zijn jarenlange ervaring als Technical Manager en daarnaast de 7,5 jaar als varkensarts in het veld. In september 2019 startte hij bij MSD. Zijn eerst indruk: “Hier op de campus met 1.800 medewerkers barst het van de innovaties. Dat merk je aan alles. Het is prachtig om zo dicht bij R&D en productie te zitten, daardoor krijg je een veel beter gevoel met de producten. Bij MSD Animal Health gebeurt zoveel, het is mooi om daar een bijdrage aan te mogen leveren”.

Sonja Agten

Sonja Agten

Veterinary Science Liaison Intensive Livestock

“Waar ik energie van krijg? Als we onze klanten met raad en daad bijstaan. Of er nu sprake is van een probleem of een adviesvraag om de bedrijfsvoering te optimaliseren: ze kunnen van ons op aan! Naast een zeer uitgebreid portfolio aan kwalitatieve producten, werken we met een dynamisch team van experts en bieden we een scala aan services. Zo is er voor elke uitdaging een oplossing. Samen gaan we ervoor en valt er heel wat te bereiken.”

Toine Cruijsen

Toine Cruijsen

Veterinary Science Liaison Intensive Livestock

“Varkens gezond maken én houden. Dat is mijn uitdaging. Mijn promotie-onderzoek naar APP in het varken en het bedenken van de ResPig gezondheidsmonitor zijn enkele evergreens, die ook vandaag nog steeds een belangrijke bijdrage leveren aan varkensgezondheid. In mijn functie sta ik dicht bij de praktijk, mag ik complexe problemen analyseren, hoogwaardige producten inzetten en klankborden met R&D en klanten. Ik voel me als een vis in het water.”

Marc Schyns

Marc Schyns

Veterinary Science LiaisonIntensive Livestock

Ik zie het als uitdaging om te zorgen voor gezonde varkens en een gezond bedrijf. Het complexe samenspel tussen het varken, zijn omgeving en ziektekiemen maakt het verschil tussen gezond en ziek. Niet alleen is dat belangrijk voor het varken zelf, maar zeker ook voor het gehele bedrijf.
Met de verschillende experts om de hoek, uitgebreide analyses die in huis worden uitgevoerd en een breed scala aan producten, kunnen de puzzelstukjes in elkaar worden gelegd om tot een verbetering te komen van de diergezondheid. Die schakel in het proces wil ik graag zijn om de diergezondheid op varkensbedrijven verder te optimaliseren.

Pleun Penterman

Pleun Penterman

Veterinary Science Liaison Ruminants 

Pleun Penterman is zowel dierenarts als coach. Ze zet graag haar vaardigheden en enthousiasme in om mensen aan het denken te zetten en te bewegen richting verandering.
Pleun heeft praktijkervaring als dierenarts en een voorkeur voor preventief en proactief werken. Een groot deel van haar werk richt zich op neonatale kalverdiarree, kleine herkauwers en uiergezondheid. Het gebruik van wetenschap van binnen en buiten het bedrijf zorgen ervoor dat ze dierenartsen en veehouders goed kan ondersteunen. Ondersteuning kan zowel telefonisch, door middel van een bedrijfsbezoek en/of door het geven van een training of een coachtraject.

Henk Kuijk

Henk Kuijk

Veterinary Science Liaison Ruminants 

Henk is een praktisch ingestelde dierenarts. Hij heeft na zijn afstuderen dan ook 12,5 jaar als practicus gewerkt in één van de beste praktijken van Nederland. Hij heeft een sterke interne drive om zaken die vandaag goed gaan morgen nog beter te doen. Veterinair gezien heeft hij een bovenmatige belangstelling voor preventie van infectieziekten. Henk werkt dientengevolge inmiddels al 25 jaar als dierenarts voor MSD. Zijn hoofdaandachtsgebieden zijn infectieziekten en vaccinatie bij rundvee.

Zijn missie: gezonde dieren gezond houden. Henk is een warm voorstander van structurele, preventieve en proactieve aanpak. Na (ast) focus op IBR en BVD ligt zijn focus momenteel op B(ovine) R (espiratory) D(isease).
Henk beweegt zich even gemakkelijk op het boerenerf als in een R&D omgeving. Hij vertaalt de wetenschap naar de praktijk en vice versa. Hij deelt zijn ervaringen en inzichten graag met anderen en heeft jarenlang ervaringen met trainingen voor dierenartsen en veehouders. Zowel in groepsverband als ook individueel middels gezamelijke bedrijfsbezoeken (‘training-on-the-job’) en telefonisch ‘sparren’.

NL-NON-230400070