1. Pluimvee

Pluimvee

Vogelmijt beheersen begint met een goede bedrijfshygiëne

Het waarborgen van een goede bedrijfshygiëne, valt nog niet mee. Om u te ondersteunen bij deze managementtaak, helpen we u graag een eind op weg. In onze nieuwe cartoonreeks over vogelmijt Billy stellen we diverse bedrijfshygiëne-maatregelen met een serieuze knipoog aan de kaak. Daarnaast vindt u op deze pagina tal van tips om zelf aan de slag te gaan met uw bedrijfshygiëne!

NIEUW: Vleeskuikenplatform

Vleeskuikens zijn topsporters! Elke topsporter heeft een goede coach nodig: als coach van uw eigen topsportteam speelt een vleeskuikenhouder een cruciale rol om de kuikens gezond en fris aan de finish te brengen. Wat voor kuikencoach bent u eigenlijk? Ontdek het op het nieuwe platform. Maak kennis met Bollie en zijn vrienden en vind alle informatie die u als pluimveehouder nodig heeft om uw vleeskuikens gezond te houden, van slimme kennisdocumenten tot praktische tips & tricks. Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje

Vleeskuikenplatform

Leghen

Als leghenhouder wilt u natuurlijk gezonde, vitale leghennen die goed in de veren zitten en optimaal bijdragen aan uw bedrijfsresultaat. Met innovatieve oplossingen tegen bijvoorbeeld parasieten en hoogwaardige diergeneesmiddelen willen wij de diergezondheid van uw koppels graag verbeteren. Daarbij zijn we ervan overtuigd dat preventie hét verschil kan maken. Gaat u met ons de uitdaging aan?

> Naar leghenplatform

> 25.000.000 behandelde kippen  

Wist u dat er op dit moment al meer dan 25.000.000 kippen in Nederland succesvol zijn behandeld tegen vogelmijt? 

> Integrale mijtenaanpak

Samen maken we ons sterk voor het Nederlandse Ei

De Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij in Nederland en stimuleert de dialoog tussen sector en consument.
In 2014 ontstaan door 5 legpluimveehoudsters inmiddels uitgegroeid tot een enthousiaste groep dames die eieren met girlpower promoten: De mmmEggies. Zij aan zij staan zij voor het Nederlandse ei en worden zij financieel ondersteund door Stichting Blij met een Ei. De mmmEggies brengen met humor en plezier het Nederlandse ei onder de aandacht bij de consumenten. Met gezonde, eerlijke en betrouwbare informatie informeren zij de eindgebruiker over eieren en kippen. Daar werkt MSD Animal Health graag aan mee!

> Stichting Blij met een Ei

> mmmEggies

Nieuwe mijtenbehandeling wint de prestigieuze ‘Breakthrough of the year award’.

MSD Animal Health Engeland mocht op 12 oktober jl, tijdens het jaarlijkse congres van de  ‘British Free-range Egg Producers Association (BFREPA), de prijs  voor het meest innovatieve product van 2018 in ontvangst nemen.

MSD Animal Health is er trots op dat dit diergeneesmiddel deze prijs heeft gewonnen tijdens de conferentie van de British Free-range Egg Producers Association (BFREPA) dat in de Ricoh Arena in Coventry op 11 oktober jl. plaats vond. Dit evenement is voor de eierproducenten in Engeland de grootste in haar soort en wordt door honderden pluimveehouders en andere belangrijke stakeholders uit de pluimveesector bezocht.

Vogelmijt bestrijden, was tot nu toe makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste pluimveehouders hebben ongetwijfeld wel eens geïnvesteerd in vogelmijtbehandelingen die veel geld hebben gekost, maar weinig hebben opgeleverd. Om nog maar te zwijgen over de stress bij de kippen en de extra werkzaamheden die gepaard gingen met deze behandelingen.

Praktijkervaringen met een diergeneesmiddel dat rode vogelmijten effectief beheerst laten zien dat de gezondheid en het welzijn van pluimvee verbetert maar ook dat de kwantiteit en kwaliteit van de eiproductie verhoogt.

Pluimveehouders geven aan blij te zijn met de behandeling. Meer werkplezier, rustigere kippen en betere productieresultaten!

Lees verder!

Vragen?

Heeft u als pluimveehouder of dierenarts vragen over een pluimveeziekte of onze producten?
Stel hem ons!

Stuur een mail

“Een zieke kip eet niet”.

Het ontwikkelen en produceren van geneesmiddelen kent een lange traditie in onze vestigingsplaats Boxmeer.

Wim Hendrikx, een diervoederproducent, redeneerde: “Een zieke kip eet niet”. Zo begon in de jaren vijftig de oprichting van Laboratoria Nobilis om vaccins tegen pluimveeziekten te ontwikkelen. De merknaam Nobilis is nog steeds terug te vinden bij onze pluimveevaccins. In de jaren zestig werd Nobilis overgenomen door AKZO en via diverse andere multinationals belandde ons bedrijf in 2011 in de handen van MSD.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de behandeling van vogelmijt?  
Registreer je dan voor de nieuwsbrief van MSD Animal Health Nederland.

Ja, houd mij op de hoogte

Advies NCD vaccinatie van MSD

Wij willen u graag adviseren hoe NCD-vaccins van MSD Animal Health aan te wenden zijn en dit conform de registraties en rekening houdend met de geldende NCD wetgeving.

Elke toedieningswijze die in de bijsluiter vermeld wordt, is tijdens de registratieprocedure getoetst op veiligheid en werkzaamheid. Echter, nationale regelgeving kan extra beperkingen opleggen aan het gebruik van een vaccin. Een registratie, vaak landenoverschrijdend, is dan ook ondergeschikt aan de locale wetgeving. In Nederland stelt de ‘Regeling preventie, bestrijding en monitoring van besmettelijke dierziekten en zoönosen en TSE’s ‘ dat een eerste NCD vaccinatie plaats vindt:

  • in de periode van 3 tot en met 18 dagen nadat de dieren zijn uitgekomen, of
  • voor zover gebruik wordt gemaakt van een niet-spreidend vaccin, voordat de dieren 3 dagen oud zijn.

Er is een update van de wet (geldend vanaf 01-11-2018 t/m heden). In detail na te lezen op www.wetten.overheid.nl.

Op www.diergeneesmiddeleninformatiebank.nl zijn alle up to date bijsluiters te vinden.

 

 

> Advies NCD-vaccinatie van MSD

  • Advies NCD vaccinatie.pdf (pdf, 372 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

> Advies NCD-vaccinatie hobbykip van MSD

  • Advies NCD vaccinatie hobbykippen.pdf (pdf, 214 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen