Actueel

Het laatste nieuws

Op deze actualiteiten pagina vindt u een overzicht van onze nieuws items op het gebied van gezelschapsdieren.

One Health aanpak dierenarts én huisarts: Uitnodiging 1-daagse MSD Academy

Graag nodigen wij u uit voor de 1-daagse MSD Academy met als thema ‘Een gezonde relatie tussen mens en dier’. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 15 november 2018 in Wageningen.

Primeur: nascholing voor dierenartsen en huisartsen

Hoogste tijd om de handen ineen te slaan voor een One Health aanpak! De MSD Academy biedt een afwisselend en interessant wetenschappelijk programma met sprekers uit de humane en de veterinaire wereld en uit de communicatie- wetenschap. Een primeur, want voor het eerst bieden wij een nascholing aan voor dierenartsen én huisartsen!

 Schrijft u zich snel in, want vol is vol.

> Programma en inschrijven

Vlooien en teken

Wie vlooien en teken wil voorkomen, moet daar geen dagtaak aan hebben. Gelukkig zijn er ook vlooien- en tekenproducten die je hond of kat met slechts één behandeling langdurig beschermen.

Ons advies aan huisdiereigenaren: Ga naar je dierenarts voor het beste advies om deze vervelende parasieten te voorkomen.

> Lees meer

Heeft u al klanten gezien met een vlooienexplosie in huis?

De verwarming is immers weer aan... Ook dit najaar zullen er eigenaren aan uw balie staan, die hun hond of kat het afgelopen seizoen niet regelmatig tegen vlooien en teken behandeld hebben. Gelukkig is het nog niet te laat voor preventie!

> Lees meer

Bravecto in sociale media

In de (sociale) media is misleidende informatie over BRAVECTO®, ons diergeneesmiddel tegen vlooien en teken, verschenen.

Wij vinden het belangrijk om dergelijke misleidende, niet wetenschappelijk onderbouwde, informatie recht te zetten en u de juiste feiten over BRAVECTO® te geven.

 

> Lees meer

Welkom Ebe

Mede namens alle dierenartsen in Nederland heeft MSD Animal Health, pup Ebe geadopteerd. Daarmee helpen we Ebe om een KNGF geleidehond te worden.  

> Lees meer


KNGF Geleidehonden

De KNGF stichting wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een fijner leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een geleidehond vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden.

> Lees meer

Wist u dat wij ook een Facebook pagina hebben?

Hier vindt u allerlei tips en adviezen voor uw huisdier en houden wij u op de hoogte van leuke nieuwtjes.

Volg ons op Facebook

Antiparasitica

Langwerkende middelen bevorderen therapietrouw

Er is steeds meer vraag naar langwerkende middelen tegen vlooien en teken.

> Lees meer

Vaccineren

Het belang van vaccineren

Preventieve gezondheid staat hoog op onze agenda. Door te vaccineren kunnen we huisdieren een goede bescherming bieden. Toch zijn er nog altijd katten-, honden-, en konijneneigenaren die vaccinaties overslaan. Veel huisdieren missen daardoor vaccinaties die ze echt nodig hebben.

> Lees meer

Katvriendelijke praktijk

Soms kan het een hele uitdaging zijn om met een kat naar de dierenarts te gaan.

Daardoor kan het voorkomen dat een kat niet, of te laat, naar de dierenarts gebracht wordt en dus niet de juiste medische zorg krijgt die het dier op dat moment verdient. Gelukkig zijn er steeds meer katvriendelijke praktijken in Nederland.

> Lees meer

Diabetes

Hoe eerder suikerziekte bij een hond of kat wordt ontdekt, hoe beter de ziekte kan worden behandeld.

Hoewel de ziekte chronisch van aard is, is suikerziekte goed te behandelen. Gezond diabetes management is dan ook het speerpunt van MSD Animal health.

> Lees meer

Praktijkondersteuning

MSD Animal Health staat voor innovatieve oplossingen voor het verbeteren van diergezondheid.

Daarnaast willen we dierenartsenpraktijken helpen om zich nog verder te professionaliseren.Dat doen we door het aanbieden van diverse praktijkondersteunende programma’s.

> Lees meer