Hond en kat op kleed diabetes Hond en kat op kleed diabetes

Gezelschapsdieren > Gezondheid Kat

Diabetes mellitus

Een tijdige diagnose van diabetes mellitus bij katten kan bijdragen aan een succesvolle behandeling. Bij MSD Animal Health zijn we toegewijd aan het bevorderen van gezond diabetesmanagement, dat verder gaat dan alleen het reguleren van de suikerspiegels. We bieden uitgebreide ondersteuning aan dierenartsen en paraveterinairen door middel van voorlichtingsmateriaal en trainingen, zodat zij diereigenaren kunnen helpen om hun suikerzieke katten de best mogelijke zorg te geven.

Heeft uw praktijk al een Veterinair Diabetes Consulent?

Wilt u uw praktijk verder uitbreiden op het gebied van diabetes mellitus bij huisdieren? Overweeg dan onze opleiding voor paraveterinairen tot Veterinair Diabetes Consulent. Met deze unieke opleiding krijgt u de kans om diabetesmanagement nog beter op de kaart te zetten. In deze opleiding wordt kennis gecombineerd met praktijksituaties, wat helpt om diereigenaren effectiever te adviseren en te ondersteunen bij de zorg voor hun huisdieren met diabetes mellitus.

Gebruik onze Sugar & Spike animaties

Onze Sugar & Spike animaties zijn ontworpen om diereigenaren op een leuke en begrijpelijke manier te informeren over diabetes bij katten en honden. Er is een reeks beschikbaar van in totaal vier afleveringen:

Voorlichtingsmaterialen voor diereigenaren

Als een kat de diagnose diabetes mellitus krijgt, is dat vaak even schrikken voor de katteneigenaar. Ze hebben vaak veel vragen over de aandoening en de behandeling. Om eigenaren gerust te stellen en hen te helpen de beste zorg voor hun huisdier te bieden, is goede voorlichting en begeleiding van belang. MSD Animal Health heeft verschillende voorlichtingsmaterialen beschikbaar die u hierbij kunnen ondersteunen. Met onze informatie over wat diabetes mellitus is en hoe het behandeld kan worden, kunnen eigenaren meer vertrouwen krijgen en hun huisdier de zorg geven die het verdient.

App ‘PetDiabetes Tracker’
voor honden en katten met diabetes

Voor diereigenaren van suikerzieke honden en katten heeft MSD Animal Health de Pet Diabetes Tracker app ontwikkeld. Hiermee kunnen diereigenaren heel eenvoudig de eetlust, waterinname, glucosewaarden, symptomen en activiteiten van hun huisdier bijhouden. De app helpt ook om ze te herinneren aan regelmatige controles bij uw praktijk.

Download de app hier:

NL-NON-230600009