ResPig

ResPig

Bedrijfsrendement in 4 stappen

Verbeter in 4 stappen de gezondheid van varkens en houd ademhalingsproblemen onder controle:
Met ResPig kiest u voor een structurele aanpak, volledig toegespitst op uw bedrijfssituatie.

Stap 1:
Bedrijfsaudit

Een gezonde bedrijfsvoering begint met inzicht. ResPig is een diagnose- en monitoringssysteem; hét instrument voor een structurele aanpak van ademhalingsziekten op uw varkensbedrijf. Hoofdonderdeel van ResPig is een audit. Samen met uw dierenarts maakt u uw bedrijfssituatie en uw risicofactoren voor infectieziekten inzichtelijk. De uitkomst van deze audit vormt een goede basis om de gezondheid van uw varkens en uw rendement te verbeteren!

> Lees meer

Stap 2:
Bloed- en speekselonderzoek

Belangrijk onderdeel van ResPig is het bloed- en speekselonderzoek, waarbij varkens van verschillende leeftijdsgroepen worden gecontroleerd op de aanwezigheid van 6 belangrijke ziekteverwekkers: PRRS, circo, mycoplasma, influenza, ziekte van Glässer en APP. We voorzien de bloeduitslag van advies en koppelen dit advies terug aan uw dierenarts. Hoe meer we weten van uw bedrijf, hoe beter we de uitslagen kunnen interpreteren!

> Aan de slag

 

Stap 3:
Persoonlijk plan van aanpak


De bedrijfsaudit en het bloedonderzoek geven aan hoe uw bedrijf ervoor staat, waardoor een gerichte aanpak mogelijk is! U krijgt adviezen en handvatten die zijn toegespitst op uw eigen bedrijfssituatie en samen met uw dierenarts stelt u een plan van aanpak op. Dit kan variëren van aanpassingen in vaccinaties en veranderingen in huisvesting (overbezetting) tot aan klimaatadviezen. Zo kunt u effectief aan de slag om de gezondheid van uw varkens te verbeteren.

> Lees meer

Stap 4:
Evalueren en monitoren


Door elk half jaar een ResPig audit uit te voeren, houdt u vinger aan de pols. Is uw plan van aanpak succesvol? Waar moet het bijgesteld worden? Door gericht te sturen en te controleren op effectiviteit, haalt u de beste resultaten! Daarom bevat ResPig een handige, economische calculatiemodule. Hiermee kunt u vooraf de financiële schade van bepaalde varkensziekten inschatten en uitrekenen wat een vaccinatie u financieel oplevert.

> Lees meer

Wat kost ResPig?


Afhankelijk van het soort varkensbedrijf dat u voert, kunt u bij uw dierenarts een ResPig abonnement afsluiten, zodat u halfjaarlijks de audit met het bijbehorende bloed- en speekselonderzoek kunt laten verrichten. Er bestaan vijf abonnementsvormen:

 Hiernaast ziet u de tarieven.

Bij de Gezondheidsmonitor fokbedrijf (Topigs Norsvin) wordt overigens drie keer per jaar gecontroleerd inclusief PIA onderzoek.

> Lees meer

Stickers bloedbuizen

Bloed- en speekselonderzoek? Gebruik de juiste stickers! Wilt u nieuwe stickers bestellen? Neem contact op met Juul ten Haaf via nummer: 0485-585272 of klik op de button en vraag nieuwe stickers aan. Geef daarbij aan voor welke diergroep u deze nodig heeft.

> Vraag stickers aan

ResPig bloed- en speeksel opsturen

Om de bloed- en speekselstroom van ResPig zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en vertraging in de uitslagen te voorkomen, willen wij u graag aangeven hoe u de bloed- en speekselmonsters het beste kunt versturen. Een handig document om op te hangen! 

  • ResPig bloed en speekselonderzoek (pdf, 146 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

InterCheck

Maak kosteloos gebruik van bloedonderzoek
tegen circo, APP, PRRS en mycoplasma.

> Lees meer

ServiceBloed

Biedt bloed- en speekselonderzoek geen uitkomst?
Kies voor aanvullend bloedonderzoek!

> Lees meer

Naaldloos vaccineren

Demo IDAL

Aan de slag met naaldloos vaccineren?
Vraag een gratis demonstratie aan!

> Vraag aan

Varkensteam

Advies nodig? Een brandende vraag?
We houden van een uitdaging!

> Maak kennis