Varken in het stro Varken in het stro
varken icon

Varken

Varkensziekten

PRRS

Over PRRS wordt veel gesproken. Geen wonder: een PRRS-infectie kan langdurige gevolgen hebben voor uw bedrijfsresultaat.

Welke maatregelen kunt u treffen om een introductie te voorkomen? Werken al die vaccins nog wel voldoende tegen de huidige PRRS-stammen?

varkens in een hok

PIA (Lawsonia intracellularis)

PIA veroorzaakt problemen op veel varkensbedrijven. Zowel zichtbare problemen, zoals acute sterfte en diarree, als onzichtbare problemen, zoals slechtere voederconversie en groei.

Herkent u PIA problemen op uw bedrijf?

pia preventie

Circo (PCV2) & Mycoplasma

Het circovirus komt wereldwijd voor en kan grote schade veroorzaken. Hoe weet u of u circo op uw bedrijf hebt? Wat zijn precies de ziekteverschijnselen?

Mycoplasma hyopneumoniae (Mhyo) is een belangrijke veroorzaker van ademhalingsproblemen (bronchitis en longontsteking) bij varkens. Hoe gaat mycoplasma te werk in het varken?

varkens in een mand

Vaccineer uw varkens nu ook naaldloos

Kies voor de 4 meest voorkomende varkensziekten voor een naaldloze vaccinatie met IDAL. U houdt uw varkens gezond op een veilige, eenvoudige en diervriendelijke manier. Naaldloos vaccineren kost in de meeste gevallen niets meer dan met de naald, maar u maakt vaccineren wel veel prettiger voor u en de varkens.

idal 3g

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie van ons ontvangen?
Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wij helpen u graag verder.

een groep varkens met gele oormerken

NL-NON-230400002