varken icon

Varken > Services

Export biggen

Vleesvarkenshouders stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de biggen. MSD Animal Health ontzorgt door advies en begeleiding te bieden bij gezondheidsvraagstukken op en tussen bedrijven. Óók voor afnemers in het buitenland. 

Reputatie Nederlandse big onder druk

Reputatie Nederlandse big onder druk

Uit het uitgebreide onderzoek van MSD Animal Health blijkt dat er regelmatig sprake is van aannames als het gaat om de gezondheids – en vaccinatiestatus van biggen. Duitse afnemers gaan ervan uit dat de gezondheid van de biggen in orde is. Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat er actie moeten worden ondernomen om ervoor te zorgen dat we aan de wensen van de Duitse afnemer blijven voldoen.

Voorkom paniekvoetbal en spraakverwarring

De sleutel tot het voorkomen van veel gezondheidsproblemen na export van biggen, is een betere en meer geregisseerde communicatie. Dat is één van de belangrijkste conclusies uit uitgebreid marktonderzoek. Voorkom paniekvoetbal en spraakverwarring.

een varkensstaart met stickers

Duitser wil big zonder gedoe

Ieder jaar worden er miljoenen biggen vanuit Nederland en Denemarken naar Duitsland geëxporteerd. Hoe verloopt die overdracht? Wat zijn de wensen en behoeften van de afnemende partij en sluiten die van de leverende partij daar (voldoende) op aan? MSD Animal Health deed hier uitgebreid marktonderzoek naar.

een persoon in een rode overall die een klembord vasthoudt naast een groep varkens
een groep varkens met gele oormerken

Vragen aan ons varkensteam?

De varkensexperts van MSD Animal Health stellen hun kennis en jarenlange (praktijk)ervaring graag beschikbaar. Natuurlijk kunt u rekenen op deskundig advies, maar ook op praktische tips waarmee u meteen uw voordeel kunt doen! 

NL-NON-230400087