1. Team

Varkensteam

Graag stellen we ons voor!

Heeft u al kennis gemaakt met ons varkensteam? Op deze pagina stellen we ons persoonlijk aan u voor.
We delen graag adviezen, tips, ervaringen en kennis. Wat kunnen we voor u betekenen?

De wetenschap van gezondere dieren

Samen met uw dierenarts stropen we de mouwen voor u op. Verwacht daarbij geen advies aan de zijlijn, maar praktische tips en analyses voor uw bedrijf. Met een been in de stal en het andere been in ons laboratorium gaan we samen aan de slag voor het beste resultaat. Daar gaat ons bloed sneller van stromen! Niets voor niets is de wetenschap van gezondere dieren ons erfgoed én onze missie.

 

> Meer over onze missie

Toine Cruijsen
Technical Manager

“Varkens gezond maken én houden. Dat is mijn uitdaging. Mijn promotie-onderzoek naar APP in het varken en het bedenken van de ResPig gezondheidsmonitor zijn enkele evergreens, die ook vandaag nog steeds een belangrijke bijdrage leveren aan varkensgezondheid. In mijn functie sta ik dicht bij de praktijk, mag ik complexe problemen analyseren, hoogwaardige producten inzetten en klankborden met R&D en klanten. Ik voel me als een vis in het water.”

 

> Mail Toine

Sonja Agten
Technical Manager 

“Waar ik energie van krijg? Als we onze klanten met raad en daad bijstaan. Of er nu sprake is van een probleem of een adviesvraag om de bedrijfsvoering te optimaliseren: ze kunnen van ons op aan! Naast een zeer uitgebreid portfolio aan kwalitatieve producten, werken we met een dynamisch team van experts en bieden we een scala aan services. Zo is er voor elke uitdaging een oplossing. Samen gaan we ervoor en valt er heel wat te bereiken.”

> Mail Sonja

Nico Wertenbroek
Technical Manager

Nico Wertenbroek helpt u graag met al uw technische vragen. Hij weet van de hoed en de rand over varkensgezondheid door zijn jarenlange ervaring als Technical Manager en daarnaast de 7,5 jaar als varkensarts in het veld. In september 2019 startte hij bij MSD. Zijn eerst indruk: “Hier op de campus met 1.800 medewerkers barst het van de innovaties. Dat merk je aan alles. Het is prachtig om zo dicht bij R&D en productie te zitten, daardoor krijg je een veel beter gevoel met de producten. Bij MSD Animal Health gebeurt zoveel, het is mooi om daar een bijdrage aan te mogen leveren”. Nico heeft al 14 jaar ervaring als Technical Manager en daarvoor 7,5 jaar als praktijkdierenarts.

> Mail Nico

Marc Schyns
Technical Manager


Ik zie het als uitdaging om te zorgen voor gezonde varkens en een gezond bedrijf. Het complexe samenspel tussen het varken, zijn omgeving en ziektekiemen maakt het verschil tussen gezond en ziek. Niet alleen is dat belangrijk voor het varken zelf, maar zeker ook voor het gehele bedrijf.
Met de verschillende experts om de hoek, uitgebreide analyses die in huis worden uitgevoerd en een breed scala aan producten, kunnen de puzzelstukjes in elkaar worden gelegd om tot een verbetering te komen van de diergezondheid. Die schakel in het proces wil ik graag zijn om de diergezondheid op varkensbedrijven verder te optimaliseren.

> Mail Marc

Jos Broere
Account Manager

“Als Account Manager wil ik van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten. Hoor ik ergens over een nieuwe ontwikkeling of een slimme managementmaatregel? Dan zijn mijn relaties de eerste die het weten. Ook varkensbedrijven moeten blijven innoveren om klaar te zijn voor de toekomst. Neem nu de opkomst van naaldloos vaccineren. Niet alleen veilig en diervriendelijk, maar ook erg efficiënt. Daarom geef ik tegenwoordig veel gratis IDAL-trainingen op locatie.”

 

> Mail Jos

Marjolein van Kilsdonk
Account Manager

Door mijn “roots” in de varkenshouderij heb ik een passie ontwikkeld voor varkens. Daarnaast bewonder ik ook de mensen in de varkenssector voor hun liefde voor het vak en de drang om elke dag weer een stukje beter te presteren. Ik maak me graag hard voor het leveren van de juiste oplossingen op het gebied van varkensgezondheid om zo een bijdrage te leveren aan een beter rendement en meer werkplezier in de varkenshouderij. Dagelijks adviseer ik dan ook met veel plezier dierenartsen bij het maken van keuzes rondom hun diergezondheidsbeleid.

> Mail Marjolein

Frank Bekkers
Business Unit Director

“Als zoon van een dierenarts, is de liefde voor diergezondheidszorg me met de paplepel ingegoten. Inmiddels werk ik alweer jaren voor MSD Animal Health en geef ik leiding aan het varkensteam. Een van mijn speerpunten is innovatie. Wij, onze klanten: allemaal moeten we inspelen op de veranderingen in de markt. Snel schakelen is het devies. Daar ligt ook een duidelijke taak voor ons weggelegd. Door onze klanten maximaal te ondersteunen, blijven ze in de voorhoede.” 

 

> Mail Frank

Juul ten Haaf
Business Support Officer

“Inmiddels ben ik 14 jaar werkzaam bij het varkensteam van MSD Animal. Binnen ons team ben ik de centrale schakel in het gehele ResPig programma. Om tot een goed ResPig-onderzoek en betrouwbare uitslagen te komen, heb ik dagelijks contact met verschillende varkensdierenartsen. ResPig geeft inzicht en zorgt ervoor dat varkenshouders de juiste  bedrijfsbeslissingen kunnen nemen. Ik ben blij dat ik op die manier een steentje kan bijdragen aan een  betere diergezondheid.”

> Mail Juul

Niki Nuijten
Marketing Manager

“In mijn functie krijg ik volop de ruimte om te werken aan nieuwe ideeën, waarbij ik de vertaalslag mag maken tussen theorie en praktijk. Vanaf jongs af aan had ik al een echte passie voor de varkenshouderij.  Die passie zet ik in om de samenwerking met dierenartsen en varkenshouders verder te optimaliseren. Als er dan een eindproduct ligt, waar iedereen profijt van heeft, dan ben ik zo trots als een pauw. Dat is ook het mooie van MSD: diergezondheid staat altijd centraal.” 

> Mail Niki

Marleen van Sleuwen
Marketing Manager

Werken aan gezonde dieren, wie wil dat nou niet? Binnen MSD Animal Health werken we voortdurend aan innovatieve producten om varkens gezond te houden. Als Marketing Manager Swine maak ik de vertaalslag van onze producten naar de dierenarts en de varkenshouder. Zodat dierenartsen en varkenshouders informatie en hulpmiddelen ontvangen om de juiste keuzes te kunnen maken voor een gezonde varkenshouderij.

> Mail Marleen

Peter Emmer

Peter Emmer
Regulatory Affairs Manager

“Met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor de registratie van diergeneesmiddelen en bijvoorbeeld bijsluiterteksten. Vanuit mijn immunologische achtergrond ligt mijn hart bij de vaccins die een enorme potentie hebben om (dier)ziekten te beheersen. Te vaak worden vaccins gezien als de oplossing voor een probleem, terwijl deze preventief ingezet zouden moeten worden. Voor ons de taak om dit beter op het netvlies van alle partijen te krijgen om teleurstellingen te voorkomen.”

> Mail Peter