1. Naaldloos

De toekomst van vaccineren is naaldloos

Naaldloos vaccineren met de IDAL

Steeds meer varkenshouders stappen over op naaldloos vaccineren. Een logische keuze, want naaldloos vaccineren met de IDAL is niet alleen veilig en eenvoudig, maar ook nog eens diervriendelijker. We helpen u graag bij de overstap naar naaldloos. U kunt op deze pagina een gratis informatiepakket of een demonstratie aanvragen, een virtual reality video bekijken en nog veel meer.
Werkt u al met de IDAL? Hier vindt u alle praktische informatie. Lees maar!

De IDAL 2G

Wilt u werken aan uw diergezondheidsmanagement? Met de IDAL 2G was het naaldloos voor de voet vaccineren van uw zeugen nog nooit zo eenvoudig! Ook geschikt voor grote aantallen biggenvaccinaties. Neem de proef op de som en test het zelf.

De IDAL 3G

De IDAL 3G is licht van gewicht, kent een optimale ergonomie en een bovengemiddelde accuduur: een ideaal instrument om grote aantallen dieren naaldloos te vaccineren! Neem contact op voor een gratis demonstratie bij u in de stal.

De IDAL 3G Twin

De IDAL 3G Twin is het eerste apparaat voor naaldloze vaccinatie waarmee twee vaccins tegelijkertijd kunnen worden toegediend, doordat deze voorzien is van een dubbele kop. Vraag een gratis demonstratie of informatiepakket aan.

 

Efficiënt en gemakkelijk vaccineren

De eerste varkenshouders werken al met de IDAL 3G Twin in de stal. Doordat je met dit apparaat twee vaccins tegelijkertijd kunt toedienen, wordt naaldloos vaccineren nog efficiënter. Hoe gemakkelijk het werkt zie je in deze video!

> Video vaccineren met IDAL 3G Twin 

Probeer de IDAL vrijblijvend uit

Ton komt graag bij u langs!

Voordat u overstapt, wilt u natuurlijk wel weten waar u aan begint. Dat begrijpen we als geen ander. Om na te gaan of naaldloos vaccineren wat voor u is, moet u het op zijn minst een keer ervaren. Toch? Daarom kunt u geheel kosteloos en vrijblijvend een demonstratie aanvragen bij u op het bedrijf. Onze IDAL-expert Ton van der Ven komt graag bij u langs om u de naaldloze injectietechniek uit te leggen. Hij praat u bovendien bij over de voorwaarden.
Vindt u het wat? Dan kunt u rekenen op goede gebruiksinstructies en praktische tips, zodat u het beste uit iedere vaccinatie haalt.


> Vrijblijvende demonstratie

Vraag aan: gratis informatiepakket

Naaldloos vaccineren kost u in de meeste gevallen niets meer dan vaccineren met de naald, maar levert u wél meer voordelen op. Allereerst ervaren uw varkens aanzienlijk minder stress en pijn.
Door direct ín de huid te vaccineren, voorkomt u dat ziektekiemen via de naald op uw andere varkens worden overgedragen of dat naalden in het vlees achterblijven. Bovendien vaccineert u slechts 0,2 ml in de huid, wat de kans op bijwerkingen aanzienlijk vermindert.
U kunt naaldloos vaccineren met de IDAL 2G, de IDAL 3G of de IDAL 3G Twin. Benieuwd of naaldloos vaccineren iets voor u is? Vraag een gratis informatiepakket aan.

 

> Gratis informatiepakket

 

Naaldloos vaccineren met IDAL is veilig, effectief en diervriendelijk:

• Snelle en effectieve immuunrespons
• Door klein volume minder kans op entreacties
• Minder risico om uzelf te injecteren
• Geen overdracht van ziektekiemen via de naald
• Beter dierenwelzijn; minder stress en pijn voor het varken
• Minder risico op weefselschade en achterblijvende naalden
• Uitermate geschikt voor biggenvaccinatie
• Gemakkelijk en flexibel; meerdere vaccinatieplekken mogelijk

> Download IDAL brochure

"De huid benutten waarvoor deze gemaakt is"

“De huid is een belangrijk en onderschat onderdeel van ons
immuunapparaat,” betoogt Pieter van Rengen, dierenarts bij Lintjeshof.
“Met naaldloze vaccinatie benut je dit orgaan optimaal.“

> Pieter van Rengen vertelt

"Goede toediening is van levensbelang"

Varkenshouder Johnny Hogenkamp uit het Overijsselse Dalfsen,
vindt het belangrijk dat de vaccinaties bij zijn biggen goed gebeuren.
Hij kiest voor naaldloze vaccinatie met de IDAL.

> Ervaringen van Johnny Hogenkamp

 

IDAL 3G in de publiciteit

De introductie van de IDAL 3G is ook in de vakbladen uitgebreid beschreven. Onder meer Boerderij, Varkens, Nieuwe Oogst en V-Focus schreven over de innovatie. Heeft u een van deze artikelen gemist? Geen probleem. We hebben alle publicaties voor u verzameld. 

> Naar publicaties

Biggen gemakkelijk vaccineren met IDAL 3G

De allernieuwste IDAL 3G is uitermate geschikt voor het vaccineren van grote aantallen biggen. In deze video ziet u hoe gemakkelijk en diervriendelijk dit werkt.

> Video biggen naaldloos vaccineren

 

Zeugen rustig naaldloos vaccineren

Herkent u dit? De zeug ziet u alweer aankomen... Ze zit niet te wachten op een naald in haar lijf. Met de IDAL vaccineert u naaldloos. Hoe de zeug dat ervaart? Dat ziet u hier.

> Video zeugen naaldloos vaccineren

 

Dáárom vaccineren in de huid

Het is niet alleen de werking van het apparaat wat naaldloos vaccineren met de IDAL zo uniek maakt. Maar ook het mechanisme van vaccineren ín de huid zorgt ervoor dat het immuunsysteem op een andere manier getriggerd wordt. Met slechts 0,2 ml vaccin wordt een goede afweer opgebouwd. Verder lezen over vaccineren in de huid en de IDAL? Download onze factsheet met veelgestelde vragen én antwoorden.

  • IDAL veelgestelde vragen (pdf, 435 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

De IDAL in virtual reality

Bent u benieuwd hoe naaldloos vaccineren met de IDAL er in de praktijk uitziet? Kijk in deze video mee met een varkenshouder die de IDAL gebruikt en zie met uw eigen ogen hoe rustig de varkens reageren.

Beleef de IDAL in virtual reality
Ervaar naaldloze vaccinatie alsof u zelf in de stal staat door deze video met een VR-bril te bekijken. Vraag een gratis VR-bril aan!

 

> Gratis VR-bril

Praktische informatie

U werkt met de IDAL of bent van plan om met onze naaldloze vaccinatietechniek te gaan werken, goede keuze! Om uw vragen rondom de IDAL te beantwoorden, hebben we praktische informatie voor u verzameld.

> Naar praktische informatie

Veilig en hygiënisch vaccineren

Met de IDAL zorgt u ervoor dat uw varkens veilig worden gevaccineerd. Ziektekiemen worden niet via de naald aan andere varkens overgedragen. Slechts 0,2 ml vloeistof wordt in de huid gespoten, wat de kans op bijwerkingen aanzienlijk vermindert.

> Veilig en hygiënisch vaccineren

Eenvoudig en snel vaccineren

Snel en eenvoudig grote aantallen varkens vaccineren? De IDAL maakt het u gemakkelijker, het systeem is hier speciaal voor ontwikkeld. Bovendien ervaart u met de IDAL flexibiliteit in de plaats van vaccineren en positieve diervriendelijke effecten bij uw varkens.

> Eenvoudig en snel vaccineren

Diervriendelijk en gezond vaccineren

Hoe gezonder en vitaler uw varkens zijn, des te gezonder ook uw uiteindelijke rendement. De IDAL draagt hieraan bij, u kunt met de IDAL uw varkens beschermen tegen de 3 meestvoorkomende varkensziekten op een diervriendelijke manier. 

> Diervriendelijk en gezond vaccineren