varken logo

Varken >  Management

Naaldloos vaccineren

Maak kennis met IDAL

Steeds meer varkenshouders stappen over op naaldloos vaccineren. Een logische keuze, want naaldloos vaccineren met de IDAL is niet alleen veilig en eenvoudig, maar ook nog eens diervriendelijker.

We helpen u graag bij de overstap naar naaldloos. U kunt op deze pagina een gratis informatiepakket  of een demonstratie aanvragen en u vindt hier alle informatie over IDAL.

Werkt u al met de IDAL? Hier vindt u alle praktische informatie ( Inloggen verplicht).

idal 3g

Wat is IDAL

Lees hier alles over IDAL : naaldloos in de huid vaccineren.

een persoon die een apparaat tegen een varken houdt

Praktische informatie over IDAL

Wil u meer weten  over hoe u de IDAL kan reinigen,  hoe u de IDAL kan klaarmaken voor vaccinatie of u het best kan vaccineren met IDAL?Hier vindt u alle nuttige informatie.

iemand die een varken vasthoudt

Ervaringen met IDAL

Lees hier over ervaringen uit de praktijk.

iemand die een varken vasthoudt

Aanvraag IDAL demo

Om alle voordelen van IDAL in de stal te ervaren, contacteer ons voor een demonstratie.

Wat u moet weten over IDAL, naaldloos in de huid vaccineren

Wist u dat met IDAL uw varkens kan beschermen  tegen circo, mycoplasma hyopneumoniae, PRRS en PIA?  En hoe werkt dat naaldloos in de huid vaccineren? Lees er alles over in deze brochure.

een persoon die een varken vasthoudt met idal
een groep pictogrammen met tekst

Naaldloos vaccineren met IDAL is veilig, effectief en diervriendelijk:

• Snelle en effectieve immuunrespons
• Door klein volume minder kans op entreacties
• Minder risico om uzelf te injecteren
• Geen overdracht van ziektekiemen via de naald
• Beter dierenwelzijn; minder stress en pijn voor het varken
• Minder risico op weefselschade en achterblijvende naalden
• Uitermate geschikt voor biggenvaccinatie
• Gemakkelijk en flexibel; meerdere vaccinatieplekken mogelijk

Diervriendelijk vaccineren

Wist u dat 95% van de zeugen tijdens de  vaccinatie met een naald gedragsverandering vertonen?

Bij een vaccinatie met de IDAL is dit veel minder het geval en vertonen de zeugen veel minder pijn- en angstreacties.

Biggen op een leeftijd van drie weken via vaccinatie extra bescherming meegeven is gemeengoed in de varkenshouderij. De publieke opvatting groeit dat ook zo’n handeling op een zo diervriendelijk mogelijke manier moet gebeuren. Naaldloos vaccineren veroorzaakt minder stress en pijn bij biggen.

Diervriendelijk vaccineren

Maak vaccineren gemakkelijker

De IDAL is gemakkelijk in gebruik. Het systeem heeft altijd de juiste druk en de juiste vaccinhoeveelheid. Daarnaast is het compact, doordat er geen externe leidingen of zware gaspatronen nodig zijn.  

Bovenal ervaren varkens met de IDAL minder pijn en stress, waardoor het rustiger in de stal is. Op het moment van vaccineren trekken bijvoorbeeld aanzienlijk minder zeugen het lijf terug. In korte tijd vaccineert u gemakkelijk grote aantallen varkens, plezieriger voor u én uw varkens.

Wij staan voor u klaar!

Met onze gebruiks- en onderhoudsovereenkomst geniet u gratis onderhoud, transport, advies en training.

U bent flexibel in de plek van vaccinatie 

Het is niet nodig om specifiek in de hals te vaccineren. De IDAL kan worden gebruikt op diverse plekken waar de huid niet te dik, stug en behaard is en niet tegen het bot of op een speklaag ligt.

Bij biggen is dit vooral ter hoogte van de nek- of rugzijde en in de bilspier. Bij vleesvarkens en zeugen is dat net achter de oren in de nek, of bij de rugspier tot aan de achterhand. U bent dus heel flexibel in de keuze van de vaccinatieplaats. 

idal 3g

Dáárom vaccineren in de huid

Het is niet alleen de werking van het apparaat wat naaldloos vaccineren met de IDAL zo uniek maakt. Maar ook het mechanisme van vaccineren ín de huid zorgt ervoor dat het immuunsysteem op een andere manier getriggerd wordt. Met slechts 0,2 ml vaccin wordt een goede afweer opgebouwd. Bovendien zorgt dit kleine volume voor minder entreacties.

“De huid benutten waarvoor deze gemaakt is”

“De huid is een belangrijk en onderschat onderdeel van ons immuunapparaat,” betoogt Pieter van Rengen, dierenarts bij Lintjeshof.
“Met naaldloze vaccinatie benut je dit orgaan optimaal.“

2 mannen die een varken vasthouden

Comfortabeler vaccineren

Varkenshouder Bart Vanschoubroek: “Het is gemakkelijker dan met een naald, er is geen terugvloei en je neemt geen kiemen mee van de ene big naar de andere. Het lijkt me ook wel diervriendelijker dan vaccineren met een naald.”

een persoon die een machine tegen een big houdt

Biggen gemakkelijk vaccineren met IDAL 3G

De allernieuwste IDAL 3G is uitermate geschikt voor het vaccineren van grote aantallen biggen. In deze video ziet u hoe gemakkelijk en diervriendelijk dit werkt.

Zeugen rustig naaldloos vaccineren

Herkent u dit? De zeug ziet u alweer aankomen… Ze zit niet te wachten op een naald in haar lijf. Met de IDAL vaccineert u naaldloos. Hoe de zeug dat ervaart? Dat ziet u hier.

De IDAL 3G

idal 3g mono

De IDAL 3G is licht van gewicht, kent een optimale ergonomie en een bovengemiddelde accuduur: een ideaal instrument om grote aantallen dieren naaldloos te vaccineren!

Interesse? Neem voor de IDAL 3G MONO óf TWIN contact met ons op voor een gratis vrijblijvende demonstratie bij u in de stal of vraag een informatiepakket aan.

De IDAL 3G Twin

idal 3g twin msd

De IDAL 3G Twin is het eerste apparaat voor naaldloze vaccinatie waarmee tot drie vaccins tegelijkertijd kunnen worden toegediend, doordat deze voorzien is van een dubbele kop.

IDAL 3G in de publiciteit

IDAL 3G in de publiciteit

In de vakpers wordt regelmatig over IDAL geschreven, want er is al heel wat ervaring met naaldloos in de huid vaccineren. Onder meer Boerderij, Varkens, Nieuwe Oogst en V-Focus verschenen interessante artikels. Heeft u een ervan gemist? Geen probleem. We hebben alle publicaties voor u verzameld

Kijk mee in de stal

Bent u benieuwd hoe naaldloos vaccineren met de IDAL er in de praktijk uitziet? Kijk in deze video mee met een varkenshouder die de IDAL gebruikt en zie met uw eigen ogen hoe rustig de varkens reageren.

een zwarte koffer met daarin een stuk gereedschap

Praktische informatie IDAL

U werkt met de IDAL of bent van plan om met onze naaldloze vaccinatietechniek te gaan werken, goede keuze! Om uw vragen rondom de IDAL te beantwoorden, hebben we praktische informatie voor u verzameld.

Probeer de IDAL vrijblijvend uit

Voordat u overstapt, wilt u natuurlijk wel weten waar u aan begint. Dat begrijpen we als geen ander. Om na te gaan of naaldloos vaccineren wat voor u is, moet u het op zijn minst een keer ervaren. Daarom kunt u geheel kosteloos en vrijblijvend een demonstratie aanvragen bij u op het bedrijf. 

man met een blauwe jumpsuit

NL-IDA-230300003