1. Time To Vaccinate

15e Bovilis Symposium Apeldoorn

Protect the future: aan de slag met preventie!

Meer rendement, een verbeterd dierenwelzijn én efficiënter werken: het opfokken van gezonde kalveren is starten met een voorsprong. Preventie is cruciaal in het gezond en vitaal houden van dieren. Tijdens het 15e Bovilis Symposium stond preventie dan ook centraal. Met het thema ‘Protect the future’ maakten dierenartsen kennis met nieuwe onderzoeksresultaten en marktinzichten rondom een preventieve aanpak in kalvergezondheid. Op deze pagina leest u er meer over.

Bovilis Symposium 2018

Dierenarts centraal bij 15e Bovilis Symposium “Protect the future”

Ruim honderd rundveedierenartsen verzamelden zich op 13 september in Apeldoorn voor de vijftiende editie van het Bovilis Symposium: een volledige dag training met de nieuwste technische inzichten, gecombineerd met inspirerende informatie over het toekomstperspectief van de dierenarts, plus handvatten om hun rol op de veranderende omstandigheden aan te laten sluiten.

Het Ruminants-team presenteerde deze dag een programma dat aansluit op de behoefte van de dierenartsen. Internationale wetenschappers informeerden de dierenartsen over het belang van preventief werken; ‘Van een totaalaanpak van hygiënisch werken tot aan verhoogde weerstand bieden met vaccinaties.’

> Download meer informatie

Presentaties van het Bovilis Symposium 2018

Log in als u de presentaties van het bovilis Symposium 2018 wilt downloaden en bewaren.

 

> Inloggen

Bovilis Symposium 2018
  • De wereld voeden met meer dierlijke eiwitten en een verminderde ecologische footprint - Dr. Martin C. Th. Scholten (pdf, 3056 kb)
  • Bewaak de vitaliteit van het pasgeboren kalf - Prof. J. Mee (pdf, 11184 kb)
  • Op naar gezonde kalveren - Gemakkelijk, overzichtelijk en compleet advies - Drs. I. Nijhoving (pdf, 4622 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen
  • Time for a preventive veterinary healthcare - Dr. G. Vertenten (pdf, 1666 kb)
  • Weaning Challenge - Ruminating about rumen development - Dr. L. Leal (pdf, 4588 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Veterinaire preventieve gezondheidszorg

Het Bovilis Symposium staat volledig in het teken van preventieve gezondheidszorg. Voor een optimale vertaalslag naar de praktijk, kunt u daarnaast rekenen op inspirerende  klantinzichten en krijgt u daarnaast agrarisch toekomstperspectief voorgeschoteld. Als bonus trakteren we u op een bijzondere primeur van MSD Animal Health.

Bedrijfsprofiel - Jongsteins

“Gezonde koe staat centraal in alles wat we doen.”

Doelstelling van het melkveebedrijf: Jongsteins

“Met iedere koe werken we toe naar een gemiddelde melkproductie van 40 liter. Wanneer een koe meer capaciteit heeft, ondersteunen we haar daarin optimaal met behoud van conditie en zeer goede gezondheid. Geen liter melk mag namelijk ten koste gaan van de vitaalheid van het dier. We hebben geen afzonderlijke doelstelling op gehaltes vet en eiwit. De totale vet en eiwitproductie is al hoog met 3,68% en 3,38%. Dit kunnen we alleen bereiken en behouden door een gezonde koe centraal te zetten in alles wat we doen.”

Bekijk de bedrijfsreportage van Jongsteins