Diabetes mellitus

Hoe eerder suikterziekte (diabetes mellitus) bij een hond of kat wordt ontdekt, hoe beter de ziekte kan worden behandeld. Hoewel de ziekte chronisch van aard is, is diabetes meestal goed te behandelen. Gezond diabetesmanagement is een van de speerpunten van MSD Animal Health en gaat verder dan insuline! Voor dierenartsen is hieronder veel voorlichtingsmateriaal beschikbaar.

Bent u diereigenaar?
Lees hier verder over suikerziekte

Novembermaand Diabetesmaand; Nieuw voorlichtingspakket!

De novembermaand staat zoals elk jaar in het teken van diabetes mellitus. Speciaal voor huisdiereigenaren, met een hond of kat aan wie Caninsulin® wordt voorgeschreven, hebben we nu een nieuw voorlichtingspakket ontwikkeld met daarin onder meer een dagboek suikerziekte.

> Bestel voorlichtingspakket

Maak kennis met Sugar & Spike:

de hoofdrolspelers in de nieuwe voorlichtingsanimaties over diabetes bij honden en katten

Sugar en Spike zijn de nieuwe cartoon karakters die we inzetten in de strijd tegen diabetes. Bekijk deze animaties maar eens! U kunt de animaties delen via uw Facebookpagina of downloaden om ze in te zetten op uw eigen social media kanalen.

Tip: u kunt ze ook afspelen in uw wachtkamer!

> Download animaties

Sugar & Spike aflevering 1: Herken Suikerziekte

In de eerste aflevering praten Sugar & Spike over het herkennen van symptomen voor suikerziekte bij honden en katten. Kent u ze allemaal?

Sugar & Spike aflevering 2: Bezoek aan de dierenarts

Sugar & Spike zijn bij de dierenarts om te praten over de mogelijkheden van behandelen van suikerziekte bij honden en katten.

Sugar & Spike volgen via Facebook

Volgt u onze facebookpagina al? Hier vind u ook alle avonturen van Sugar & Spike. Een mooie tip voor huisdiereigenaren en dierenartsen.

> Volg ons op Facebook

 

Voor uw eigen Facebookpagina vind u hier kant-en-klare diabetes berichten:

  • Kant-en-klare Facebookberichten Diabetes.zip (zip, 2097 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Bouwblokken voor gezond diabetesmanagement

Met onze vertrouwde ’Bouwblokken voor Gezond Diabetesmanagement’ heeft uw praktijk alles in huis om uw diabetespatiënten goed te begeleiden. Denkt u hierbij aan voorlichtingsmaterialen, zoals de communicatietoolkit en diereigenarenbrochures over suikerziekte en trainingen voor (para-) veterinairen.

Katvriendelijke praktijk

Soms kan het een hele uitdaging zijn om met een kat naar de dierenarts te gaan. Gelukkig zijn er steeds meer katvriendelijke praktijken in Nederland.

Lees meer over katvriendelijke praktijken

 

Praktijkondersteuning

MSD Animal Health staat voor innovatieve oplossingen voor het verbeteren van diergezondheid. Dat doen we door het aanbieden van diverse praktijkondersteunende programma’s.

Naar praktijkondersteuning