Diabetes mellitus

Hoe eerder suikterziekte (diabetes mellitus) bij een hond of kat wordt ontdekt, hoe beter de ziekte kan worden behandeld. Hoewel de ziekte chronisch van aard is, is diabetes meestal goed te behandelen. Gezond diabetesmanagement is een van de speerpunten van MSD Animal Health en gaat verder dan insuline! Voor dierenartsen is hieronder veel voorlichtingsmateriaal beschikbaar.

Bent u diereigenaar?
Lees hier verder over suikerziekte

Heeft jouw praktijk al een Veterinair Diabetes Consulent?

Samen zetten we gezond diabetesmanagement op de kaart!

Een vroege diagnose en een passende behandeling bij diabetes biedt honden en katten een goede kwaliteit van leven en helpt nare complicaties te voorkomen. De vernieuwde opleiding tot Veterinair Diabetes Consulent van MSD Animal Health biedt een unieke kans om de diabeteskennis van de praktijk uit te breiden en gezond diabetesmanagement verder op de kaart te zetten!

> Meer informatie

Gebruik onze Sugar & Spike animaties

de hoofdrolspelers in de voorlichtingsanimaties over diabetes bij honden en katten

Sugar en Spike zijn de cartoon karakters die we inzetten in de strijd tegen diabetes. Bekijk deze animaties maar eens! U kunt de animaties delen via uw Facebookpagina of downloaden om ze in te zetten op uw eigen social media kanalen.

Tip: u kunt ze ook afspelen in uw wachtkamer!

> Download animaties

Sugar & Spike aflevering 1:
Herken suikerziekte

In de eerste aflevering praten Sugar & Spike over het herkennen van symptomen voor suikerziekte bij honden en katten. Kent u ze allemaal?

Sugar & Spike aflevering 2:
Bezoek aan de dierenarts

Sugar & Spike zijn bij de dierenarts om te praten over de mogelijkheden van behandelen van suikerziekte bij honden en katten.

App ‘PetDiabetes Tracker’
voor honden en katten met diabetes

In de ‘PetDiabetes Tracker’ app kunnen eigenaren van suikerzieke honden en katten heel eenvoudig de eetlust, waterinname, glucosewaarden, symptomen en activiteiten van hun huisdieren bijhouden. Bovendien helpt de app ze herinneren aan controles bij u op de praktijk.

Download de app hier:

> iTunes Appstore          > Android Appstore

Plaats onze kant-en-klare berichten over diabetes

Download hieronder onze kant-en-klare berichten over het herkennen en behandelen van diabetes bij huisdieren en plaats deze op uw website, in uw nieuwsbrief of social media kanalen.

> Volg ons via Facebook

> Volg ons via Twitter

 

Voor uw eigen Facebookpagina vindt u hier kant-en-klare diabetesberichten:

  • Kant-en-klare Facebookberichten Diabetes.zip (zip, 2097 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Bouwblokken voor gezond diabetesmanagement

Met onze vertrouwde ’Bouwblokken voor Gezond Diabetesmanagement’ heeft uw praktijk alles in huis om uw diabetespatiënten goed te begeleiden. Denkt u hierbij aan voorlichtingsmaterialen, zoals de communicatietoolkit en diereigenarenbrochures over suikerziekte en trainingen voor (para)veterinairen.

Katvriendelijke praktijk

Soms kan het een hele uitdaging zijn om met een kat naar de dierenarts te gaan. Gelukkig zijn er steeds meer katvriendelijke praktijken in Nederland.

> Lees meer over katvriendelijke praktijken

 

Praktijkondersteuning

MSD Animal Health staat voor innovatieve oplossingen voor het verbeteren van diergezondheid. Dat doen we door het aanbieden van diverse praktijkondersteunende programma’s.

> Naar praktijkondersteuning