1. Vaccineren

Vaccineren

Het belang van vaccineren

Preventieve gezondheid staat hoog op onze agenda. Door te vaccineren kunnen we huisdieren een goede bescherming bieden. Toch zijn er nog altijd katten-, honden-, en konijneneigenaren die vaccinaties overslaan. Veel huisdieren missen daardoor vaccinaties die ze echt nodig hebben.

Een gemiste kans. Niet alleen voor uw praktijk, maar vooral ook voor de diergezondheid en het dierwelzijn. Om uw klanten te wijzen op het belang van vaccinatie, heeft MSD Animal Health diverse voorlichtingsmaterialen voor u ontwikkeld.

 

  • Protocol kattenziekte (pdf, 185 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen
  • Kattenziekte eigenaar (pdf, 108 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Kattenziekte

Het kattenziektevirus (FPV, feline panleukopenievirus) komt wijdverspreid voor en wordt de laatste jaren steeds vaker gediagnosticeerd. Kattenziekte treft katten van alle leeftijden. Ook ‘binnenkatten’ lopen risico. Vaccineren tegen kattenziekte is dan ook voor alle katten belangrijk! In ons protocol kattenziekte leest u meer over de behandeling en diagnose van kattenziekte. Ook een adviesvaccinatieschema staat in dit protocol omschreven.

Download hiernaast het Protocol Kattenziekte. Of bent u op zoek naar kant-en-klare informatie over kattenziekte voor op uw website of een nieuwsbrief? Bekijk het artikel hiernaast.

Veelgestelde vragen hondenziekte

De uiterst besmettelijke ziekte van Carré (hondenziekte) is bij een aantal vossen in Duitsland aangetroffen. Ook in Nederland (Limburg) bestaat er een vermoeden van hondenziekte bij vossen. De ziekte kan worden overgebracht op honden. Om uw klanten zo goed mogelijk te informeren over hondenziekte en vaccinatie, hebben we een document met veelgestelde vragen opgesteld. Dit document kunt u hieronder downloaden.

  • FAQ's hondenziekte (pdf, 167 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

“Zeg dierenarts, is dat vaccineren nou nog wel nodig?”

We nemen enkele vaccinatie vragen onder de loep:

> Lees ze hier

Vaccinatiegraad in Nederland

Er wordt geschat dat in Nederland slechts 25% van alle katten en 50% tot 55% van alle honden worden gevaccineerd. Een veel te lage score! Om gezondheidsrisico's te beperken moet tenminste 75% van de katten- en hondenpopulatie gevaccineerd zijn... Tijd voor actie! 

> Naar de eShop

    

 

 

Leptospirose

Leptospirose, waaronder de ziekte van Weil, is een wereldwijd bij honden voorkomende ziekte die door bepaalde bacteriën, leptospiren, wordt veroorzaakt.

Lees verder over Leptospirose

Besmettelijke hondenhoest

Besmettelijke hondenhoest wordt overgedragen via de lucht of door rechtstreeks (snuffel)contact. Als uw hond besmettelijke hondenhoest heeft, dan uit zich dat vaak in een harde, droge hoest en kokhalzen.

Lees verder over hondenhoest

Niesziekte

Bij niesziekte is sprake van een ontsteking van de voorste luchtwegen en vaak ook de conjunctiva. Meerdere ziekteverwekkers (viraal en bacterieel) en managementfactoren kunnen een rol spelen.

Lees verder over niesziekte

Myxomatose en RHD

Myxomatose wordt veroorzaakt door een virus. Als een dier besmet is, zien we dat het eerst aan dikke, vochtige zwellingen op de kop en de snuit.

Lees verder over Myxomatose en RHD