Het belang van vaccineren

Vaccineren is één van de belangrijkste dagelijkse werkzaamheden van elke praktijk. We houden huisdieren namelijk graag gezond en beschermd tegen allerlei ziekten. Dit doen we onder andere door ze te vaccineren. Maar wist u dat de vaccinatiegraad van honden in Nederland rond de 57% ligt? Veel dieren missen dus niet alleen de noodzakelijke bescherming, maar ook de jaarlijkse gezondheidscontrole. Een gemiste kans. Niet alleen voor diergezondheid in het algemeen, maar ook voor de dierenartsenpraktijk en de rol van de dierenarts daarin als dé adviseur. Om diereigenaren te wijzen op het belang van vaccineren, heeft MSD Animal Health diverse (voorlichtings)materialen ontwikkeld om u in de praktijk te ondersteunen. 

Vaccineren is maatwerk

Vaccineren is maatwerk

Elke hond is anders, elke leefsituatie is anders. Daarom is het niet mogelijk om een standaard vaccinatieadvies te geven dat voor alle honden geldt. Vaccineren blijft maatwerk.

Het belang van vroege bescherming

De eerste levensweken zijn pups beschermd door maternale antilichamen. Als deze antilichamen langzaam uit het lichaam verdwijnen, wordt een pup vatbaarder voor ziekten, zoals parvo, hondenziekte en besmettelijke hondenhoest. Besmettelijke hondenhoest kan veroorzaakt worden door verschillende virussen en/of bacteriën. Parvo en hondenziekte zijn beide virusziekten die vooral bij pups een dodelijk verloop hebben. Door vroege immunisatie kan actieve immuniteit de bescherming voortzetten, waardoor pups vanaf de geboorte continu beschermd blijven. Meer lezen over core vaccinaties en vroege bescherming?

Het belang van vroege bescherming
vaccineren is communiceren

Voorlichtingscampagne: vaccineren is communiceren

Het blijft belangrijk om het belang van vaccineren onder de aandacht te brengen en te houden bij huisdiereigenaren. Om hierbij te ondersteunen, is er een digitale campagne voor de praktijk beschikbaar. In deze campagne spelen verschillende dierpersoonlijkheden de hoofdrol; actieve hond Max, pup Nala en stadshond Diva. Met kant-en-klare social media beelden, die makkelijk te voorzien zijn van een persoonlijke praktijkboodschap, kan het belang van vaccineren ook via de social media kanalen van de praktijk uitgedragen worden.

Leptospirose

De meest verspreide zoönotische infectie ter wereld

De meest verspreide zoönotische infectie ter wereld

Leptospirose komt niet alleen voor bij honden die op het platteland wonen en contact hebben met water, maar wordt ook gezien bij honden die in de stad wonen. De mogelijkheid van leptospirose als diagnose moet in het achterhoofd gehouden worden bij iedere hond met verdachte symptomen.

Besmettelijke hondenhoest

Een veel voorkomende en complexe ziekte

Een veel voorkomende en complexe ziekte

Infectieuze tracheobronchitis oftewel besmettelijke hondenhoest (BHH) is een veel voorkomende ziekte bij honden. Besmettelijke hondenhoest is niet alleen vervelend voor de hond, maar ook voor de eigenaar.

Protocol rabiësvaccinatie en titerbepaling hond

cat and dog on bed

Voor het reizen met gezelschapsdieren (binnen en buiten de EU) bestaan regels.

NL-NON-230400034