1. Stop teken met STAP

Klaar voor de start? Teken zijn weer actief! Gebruik de STAP-methode

Het tekenseizoen is alweer begonnen! Bent u erop voorbereid? En uw klanten?

Begin nu met voorlichten!

Vroeg in het voorjaar zijn diereigenaren minder alert op teken. Ten onrechte, want wanneer het buiten warmer is dan 7°C, worden teken actief.

De eerte teken zijn nu alweer gesignaleerd in het land! Niet zo gek met zo'n warme winter achter de rug. Nu het met de dag warmer wordt, gaan teken snel in aantallen groeien. Daarom doen katten- en hondeneigenaren je er goed aan hun katten of honden vanaf nu te beschermen.

Bescherming tegen teken is niet alleen in het belang van huisdieren, maar ook voor de volksgezondheid! Katten- en hondeneigenaren lopen 50% meer risico op een tekenbeet dan mensen zonder dieren.

De STAP campagne helpt u om diereigenaren bewust te maken van het belang van bescherming tegen teken.

Gebruik de STAP materialen om om diereigenaren te voorlichten en ze uit te nodigen naar uw praktijk voor het beste tekenadvies! Zo voorkomt u dat huisdieren onbeschermd rondlopen.

 

> Bestel de STAP voorjaarsmaterialen  > Gebruik Animana emails  > Gebruik Social Media berichten 

> Bestel STAP tekenkaarten  > Bekijk de STAP folder  > Bekijk STAP animatie

Stop teken, STAP naar de dierenarts!

Om de strijd aan te gaan tegen teken, voeren we samen met u de landelijke campagne ‘STAP’. Handelen volgens de STAP-methode helpt gezondheidsproblemen bij dier en mens te voorkomen.

STAP is een ezelsbruggetje voor de volgende vier handelingen:

Help mee: STAP onder de aandacht

Op verschillende websites en social media kanalen en via diverse media brengen we STAP onder de aandacht bij een zo groot mogelijk publiek.

Diereigenaren kunnen daarnaast terecht op www.stapnaardedierenarts.nl 
voor meer informatie over STAP.

Lente campagne STAP in maart van start:

hang statische posters op in uw praktijk! 

Hang posters op in uw wachtkamer om diereigenaren erop te attenderen dat teken al vroeg in het voorjaar - dus al zeker vanaf maart - actief zijn. U kunt de posters downloaden via de onderstaande button en deze zelf printen of een statische A3 posters gratis bij ons bestellen via button "Bestel statische posters".

Wilt u een poster in een groter formaat (A0, A1 of A2), vraag deze dan aan via gezelschapsdieren@merck.com. We sturen de gewenste grootformaat-poster kosteloos naar u toe.

> Bestel statische A3 posters

 

 

Nodig klanten uit om advies over tekenbescherming bij u in te winnen. Een oproepemail werkt!

Nodig huisdiereigenaren uit naar uw praktijk voor advies en preventie. Bied ze ook aan om gratis een tekenkaart bij u op te halen.

U kunt hiervoor gebruik maken van onze kant-en-klare oproep emails en oproepkaarten voor Animana en Chameleon!  Download hier de voorbeelden of ga naar de Veterinary Content Cloud  van Animana of naar Chameleon om de kant-en-klare oproep emails en oproepkaarten meteen toe te passen.

> Naar Chameleon

> Naar Animana

 

Vraag uw STAP tekenkaarten aan!

Vanaf maart attenderen we honden- en katteneigenaren via online advertenties en advertorials in huisdiermagazines op het feit dat teken actief worden wanneer het buiten boven 7 oC is. 

Daarbij roepen we diereigenaren op om de STAP-methode te gebruiken en een gratis tekenkaart bij hun dierenartsenpraktijk te halen.

Zorg daarom dat u voldoende tekenkaarten (UIN 353695; set van 10 stuks) en de baliedisplay (UIN 31704) in huis hebt. U kunt ze hieronder bestellen.

> Bestel tekenkaarten en baliedisplay  

 

Zet uw social media kanalen in!

Uw social media kanalen zijn ideaal om uw volgers te attenderen op de noodzaak om huisdieren al vanaf maart te beschermen.

Gebruik onze kant-en-klare STAP Facebook berichten. U kunt de beelden en tekst downloaden of uw eigen tekst schrijven.

Nodig uw klanten bijvoorbeeld uit voor een tekencontrole of tekenspreekuur!

> Facebookberichten voorjaar STAP

Adviseer een preventieve aanpak

Het is het hele jaar door van belang huisdiereigenaren te informeren over een effectieve en tijdige tekenbescherming, maar veel mensen weten niet dat teken ook in het najaar nog actief zijn. Een extra aanleiding om het ook in deze periode over tekenpreventie te hebben! U kunt hiervoor de marketingtips uit onze leidraad gebruiken.

> Bekijk de leidraad