1. Stop teken met stap

Stop teken met STAP. Ook in het najaar!

Boven de 7oC blijven teken actief: blijf voorlichten!

In het najaar zijn diereigenaren minder alert op teken. Ten onrechte, want zolang het buiten warmer is dan 7°C, blijven teken actief. Bescherming tegen teken is niet alleen in het belang van huisdieren, maar ook voor de volksgezondheid! Katten- en hondeneigenaren lopen 50% meer risico op een tekenbeet dan mensen zonder dieren. Het is dan ook zaak om diereigenaren te blijven voorlichten en ze uit te nodigen naar uw praktijk voor het beste tekenadvies! Zo voorkomt u dat huisdieren onbeschermd rondlopen.

 

> Bestel de STAP najaarsmaterialen > Gebruik Animana emails > Gebruik Social Media berichten

> Bestel STAP tekenkaarten > Bekijk de STAP folder > Bekijk STAP animatie

Stop teken, STAP naar de dierenarts!

Om de strijd aan te gaan tegen teken, voeren we samen met u de landelijke campagne ‘STAP’. Handelen volgens de STAP-methode helpt gezondheidsproblemen bij dier en mens te voorkomen.

STAP is een ezelsbruggetje voor de volgende vier handelingen:

Help mee: STAP onder de aandacht

Op verschillende websites en social media kanalen en via diverse media brengen we STAP onder de aandacht bij een zo groot mogelijk publiek.

Diereigenaren kunnen daarnaast terecht op www.stapnaardedierenarts.nl 
voor meer informatie over STAP.

 

Najaarscampagne STAP in september van start:

vraag uw tekenkaarten aan!

In september attenderen we honden- en katteneigenaren via online advertenties en advertorials in huisdiermagazines op het feit dat teken actief blijven zolang het buiten boven 7 oC is.

Daarbij roepen we diereigenaren op om de STAP-methode te gebruiken en een gratis tekenkaart bij hun dierenartsenpraktijk te halen.
Zorg daarom dat u voldoende tekenkaarten (UIN 353695; set van 10 stuks) en de baliedisplay (UIN 31704) in huis hebt. U kunt ze hieronder bestellen.

> Bestel tekenkaarten en baliedisplay  

Hang statische posters op in uw praktijk! 

Hang posters op in uw wachtkamer om diereigenaren te attenderen dat teken -ook nu het najaar begint- nog steeds actief zijn. U kunt de posters downloaden en zelf printen of een statische A3 poster gratis bij ons bestellen. Wilt u een poster in een groter formaat (A0, A1 of A2), vraag deze dan aan via gezelschapsdieren@merck.com. We sturen de gewenste grootformaat-poster kosteloos naar u toe.

> Bestel statische A3 poster

  • Drukbestand MSD STAP posters A3 en A4 (zip, 7046 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

 

 

Zet uw social media kanalen in!

Communiceer ook in het najaar via uw social media kanalen en website over het belang van tekenpreventie en STAP. Gebruik onze kant-en-klare Facebookbeelden en tekst of plaats er uw eigen tekst bij. Nodig uw klanten bijvoorbeeld uit voor een tekencontrole of tekenspreekuur!

> Facebookberichten najaar STAP

 

Nodig klanten uit om een gratis tekenkaart bij u op te halen. Een oproepkaartje werkt!

Nodig huisdiereigenaren uit naar uw praktijk voor advies en preventie. Bied ze aan om gratis een tekenkaart bij u op te halen. Maak gebruik van onze kant-en-klare materialen voor Animana of Chameleonkaarten! Er zijn ook kaarten en e-mails speciaal voor het najaar beschikbaar, voor zowel hond als kat en hond en kat samen.

> Naar Chameleon

> Naar Animana

Adviseer een preventieve aanpak

Het is het hele jaar door van belang huisdiereigenaren te informeren over een effectieve en tijdige tekenbescherming, maar veel mensen weten niet dat teken ook in het najaar nog actief zijn. Een extra aanleiding om het ook in deze periode over tekenpreventie te hebben! U kunt hiervoor de marketingtips uit onze leidraad gebruiken.

> Bekijk de leidraad