1. Leghen

Leghenhouderij

Een goede start is het fundament voor een succesvol koppel

Als leghenhouder wilt u natuurlijk gezonde, vitale leghennen die goed in de veren zitten en optimaal bijdragen aan uw bedrijfsresultaat. Met innovatieve oplossingen tegen bijvoorbeeld parasieten en hoogwaardige diergeneesmiddelen willen wij de diergezondheid van uw koppels graag verbeteren. Daarbij zijn we ervan overtuigd dat preventie hét verschil kan maken. Gaat u met ons de uitdaging aan?

Wilt u ook blije kippen? Hoe mijtenvrij is uw bedrijf?

Vogelmijten zijn een bedrijfsprobleem en geen stalprobleem. Op onze Blij! Mijtenvrij pagina hebben we alle informatie rondom mijtenbeheersing voor u op een rijtje gezet.

> Blij! Mijtenvrij

Tips voor een integrale mijten aanpak!

Maar liefst 83% van de Europese legpluimveehouders kampt met een vogelmijtbesmetting. Deze vogelmijt veroorzaakt bloedarmoede, ziekten en sterfte onder pluimvee en heeft grote economische gevolgen voor de sector. Om rode vogelmijt in de pluimveesector te bestrijden, is nauwe samenwerking tussen dierenartsen en pluimveehouders gewenst.

> Download tips

Bedrijfshygiëne

Een optimale bedrijfshygiëne helpt uw pluimvee gezond en vitaal te houden: u vermindert niet alleen de kans op insleep van parasieten, maar loopt ook minder risico op ziekten in de stal. Toch is een goede bedrijfshygiëne vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom helpen we u graag op weg met praktische tips en aandachtspunten.

> Meer over bedrijfshygiëne