Pluimvee

Gezondheid leghennen

Tips voor een integrale mijten aanpak!

Maar liefst 83% van de Europese legpluimveehouders kampt met een vogelmijtbesmetting. Deze vogelmijt veroorzaakt bloedarmoede, ziekten en sterfte onder pluimvee en heeft grote economische gevolgen voor de sector. Om rode vogelmijt in de pluimveesector te beheersen, is nauwe samenwerking tussen dierenartsen en pluimveehouders gewenst.

Wormen

Worminfecties veroorzaken vaak vage klachten in een koppel kippen o.a. nattere mest, verhoogde voeropname en gewichtsverlies. Daarnaast kunnen wormen ziekten overbrengen en de kans op secundaire infecties zoals E. coli vergroten.

Stappen voor salmonellavrije keten

Salmonella klinkt iedereen welbekend in de oren. De link met besmette eieren of kippenvlees wordt vaak snel gelegd. Als ketenspeler wilt u voorkomen dat uw dieren drager worden van Salmonella of juist een Salmonellavrij eindproduct afleveren. Salmonellabestrijding is belangrijk, daar twijfelt u niet aan. Hoe zorgt u ervoor dat uw bedrijf een sterke schakel vormt?

Samen maken we ons sterk voor het Nederlandse Ei

De Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij in Nederland en stimuleert de dialoog tussen sector en consument.
In 2014 ontstaan door 5 legpluimveehoudsters inmiddels uitgegroeid tot een enthousiaste groep dames die eieren met girlpower promoten: De mmmEggies. Zij aan zij staan zij voor het Nederlandse ei en worden zij financieel ondersteund door Stichting Blij met een Ei. De mmmEggies brengen met humor en plezier het Nederlandse ei onder de aandacht bij de consumenten. Met gezonde, eerlijke en betrouwbare informatie informeren zij de eindgebruiker over eieren en kippen. Daar werkt MSD Animal Health graag aan mee!

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie van ons ontvangen?
Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wij helpen u graag verder.

twee kuikens

NL-NON-230300014