WORLD EGG DAY, 8 OKTOBER 2021

Wereld Ei dag  (World Egg Day) wordt traditiegetrouw op de  tweede vrijdag van oktober wereldwijd gevierd. Dit jaar dus op 8 oktober! Daar eieren niet alleen lekker zijn maar ook super gezond staan wij daar als MSD Animal Health graag een dagje bij stil. Het ei is niet alleen een volwaardige vervanger voor vlees maar bevat ook nog eens ontzettend veel vitamines & mineralen en is sinds jaar en dag een betaalbare bron van voeding voor vele mensen op de wereld.

  • De ‘Wereld Ei Dag’ (of ‘Internationale Dag van het Ei’) werd uitgeroepen in 1996 door de International Egg Commission en wordt ondersteund door liefhebbers van eieren en de eierindustrie. Tijdens de dag worden er in winkels aandacht besteed aan eieren, maar over de hele wereld worden er ook activiteiten (o.a. eierfestivals) gehouden.
  • In Nederland staan we ook uitgebreid stil bij de dag van het ei. In verband met bepaalde activiteiten is de zaterdag eraan toegevoegd en daarom staan de tweede vrijdag en zaterdag van oktober in Nederland bekend als de ‘Wereld Ei Dagen’

Wie was er eerder? De kip of het Ei?

Iedereen breekt er al eeuwen zijn hoofd over: wat was er eerder, de kip of het ei? Het raadsel is nu opgelost. Per ongeluk nog wel. De kip was eerst.
Onderzoekers van de Britse universiteiten van Sheffield en Warwick stuitten op het antwoord toen ze onderzoek deden naar hoe de schaal van een kippenei eigenlijk ontstaat. Wat bleek: voor de vorming van een eierschaal is een bepaald proteïne onmisbaar. Deze proteïne, ovocledidin-17 genaamd, komt alleen voor in de eierstokken van een kip. Om een lang verhaal kort te maken: geen ei zonder kip, dus de kip was eerst.

10 HARDE EIERENFABELS DIE WIJ NIET GELOVEN! U WEL?

DE EIERDOOS, HELPT GEZONDE AFSTAND TE HOUDEN!

Het ontwerp van de eierdoos is een echte uitvinding!
Weten waarom? Wij vertellen u meer!

EIPOWER, EEN EI DAAR ZIT VEEL IN!

In een ei zitten veel waardevolle voedingsstoffen, zoals aminozuren (belangrijk voor

groei en herstel van het lichaam), eiwitten en vitamines zoals A, D, E, B12 en B2, nuttige mineralen zoals fosfor en selenium en een ei van 60 gram bevat slechts 75 Kcal (315 kJ).

Eieren zijn dus super gezond voor je. Weten wat een klein eitje allemaal bevat?

HANDIGE EI-WEETJES DIE U ECHT MOET KENNEN.

5 WERELDSE EIFEITJES OP EEN RIJTJE
KENDE U ZE AL?

EEN BLIJ EI!
AAN DE KNUTSELTAFEL.
Leuk voor de kinderen. Print, knip en kleur in!
Succes voor een blij ei verzekerd!