1. Actueel

Actueel

Bij het voorkomen van ziektes bij schapen kan vaccinatie een prima bijdrage leveren. Tegen verschillende veroorzakers van aandoening kan gevaccineerd worden zodat het dier zelf weerstand opbouwt voordat het in aanraking komt met een flinke hoeveelheid virussen en/of bacteriën.

MSD Animal Health Nederland heeft speciaal voor schapen (en lammeren) vaccins die u kunnen helpen uw dieren gezond te houden. Overleg met uw dierenarts wat de mogelijkheden zijn.

Zomerlongontsteking en ‘het bloed’ kunnen flinke schade veroorzaken onder volwassen schapen en onder jonge lammeren. Uitval en groeivertraging zorgen voor een minder efficientie productie van uw dieren. Daarnaast is het voorkomen van deze aandoening uiteraard goed voor het dierwelzijn.

Vaccinatie tegen deze aandoeningen helpt u deze problemen voorkomen.

> Lees hier meer

Rotkreupel is de belangrijkste veroorzaker van kreupelheid bij schapen en is zeer besmettelijk. De ziekte heeft een enorme impact op het welzijn en de gezondheid van schapen, en zorgt voor economische schade op schapenbedrijven. Uw dierenarts kan u helpen met een plan van aanpak om rotkreupel van uw bedrijf te krijgen. Dit vraagt een gedegen plan van aanpak.

> Lees hier meer