1. Vleeskuiken

Vleeskuiken

De gezondheid van uw vleeskuikens is deels afhankelijk van een wisselwerking tussen ziekteverwekkers in de omgeving en het afweersysteem van uw vleeskuikens.
Met een preventieve aanpak kunt u de afweer van uw kuikens een handje helpen! Op ons vleeskuiken platform vind u als pluimveehouder alle informatie die u nodig heeft om uw vleeskuikens gezond te houden, van slimme kennisdocumenten tot praktische tips & tricks.

Vleeskuikengezondheid

Darmgezondheid

Op een goede darmgezondheid kan gebouwd worden. Gezonde darmen vormen de fundering van een efficiënte voeropname en een gestage groei van uw koppel.

> Meer over darmgezondheid

Luchtweggezondheid

Gezonde, goed functionerende luchtwegen bieden weerstand tegen infecties en verkleinen het risico op hittestress. Ondersteunt u uw kuikens bij het behouden van een optimale luchtweggezondheid?

> Meer over luchtweggezondheid

De afweer van een vleeskuiken

De ontwikkeling van een goede afweer bij uw vleeskuikens staat in directe verbinding met de prestaties van uw koppel gedurende de hele ronde. Vergroot uw inzicht in de afweer van vleeskuikens!

> De afweer van vleeskuikens

Dé drie aspecten van bedrijfsgezondheid 

Bedrijfshygiëne en biosecurity

De beste opstart begint in een schone stal, maar hoe kunt u voorkomen dat ziekteverwekkers in uw stal belanden? Een goede bedrijfshygiëne en biosecurity helpen uw kuiken gezond te houden.

> Naar bedrijfshygiëne en biosecurity

Effectieve vaccinatiestrategie

Ondersteun uw koppels met een effectieve vaccinatiestrategie van start tot finish, zodat het afweersysteem van uw vleeskuikens op een efficiënte manier in actie kan komen.

> Naar vaccinatiestrategie

Monitoring en evaluatie

Wees consequent bij het monitoren op ziekteverwekkers en het evalueren van de effectiviteit van uw vaccinatiestrategie. Toets regelmatig of uw plan van aanpak nog succesvol is.

> Naar monitoring en evaluatie

 

Stap over naar in ovo-vaccinatie

Bij in ovo-vaccinatie wordt een vaccin toegediend in het ei. Een in ovo-vaccin zorgt voor een vroege opbouw van langdurige bescherming tegen belangrijke pluimveeziekten, zonder dat er entreacties ontstaan. In ovo-vaccinatie optimaliseert de gezondheid en prestaties van vleeskuikenkoppels.
Word een innovator: kies voor in ovo!

> Meer over in ovo-vaccinatie