Pluimvee > Management

PluimveeVlogs

Ik zie ik zie wat jij niet ziet...

Vogelmijten zijn gek op verstoppertje spelen. Ze verstoppen zich helaas niet alleen maar op de ‘logische plekken’ in uw stal, maar hebben ook tal van minder voor de hand liggende schuilplaatsen…

Weet u waar ze allemaal kunnen zitten?

Verstopplekken waar mijten dol op zijn

Vogelmijten zijn gek op verstoppertje spelen. Ze verstoppen zich helaas niet alleen maar op de ‘logische plekken’ in uw stal, maar hebben ook tal van minder voor de hand liggende schuilplaatsen… Weet u waar ze allemaal kunnen zitten?

Zoek met ons mee!

Vogelmijten zitten niet alleen op uw kippen om bloed te zuigen, maar kunnen zich ook ophouden in uw mesthoop, mestopslag en containers. Heeft u uw aanvliegroosters weleens goed bekeken? Of onder uw beun gecontroleerd? Of in kieren en holten? Allemaal geweldige verstopplekken voor mijten.

Mijten; de movie!

Dit voorjaar te zien op het witte doek: mijten, de movie. In een wervelende videoreeks ziet u deze vervelende parasieten zoals u ze zelden zag. Tussen naden en kieren, in de stal, op de mesthoop. Brrr…. Om u alvast een voorproefje te geven, kunt u hieronder de trailer bekijken. Let op: kijkwijzer vanaf 16 jaar….

Vlog#1 – Het aanvliegrooster

Heeft u wel eens onder het aanvliegrooster gekeken? Vogelmijten vinden het daar heerlijk. Goed verstopt en niet gevonden. Daarnaast zitten ze lekker dicht bij de kippen, klaar om opnieuw hun slag te slaan.

Vlog#2 – Vergeten plekken

Mijten hebben niets nodig om zich heerlijk voort te planten. Ze kunnen zich verstoppen op de gekste plekjes. Wat denkt u van de afvoerputjes in uw stal? Deze ooit nader bekeken? Zelfs de beluchtingsbuizen zijn voor uw kippen niet veilig. Voor de mijten wel, een heerlijk thuis!

Vlog#3 – Op losse schroeven

Kijkt u tijdens de controleronde de staanders na op vogelmijt? Maar hoe staat het met kieren, naden, schroefjes en bouten? Dit zijn vaak de eerste plekken waar mijten zich verstoppen. Heeft u deze in kaart? Check het snel en wees de mijten voor! Bekijk nu de video!

Vlog#4 – Mijten in de mest, niet best!

Soms ziet u nog geen mijten in de stal maar vindt u ze wel al in de mestopslag. Vanuit daar lopen ze eenvoudig uw stal in en besmetten dan opnieuw uw koppel.Vullen mijten hun zakken met uw mest? Geef ze geen kans en spoor ze op! Weten hoe? Bekijk de tips

Vlog#5 – Aan de bak of erin?

Manden, emmers, bakjes, gereedschap en kruiwagens! Mijten zijn er dol op! Voor hun de perfecte verstopplek. Hier kunnen ze heerlijk wonen en zich voortplanten! Wilt u ook dat mijten u geen poets bakken? Dan moeten we aan de bak!

Vlog#6 – Een mijtenbehandeling is geen eitje!

MIND YOUR STEP! Kent u de loopbanden op Schiphol? Handig toch? Dat vinden mijten ook! Uw eierbanden, eieren, eierpakstations en opslagruimte zijn een genot voor rode vogelmijten! De mijten kunnen via eieren, eierresten en eierbanden eenvoudig door de stal verspreid worden, zonder er iets voor te hoeven doen.

Vlog#7 – Op de tocht

Hoewel mijten tegen een hoge windsnelheid in kunnen lopen, lijkt het klimaat toch invloed te hebben op de verdeling van mijten in de stal. Hoe zit dat eigenlijk met uw ventilatieschachten en -roosters? Kunnen die voor nieuwe insleep zorgen? Bekijk het antwoord in de video.

NL-EXZ-230300005