Terug naar het overzicht

Europese goedkeuring voor nieuw PIA-vaccin

22 augustus 2019

Bescherming tegen klinische verschijnselen, gewichtsverlies en sterfte veroorzaakt door Lawsonia Intracellularis met een immuniteit van 21 weken.

De Europese autoriteiten hebben goedkeuring verleend voor de registratieprocedure van het product PORCILIS® Lawsonia, een intramusculair vaccin tegen Lawsoniaintracellularis (PIA) voor biggen.

PORCILIS® Lawsonia, krijgt de indicatie voor actieve immunisatie van biggen van drie weken leeftijd waarbij het zorgt voor een vermindering van: diarree, gewichtsverlies, beschadiging van de darm, bacteriële uitscheiding en uitval veroorzaakt door een infectie met Lawsonia intracellularis.  PORCILIS® Lawsonia mag gemengd worden met PORCILIS® PCV M Hyo.

Lawsonia intracellularis is een bacterie die ileïtis veroorzaakt, een maagdarmaandoening die ook bekend staat als porcine intestinal adenomatose (PIA). Als een van de meest voorkomende maagdarmproblemen in de wereld in de varkenshouderij, beïnvloedt ileïtis de groei en ontwikkeling van varkens, en heeft het een aanzienlijke negatieve economische impact. De ziekte is aanwezig op 80 tot 100% van de Europese bedrijven1.

In navolging op de positieve uitkomst van de gedecentraliseerde procedure, vervolgen de Europese landen het proces voor nationale registraties. Gedetailleerde productspecificaties worden beschreven in de bijsluiter (Summary of Product Characteristics (SPC)) en worden vertaald in alle talen uit de Europese Unie ter publicatie door individuele autoriteiten.

1 “Ileitis in nursery and fattening pigs – an underestimated disease” International Pig Topics, Dec 2018