Terug naar het overzicht

Productiefacaliteit SFFD feestelijk geopend door minister van Economische Zaken

26 januari 2023

minister van Economische Zaken

De site in Boxmeer stond voor een groot deel in het teken van de feestelijke opening van SFFD, onze nieuwe, hypermoderne productiefaciliteit voor het steriel vullen en vriesdrogen van vaccins voor dieren.

Maandag werd de opening verricht door minister van Economische Zaken en Klimaat, Micky Adriaansens (rechts op de foto) en Rick DeLuca (links), wereldwijd directeur van MSD Animal Health. Dinsdag was er een feestelijk event voor alle partijen die hebben bijgedragen aan de bouw van SFFD. In april volgt er nog een voor alle collega’s van IPT Live.

Minister Adriaansens sprak mooie woorden: “Innovatie draagt bij aan onze toekomstige economie. Deze nieuwe vaccinfabriek van MSD laat zien dat de Nederlandse Life Science & Health-sector toonaangevend is in Europa”. Ook op LinkedIn was ze enthousiast over het bezoek aan onze locatie.

De nieuwe productiecapaciteit voor het steriel vullen en vriesdrogen van vaccins geeft MSD Animal Health meer opties om aan de groeiende vraag naar vaccins te kunnen voldoen. Rick DeLuca: “Gevriesdroogde vaccins zijn stabieler dan vloeibare vaccins en daarnaast ook langer houdbaar. Met SFFD kunnen we nu nog beter voldoen aan alle wensen en behoeften van klanten, onder meer dankzij nieuwe geavanceerde technologie.”

Bij de opening bedankte Rick de betrokkenen: “Klanten die naar Boxmeer komen, verbazen zich over de wetenschap, innovatie en mogelijkheden van deze site. We zijn trots op het werk dat we doen en het team dat we hebben.”

Bekijk hier een korte video over de opening.