Scalibor

Scalibor® halsband: Beschermd op pad én op vakantie!

Scalibor® is hét merk voor actieve honden en hun baasjes die houden van buiten en alles wat daarbij hoort!
Voor speurneuzen, avonturiers, spelletjesfanaten en grasstruiners. Zullen we op pad gaan?
De halsband weert en doodt teken en werkt tot 6 maanden lang! Daarnaast werkt Scalibor® tegen zandvliegen en hartwormmuggen.
Handig voor op vakantie!

Nieuwe Scalibor® verpakkingen

Hoe vindt u de nieuwe knalgele verpakking van Scalibor®?
Een mooi opvallend beeld voor bijvoorbeeld uw webshop.

> Download packshots

Folder Scalibor®: Teken-ABC

Eigenarenfolder ‘Scalibor® Teken-ABC’ bevat informatie over teken en door teken overgebrachte ziekten.

> Download Teken-ABC

> Bestel Teken-ABC

Flyer: Gevolgen van tekenbeten en preventie

De laatste jaren is er een duidelijke toename van het aantal teken en door teken overgebrachte ziekten bij mens en dier. Meer weten? Download tips over preventie, gevolgen van tekenbeten en  behandeling.

> Download flyer

 

 

Tips: teken verwijderen

Hoe goed een hondeneigenaar zijn of haar hond beschermt, teken kunnen toch op de hond voorkomen. Download onze tips over het verwijderen van teken.

> Download tips teken verwijderen

Vakantiekriebels?
Folder met handige tips!

Als u op vakantie gaat, bent u vaak druk met allerlei voorbereidingen. Ook voor uw hond zijn er diverse zaken die geregeld moeten worden. Om het u makkelijk te maken hebben we alles overzichtelijk op een rijtje gezet  in de onderstaande Vakantie APK folder.

Handig! De vakantie APK folder

In de Vakantie APK folder staan alle aandachtspunten voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers op een rij! Inclusief handige pensiontips en checklist.

U kunt de Vakantie APK voor de hond hieronder downloaden. Liever een uitgeprint exemplaar? Bij uw dierenarts kunt u de checklist gratis ophalen. Fijne vakantie!

> Download vakantie APK hond 

Waar loopt u het meeste risico op een tekenbeet?

De meeste tekenbeten worden opgelopen in het bos, maar de tuin staat op een onverwacht hoge tweede plaats in Nederland. Teken bijten met name in bossen (43%), tuinen (31%) en duinen (7%). Teken in weilanden en moerassen komen veel minder voor. Teken kunnen in de eigen tuin vooral gevonden worden op schaduwrijke plaatsen waar ’s winters veel bladeren liggen.

Tekenconcentratie in Nederland

Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar de tekenconcentratie in Nederland. Op het kaartje hiernaast ziet u het resultaat. Bijna overal in Nederland komen teken voor. Wilt u meer informatie over tekenbeten bij de mens en de ziekte van Lyme? Download dan de folder van het RIVM "Een teek? Pak ‘m beet!". Hierin leest u ook hoe u veilig een teek bij uzelf kunt verwijderen.

> Download RIVM folder