1. Opleiding Veterinair Diabetes Consulent
Gezelschapsdieren

Opleiding Veterinair Diabetes Consulent

De vernieuwde opleiding tot Veterinair Diabetes Consulent is een unieke kans om de diabeteskennis van jullie praktijk uit te breiden en gezond diabetesmanagement op de kaart te zetten! De opleiding bestaat uit 5 interactieve e-learningmodules en een inspirerende diabetes- en communicatietraining op locatie bij MSD Animal Health. De e-training wordt afgesloten met een examen.

Interactieve e-learningmodules (Studietijd circa 6 uur)

  1. Fysiologie
  2. Pathofysiologie
  3. Diagnose en behandeling
  4. De rol van de VDC
  5. Casussen met praktijkvoorbeelden
  6. Examen

Communicatietraining op locatie (6 uur)

  1. Vetpentraining
  2. Casuïstiek bespreken met Lars Slingerland
  3. Effectief adviseren
  4. Plan van aanpak als VDC in de praktijk

Voorinschrijving met introductietarief
Voor paraveterinairen die de oude VDC-cursus van MSD Animal Health gevolg hebben, geldt een speciale VDC-familie-aanbieding van € 125,- per deelnemer voor de e-training en € 125,- voor de communicatietraining op locatie.

> Direct aanmelden

Module 1: Fysiologie
In deze eerste module leer je onder andere wat koolhydraten en glucose zijn en ontdek je hoe een gezond lichaam omgaat met de verschillende suikers. Want vóórdat we ingaan op wat er misgaat bij katten en honden met diabetes mellitus, is het goed om te weten hoe alles in een gezond lichaam werkt.

Module 2: Pathofysiologie
In deze tweede module leer je wat er misgaat in het lichaam van de hond of kat bij diabetes mellitus. Want kennis van de verstoringen van normale mechanismen (= pathofysiologie) vormt de basis. Dit kan je helpen om eigenaren in je eigen woorden uitleg te geven over alle aspecten van diabetes mellitus.

Module 3: Diagnose en behandeling
In deze derde module leer je hoe de diagnose wordt gesteld bij een hond of kat met diabetes mellitus. Vervolgens leer je meer over de verschillende behandelmogelijkheden.

Module 4: De rol van de VDC
In deze vierde module kijken we naar de praktijk van de Veterinair Diabetes Consulent. Want hoe pas je de theorie over diabetes mellitus en de behandeling hiervan nu het beste toe in de praktijk? En hoe zorg je dat de eigenaar jouw uitleg en adviezen daadwerkelijk begrijpt en opvolgt? Welke communicatietechnieken kun je hierbij gebruiken?

Communicatietraining op locatie
Deze trainingsdag is van 10.00-16.00 uur en bevat de volgende onderdelen:
- VetPentraining, hoe leer je de eigenaar insuline toedienen?
- Vragenuurtje diabetes/ Casustieken bespreken met Lars Slingerland
- Effectief adviseren over diabetes mellitus
- Plan van aanpak voor je rol als Diabetes Consulent in je eigen praktijk