1. Eenvoudig vaccineren

Eenvoudig en snel vaccineren

IDAL is eenvoudig 

Snel en eenvoudig grote aantallen varkens vaccineren? De IDAL maakt het u gemakkelijker, het systeem is hier speciaal voor ontwikkeld. Bovendien ervaart u met de IDAL flexibiliteit in de plaats van vaccineren en positieve diervriendelijke effecten bij uw varkens. Met onze gebruiks- en onderhoudsovereenkomst geniet u van een gratis proefperiode, onderhoud, transport, advies en training. Zullen we het vaccineren voor u ook eenvoudiger maken?

Maak vaccineren gemakkelijker

De IDAL is gemakkelijk in gebruik. Het systeem heeft altijd de juiste druk en de juiste vaccinhoeveelheid. Daarnaast is het compact, doordat er geen externe leidingen of zware gaspatronen nodig zijn.  

Bovenal ervaren varkens met de IDAL minder pijn en stress, waardoor het rustiger in de stal is. Op het moment van vaccineren trekken bijvoorbeeld aanzienlijk minder zeugen het lijf terug. In korte tijd vaccineert u gemakkelijk grote aantallen varkens, plezieriger voor u én uw varkens.

Bekijk alle resultaten uit de dierenwelzijnsstudies

U bent flexibel in de plek van vaccinatie 

Het is niet nodig om specifiek in de hals te vaccineren. De IDAL kan worden gebruikt op diverse plekken waar de huid niet te dik, stug en behaard is en niet tegen het bot of op een speklaag ligt.

Bij biggen is dit vooral ter hoogte van de nek- of rugzijde en in de bilspier. Bij vleesvarkens en zeugen is dat net achter de oren in de nek, of bij de rugspier tot aan de achterhand. U bent dus heel flexibel in de keuze van de vaccinatieplaats. 

"Werkgemak, betrouwbaar en dierenwelzijn"

Varkenshouder P. Smolenaers uit Nederweert aan het woord

“Werkgemak, betrouwbaar en dierenwelzijn. Dat zijn de belangrijkste redenen waarom wij de IDAL gebruiken.
Het apparaat heeft een handige teller zodat je precies bij kunt houden hoe veel vaccinaties er zijn gedaan, je krijgt een melding als het vaccin op is en de kans dat het misgaat is heel klein. Ook is het minder pijnlijk voor de biggen, ze staan zo weer op en gaan naar de zeug om te drinken.”

> Ontdek gratis of de IDAL ook bij u past

Praktische en persoonlijke tips

Geen bedrijf is hetzelfde en iedere varkenshouder heeft behoefte aan een eigen aanpak. Tijdens een gratis en vrijblijvende demonstratie kijken we naar uw situatie en geven we graag tips die voor u het best toepasbaar zijn. Wanneer u de IDAL gaat gebruiken, blijven we helpen. We zijn altijd beschikbaar voor advies en training. 

Kunnen we u helpen met praktische gebruiksinstructies voor de IDAL? Op de volgende pagina hebben we tips verzameld voor bijvoorbeeld de juiste dosering en het gebruik van accu's en opladers: praktische informatie over de IDAL.

Ervaar de voordelen van IDAL zelf

  • Gratis demonstratie van een ervaren IDAL-gebruiker, met goede gebruiksinstructies en praktische tips voor geslaagde vaccinaties
  • Gratis proefperiode van 3 maanden 
  • Gratis onderhoud na 10.000 vaccinaties
  • Gratis transport van en naar uw varkensbedrijf
  • Gratis advies of extra training, ook voor uw personeel

> Maak een afspraak