1. Diervriendelijk vaccineren

Diervriendelijk en gezond vaccineren

IDAL is diervriendelijk

Hoe gezonder en vitaler uw varkens zijn, des te gezonder ook uw uiteindelijke rendement. Bovendien is de publieke opinie belangrijk en staat dierenwelzijn hoog op de agenda. De IDAL draagt hieraan bij, u kunt met de IDAL uw varkens beschermen tegen de 4 meestvoorkomende varkensziekten op een diervriendelijke manier. Uw varkens ervaren aanzienlijk minder pijn en angst en zijn vitaler tijdens en na een vaccinatie. U heeft meer rust in de stal. Met de IDAL zorgt u nog beter voor uw varkens. 

Veel minder pijn- en angstreacties

Tijdens het vaccineren zijn significante verschillen hoorbaar tussen zeugen die naaldloos met de IDAL of met een naald worden gevaccineerd.

Bij een vaccinatie met de IDAL vertonen de zeugen veel minder vaak een scherp, hoog piepend geluid.

> Ervaar vrijblijvend het verschil

Veel minder pijn- en angstreacties

Bij een naaldloze vaccinatie met de IDAL vertonen zeugen aanzienlijk minder vaak vluchtpogingen. Dit is een significant verschil ten opzichte van het vaccineren met een naald.

> Ervaar vrijblijvend het verschil

Veel minder pijn- en angstreacties

Bij een naaldloze vaccinatie met de IDAL trekken zeugen aanzienlijk minder vaak vaak hun lijf terug. Dit is een significant verschil ten opzichte van het vaccineren met een naald.

> Ervaar vrijblijvend het verschil

Veel minder pijn- en angstreacties

Tijdens het vaccineren zijn significante verschillen zichtbaar tussen zeugen die naaldloos met de IDAL of met een naald worden gevaccineerd.

Bij een vaccinatie met de IDAL vertonen de zeugen veel minder vaak gedragsveranderingen.

> Ervaar vrijblijvend het verschil

Biggen zogen meer en zijn actiever na de vaccinatie

Varkenshouder P. Smolenaers uit  Nederweert aan het woord:

"Al zo'n 3 tot 4 jaar gebruik ik de IDAL. Het is minder pijnlijk voor de biggen,
ze staan zo weer op en gaan naar de zeug om te drinken.” 
 

Houd uw biggen vitaal

Geen risico op infectieoverdracht via de naald. Geen kans op het afbreken van de naald in het varken en daarbij optredend littekenweefsel in de spier. Minder stress bij de varkens. Drie extra diervriendelijke voordelen van de IDAL!

Met de ResPig bedrijfsscan voegen we daar graag nog één aan toe: het voorkomen van onnodig vaccineren. Door voordat u overgaat tot vaccinaties de gezondheid van uw varkens in kaart te brengen, kan uw dierenarts u aan de hand daarvan een gerichte en specifieke therapie voorleggen. Met ResPig heeft u een persoonlijke en structurele aanpak voor het voorkomen van 6 varkensziekten op uw bedrijf.

Ervaar de voordelen van IDAL zelf

  • Gratis demonstratie van een ervaren IDAL-gebruiker, met goede gebruiksinstructies en praktische tips voor geslaagde vaccinaties
  • Gratis proefperiode van 3 maanden 
  • Gratis onderhoud na 10.000 vaccinaties
  • Gratis transport van en naar uw varkensbedrijf
  • Gratis advies of extra training, ook voor uw personeel

Maak een afspraak