1. Naaldloos

De toekomst van vaccineren is naaldloos

Naaldloos vaccineren met de IDAL

Steeds meer varkenshouders stappen over op naaldloos vaccineren. Een logische keuze, want naaldloos vaccineren met de IDAL is niet alleen veilig en eenvoudig, maar ook nog eens diervriendelijker. We helpen u graag bij de overstap naar naaldloos. U kunt op deze pagina een gratis informatiepakket of een demonstratie aanvragen, een virtual reality video bekijken en nog veel meer.
Werkt u al met de IDAL? Hier vindt u alle praktische informatie. Lees maar!

Met IDAL beschermd tegen vier ziektes

De registratie voor naaldloze PIA-vaccinatie in de huid is goedgekeurd. Daardoor is het vanaf nu mogelijk varkens met de IDAL te vaccineren tegen Lawsonia intracellularis, in de volksmond PIA genoemd. Met deze nieuwe registratie wordt het aantal ziektes waartegen met IDAL beschermd kan worden uitgebreid naar vier: circo, mycoplasma hyopneumoniae, PRRS en PIA.

Naaldloos vaccineren met IDAL is veilig, effectief en diervriendelijk:

• Snelle en effectieve immuunrespons
• Door klein volume minder kans op entreacties
• Minder risico om uzelf te injecteren
• Geen overdracht van ziektekiemen via de naald
• Beter dierenwelzijn; minder stress en pijn voor het varken
• Minder risico op weefselschade en achterblijvende naalden
• Uitermate geschikt voor biggenvaccinatie
• Gemakkelijk en flexibel; meerdere vaccinatieplekken mogelijk

Introductie IDAL 3G+: De nieuwste innovatie voor naaldloos vaccineren in de huid

De IDAL bestaat wereldwijd 20 jaar. Dat vieren we met de introductie van de IDAL 3G+: De nieuwste innovatie voor naaldloos vaccineren in de huid. De IDAL 3G+ is nog gebruiksvriendelijker dan zijn voorganger en de upgrade is simpel ter plekke uit te voeren door middel van een smartphone.

Met deze upgrade zijn enkele nieuwe opties beschikbaar zoals het instellen in meerdere talen. Ook is er een trilfunctie ingebouwd. Is het flesje vaccinvloeistof bijna leeg, dan geeft de IDAL een trilsignaal af.

> IDAL 3G+ in de praktijk

Foto's: de mogelijkheden van naaldloos vaccineren

Naaldloos vaccineren is sinds begin van dit jaar een stuk gemakkelijker geworden. Met de komst van de IDAL 3G Twin is het namelijk mogelijk twee vaccins in één keer toe te dienen. Daarom is het apparaat uitermate geschikt wanneer er grote aantallen biggen gevaccineerd moeten worden. Wat naaldloze vaccinatie met de IDAL 3G Twin voor jou kan betekenen? Dat zie je in deze fotoreportage.
(tip: zet je muiscursor op de afbeelding zodat de afbeelding en tekst stil blijven staan)

 

1. Met de IDAL 3G Twin kun je gemakkelijk in de nek van de big vaccineren.

2. De bil is ook een geschikte plek voor naaldloze vaccinatie met IDAL.

3. Bij naaldloze vaccinatie is 0,2 ml nodig van elk vaccin. Een kleiner volume vermindert de kans op bijwerkingen. Biggen die minder last hebben van de vaccinatie gaan sneller weer drinken bij de zeug.

4. De IDAL 3G Twin is vergelijkbaar met de Mono. Het grote verschil is de dubbele kop en de dubbele flessenhouder, zodat er twee vaccins in geplaatst kunnen worden. Het nieuwste type IDAL is ergonomisch verbeterd en het materiaal van het handvat geeft meer grip. Ook de accu gaat langer mee.

5. Voor zeugen is een IDAL met een enkele kop geschikt. Uw vaccinatieschema overlegt u met uw dierenarts. Bij zeugen zijn er verschillende vaccinatieplaatsen.

6. En op de bil, kan gevaccineerd worden met IDAL. Handig, de zeug kan blijven liggen tijdens de vaccinatie.

7. Het resultaat van een zeugenvaccinatie op de bil: een klein blaasje direct na de vaccinatie.

8. Zie hier het volume dat vanuit de IDAL de zeug in gaat. Doordat zich in de huid veel afweercellen bevinden, is 0,2 ml voldoende.

9. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor naaldloze vaccinatie op uw bedrijf zijn? Jos of Ton laten dit u graag zelf ervaren tijdens een demo op uw bedrijf.

> Vrijblijvende demonstratie

De IDAL 2G

Wilt u werken aan uw diergezondheidsmanagement? Met de IDAL 2G was het naaldloos voor de voet vaccineren van uw zeugen nog nooit zo eenvoudig! Ook geschikt voor grote aantallen biggenvaccinaties. Neem de proef op de som en test het zelf.

De IDAL 3G

De IDAL 3G is licht van gewicht, kent een optimale ergonomie en een bovengemiddelde accuduur: een ideaal instrument om grote aantallen dieren naaldloos te vaccineren! Neem contact op voor een gratis demonstratie bij u in de stal.

De IDAL 3G Twin

De IDAL 3G Twin is het eerste apparaat voor naaldloze vaccinatie waarmee twee vaccins tegelijkertijd kunnen worden toegediend, doordat deze voorzien is van een dubbele kop. Vraag een gratis demonstratie of informatiepakket aan.

 

IDAL 3G in de publiciteit

De introductie van de IDAL 3G is ook in de vakbladen uitgebreid beschreven. Onder meer Boerderij, Varkens, Nieuwe Oogst en V-Focus schreven over de innovatie. Heeft u een van deze artikelen gemist? Geen probleem. We hebben alle publicaties voor u verzameld. 

> Naar publicaties

Diervriendelijk vaccineren

Biggen op een leeftijd van drie weken via vaccinatie extra bescherming meegeven is gemeengoed in de varkenshouderij. De publieke opvatting groeit dat ook zo'n handeling op een zo diervriendelijke mogelijke manier moet gebeuren. Naaldloos vaccineren veroorzaakt minder stress en pijn bij biggen.

> Lees het volledige artikel

> Meer over diervriendelijk vaccineren

Efficiënt en gemakkelijk vaccineren

De eerste varkenshouders werken al met de IDAL 3G Twin in de stal. Doordat je met dit apparaat twee vaccins tegelijkertijd kunt toedienen, wordt naaldloos vaccineren nog efficiënter. Hoe gemakkelijk het werkt zie je in deze video!

> Video vaccineren met IDAL 3G Twin 

Probeer de IDAL vrijblijvend uit

Ton komt graag bij u langs!

Voordat u overstapt, wilt u natuurlijk wel weten waar u aan begint. Dat begrijpen we als geen ander. Om na te gaan of naaldloos vaccineren wat voor u is, moet u het op zijn minst een keer ervaren. Toch? Daarom kunt u geheel kosteloos en vrijblijvend een demonstratie aanvragen bij u op het bedrijf. Onze IDAL-expert Ton van der Ven komt graag bij u langs om u de naaldloze injectietechniek uit te leggen. Hij praat u bovendien bij over de voorwaarden.
Vindt u het wat? Dan kunt u rekenen op goede gebruiksinstructies en praktische tips, zodat u het beste uit iedere vaccinatie haalt.


> Vrijblijvende demonstratie

Vraag aan: gratis informatiepakket

Naaldloos vaccineren kost u in de meeste gevallen niets meer dan vaccineren met de naald, maar levert u wél meer voordelen op. Allereerst ervaren uw varkens aanzienlijk minder stress en pijn.
Door direct ín de huid te vaccineren, voorkomt u dat ziektekiemen via de naald op uw andere varkens worden overgedragen of dat naalden in het vlees achterblijven. Bovendien vaccineert u slechts 0,2 ml in de huid, wat de kans op bijwerkingen aanzienlijk vermindert.
U kunt naaldloos vaccineren met de IDAL 2G, de IDAL 3G of de IDAL 3G Twin. Benieuwd of naaldloos vaccineren iets voor u is? Vraag een gratis informatiepakket aan.

 

> Gratis informatiepakket

 

"De huid benutten waarvoor deze gemaakt is"

“De huid is een belangrijk en onderschat onderdeel van ons
immuunapparaat,” betoogt Pieter van Rengen, dierenarts bij Lintjeshof.
“Met naaldloze vaccinatie benut je dit orgaan optimaal.“

> Pieter van Rengen vertelt

Comfortabeler vaccineren

Varkenshouder Bart Vanschoubroek: "Het is gemakkelijker dan met een naald, er is geen terugvloei en je neemt geen kiemen mee van de ene big naar de andere. Het lijkt me ook wel diervriendelijker dan vaccineren met een naald."

> Ervaringen van Bart Vanschoubroek

 

Biggen gemakkelijk vaccineren met IDAL 3G

De allernieuwste IDAL 3G is uitermate geschikt voor het vaccineren van grote aantallen biggen. In deze video ziet u hoe gemakkelijk en diervriendelijk dit werkt.

> Video biggen naaldloos vaccineren

 

Zeugen rustig naaldloos vaccineren

Herkent u dit? De zeug ziet u alweer aankomen... Ze zit niet te wachten op een naald in haar lijf. Met de IDAL vaccineert u naaldloos. Hoe de zeug dat ervaart? Dat ziet u hier.

> Video zeugen naaldloos vaccineren

 

Dáárom vaccineren in de huid

Het is niet alleen de werking van het apparaat wat naaldloos vaccineren met de IDAL zo uniek maakt. Maar ook het mechanisme van vaccineren ín de huid zorgt ervoor dat het immuunsysteem op een andere manier getriggerd wordt. Met slechts 0,2 ml vaccin wordt een goede afweer opgebouwd. Verder lezen over vaccineren in de huid en de IDAL? Download onze factsheet met veelgestelde vragen én antwoorden.

  • IDAL veelgestelde vragen (pdf, 469 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

De IDAL in virtual reality

Bent u benieuwd hoe naaldloos vaccineren met de IDAL er in de praktijk uitziet? Kijk in deze video mee met een varkenshouder die de IDAL gebruikt en zie met uw eigen ogen hoe rustig de varkens reageren.

Beleef de IDAL in virtual reality
Ervaar naaldloze vaccinatie alsof u zelf in de stal staat door deze video met een VR-bril te bekijken. Vraag een gratis VR-bril aan!

 

> Gratis VR-bril

Praktische informatie

U werkt met de IDAL of bent van plan om met onze naaldloze vaccinatietechniek te gaan werken, goede keuze! Om uw vragen rondom de IDAL te beantwoorden, hebben we praktische informatie voor u verzameld.

> Naar praktische informatie

Veilig en hygiënisch vaccineren

Met de IDAL zorgt u ervoor dat uw varkens veilig worden gevaccineerd. Ziektekiemen worden niet via de naald aan andere varkens overgedragen. Slechts 0,2 ml vloeistof wordt in de huid gespoten, wat de kans op bijwerkingen aanzienlijk vermindert.

> Veilig en hygiënisch vaccineren

Eenvoudig en snel vaccineren

Snel en eenvoudig grote aantallen varkens vaccineren? De IDAL maakt het u gemakkelijker, het systeem is hier speciaal voor ontwikkeld. Bovendien ervaart u met de IDAL flexibiliteit in de plaats van vaccineren en positieve diervriendelijke effecten bij uw varkens.

> Eenvoudig en snel vaccineren

Diervriendelijk en gezond vaccineren

Hoe gezonder en vitaler uw varkens zijn, des te gezonder ook uw uiteindelijke rendement. De IDAL draagt hieraan bij, u kunt met de IDAL uw varkens beschermen tegen de 4 meestvoorkomende varkensziekten op een diervriendelijke manier. 

> Diervriendelijk en gezond vaccineren