1. Preventie

Wat doet u aan preventie?

Gezondere biggen leiden tot meer rendabele vleesvarkens. Toch wordt er ook in de varkenssector vaak pas ingegrepen als er een probleem is.
Zonde! Door in te zetten op preventie, kunnen mooie resultaten geboekt worden. Werkt u bijvoorbeeld al met de IDAL?

De IDAL. Meer dan IDEAAL!

De IDAL is de gebruiksvriendelijke naaldloze vaccinatietechniek van MSD Animal Health en maakt preventief werken heel eenvoudig. Doordat u uw varkens naaldloos vaccineert, loopt u geen risico op overdracht van ziekten via de naald. Dat voorkomt een hoop ellende, want heeft u al eens een vaccinatienaald onder de microscoop bekeken? Bovendien kiest u met de IDAL voor een effectieve en diervriendelijke manier van beschermen. Waar wacht u nog op?

> Vraag demo aan

> Meer over naaldloos vaccineren

Overstappen is zo geregeld!

Ton van der Ven begeleidt veel varkensbedrijven bij de overstap naar naaldloos vaccineren. “Op elk bedrijf valt er wat te leren. Ik pik ook van varkenshouders veel op”, aldus Ton. Hij heeft al zijn IDAL vaccinatietips voor u verzameld in een handig document.


> Download tips

> Mail Ton

Preventie is meer dan vaccineren

Het voorkomen van ziekten is meer dan een uitgekiende (naaldloze) vaccinatiestrategie. Om uw varkens gezond te houden, isoleert u zieke dieren, ontsmet u uw werkmaterialen voor gebruik, maakt u goede afspraken met erfbetreders en zorgt u voor een goede bedrijfshygiëne en biosecurity. Om u hierbij op weg te helpen, kunt u deze mooie biosecurityposter aanvragen. Heeft u samen met uw dierenarts al een stal- of bedrijfsplan opgesteld?

> Download poster