Home > Varken >  Vaccineren  > Naaldloos  > Veilig vaccineren

Veilig en hygiënisch vaccineren

IDAL is veilig

Met de IDAL zorgt u ervoor dat uw varkens veilig worden gevaccineerd. Ziektekiemen worden niet via de naald aan andere varkens overgedragen. Slechts 0,2 ml vloeistof wordt in de huid gespoten, wat de kans op bijwerkingen aanzienlijk vermindert. De IDAL is voor de 4 meest voorkomende varkensziekten een veilig alternatief. En veilig voor u: de kans op zelfinjectie is minimaal. 

Verlaag kans op PRRS-verspreiding

Zodra ziektekiemen zich in het bloed of weefselvocht bevinden en er vaccinaties of andere behandelingen door middel van een naald plaatsvinden, kunnen deze ziektekiemen zich razendsnel verspreiden. Vooral wanneer het virussen zijn die kunnen circuleren zonder dat u er meteen erg in heeft zoals PRRS en Circo, is dat een risico. Gelukkig helpt naaldloos vaccineren dit risico te verkleinen.

“Het besmetten van big op big is duidelijk minder”

Varkenshouder aan het woord

“Al zo’n drie jaar gebruik ik de IDAL en het besmetten van big op big is duidelijk minder.
Hiervoor werkte ik met andere naaldloze systemen, maar met de IDAL heb ik zo veel minder problemen.
De IDAL raakt nooit verstopt!”

Inzetbaar tegen 4 varkensziekten

Met een ResPig abonnement monitoren we de gezondheid in uw stal, krijgt u inzicht in de status van uw bedrijf en adviseert de dierenarts een therapie die het beste daarbij past.

De IDAL kunt u vervolgens inzetten om uw varkens te vaccineren tegen de 4 belangrijkste varkensziekten. MSD Animal Health zet zich in voor de verdere doorontwikkeling van de IDAL, om de naaldloze vaccinatietechniek in de toekomst voor meer vaccins mogelijk te maken. 

Ervaar de voordelen van IDAL zelf

  • Gratis demonstratie van een ervaren IDAL-gebruiker, met goede gebruiksinstructies en praktische tips voor geslaagde vaccinaties
  • Gratis proefperiode van 3 maanden 
  • Gratis onderhoud na 10.000 vaccinaties
  • Gratis transport van en naar uw varkensbedrijf
  • Gratis advies of extra training, ook voor uw personeel

Minder bijwerkingen door het vaccineren

U vaccineert een varken met slechts 0,2 ml in plaats van 2 ml, dit vermindert bijwerkingen aanzienlijk. Biggen zogen sneller en zijn actiever op de dag na de vaccinatie.

Voorkom vluchtgedrag 

Zeugen die worden gevaccineerd met een naald vertonen veel meer pijn- en angstreacties dan zeugen die een naaldloze vaccinatie met de IDAL krijgen. Bovendien is de kans op zelfinjectie met de IDAL minimaal. Veilig én vriendelijk voor uw dieren en u! 

Bekijk alle resultaten uit de dierwelzijnsstudies