1. Materialen

Materialen

Samenwerken aan gezamenlijk resultaat

Kennis is macht, vermenigvuldigen is kracht! MSD Animal Health draagt
graag haar steentje bij aan een gezamenlijk resultaat. Dat doen we door samen te werken en kennis te delen. Het liefst met u.

Handige speenwijzer cadeau!

Van speenfase naar groeispurt: goed spenen levert u meer op dan u denkt. Maar soms is goed spenen makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hebben we in samenwerking met ForFarmers een mooie speenwijzer voor u ontwikkeld, waarin u in 5 stappen van speenfase naar groeispurt gaat.

> Kennisdocument speenwijzer

Klaar voor een nieuwe kijk op biggenopfok?

Een goede afweer, biestmanagement, een slimme vaccinatiestrategie en stressreductie: Thema's die van wezenlijk belang zijn voor een gezonde start. Om u goed op weg te helpen, hebben we een handig kennisdocument vol tips en praktisch advies samengesteld. Leest u maar!

> Kennisdocument biggenopfok

Speenposter voor in de stal

Iedereen kan wel wat slimme tips voor de speenfase gebruiken! Samen met ForFarmers hebben we een mooie speenposter gemaakt. Op deze poster hebben we diverse praktische tips en handvatten rondom het spenen voor u verzameld. Mooie blikvanger voor in de stal!

> Download speenposter

Vaccinatiechecklist biggen

Gezonde biggen groeien op tot rendabele vleesvarkens. Vaccineren helpt uw biggen actief te beschermen, maar hoe bepaalt u nu uw vaccinatiestrategie? In deze vaccinatiechecklist vindt u slimme tips en tricks rondom vaccineren. Ook kunt u de richtlijnen voor vaccineren erin teruglezen. Heeft u Poolse medewerkers? Download dan ook de Poolse versie van de checklist.

> Nederlandse checklist

> Poolse checklist

Poster biosecuritytips

Een goede biosecurity kan veel ellende voorkomen. Zeker waar het gaat om het tegengaan van varkensziekten op uw bedrijf. Hoe is het gesteld met uw biosecurity? Is er een verbeterslag mogelijk? Op onze biosecurityposter hebben we de belangrijkste biosecurity-maatregelen voor varkenshouders vermeld. Hoeveel van de 12 maatregelen heeft u op uw bedrijf doorgevoerd? We zijn benieuwd!

> 12 biosecurity-maatregelen

Blijf als eerste op de hoogte!

MSD Animal Health ontwikkelt met grote regelmaat nieuwe kennisdocumenten en video’s. Ook organiseren we vaak kennissessies voor de varkenshouderij. Wilt u dat we u op de hoogte houden wanneer er weer een nieuwe document beschikbaar is of we een bijeenkomst bij u in de buurt organiseren?
Registreer u in onze MSD Animal Health Connect (log-in) omgeving. Eenmaal geregistreerd kunt u uw voorkeuren aangeven, zodat we weten hoe u het liefst geïnformeerd wilt worden en welke onderwerpen u juist wel en niet interessant vindt.

> Naar MSD Animal Health Connect