1. Actueel

Actueel

Op deze actualiteitenpagina vindt u een overzicht van onze nieuws items op het gebied van varkensgezondheid.

Stappenplan PRRS

Wilt u PRRS aanpakken? Lees dan dit nieuwe technisch bulletin met een handig stappenplan voor de PRRS aanpak op uw bedrijf en tips voor het bepalen van uw vaccinatiestrategie.

Stappenplan PRRS

Lees hier meer over PRRS

Ontdek de mogelijkheden van naaldloos vaccineren

Naaldloos vaccineren is sinds begin van dit jaar een stuk gemakkelijker geworden. Met de komst van de IDAL 3G Twin is het namelijk mogelijk twee vaccins in één keer toe te dienen. Daarom is het apparaat uitermate geschikt wanneer er grote aantallen biggen gevaccineerd moeten worden. Wat naaldloze vaccinatie met de IDAL 3G Twin voor jou kan betekenen? Dat zie je in deze fotoreportage.
(tip: zet je muiscursor op de afbeelding zodat de afbeelding en tekst stil blijven staan) 

1. Met de IDAL 3G Twin kun je gemakkelijk in de nek van de big vaccineren.

2. De bil is ook een geschikte plek voor naaldloze vaccinatie met IDAL.

3. Bij naaldloze vaccinatie is 0,1 ml nodig van elk vaccin. Een kleiner volume vermindert de kans op bijwerkingen. Biggen die minder last hebben van de vaccinatie gaan sneller weer drinken bij de zeug.

4. De IDAL 3G Twin is vergelijkbaar met de Mono. Het grote verschil is de dubbele kop en de dubbele flessenhouder, zodat er twee vaccins in geplaatst kunnen worden. Het nieuwste type IDAL is ergonomisch verbeterd en het materiaal van het handvat geeft meer grip. Ook de accu gaat langer mee.

5. Voor zeugen is een IDAL met een enkele kop geschikt. Uw vaccinatieschema overlegt u met uw dierenarts. Bij zeugen zijn er verschillende vaccinatieplaatsen.

6. En op de bil, kan gevaccineerd worden met IDAL. Handig, de zeug kan blijven liggen tijdens de vaccinatie.

7. Het resultaat van een zeugenvaccinatie op de bil: een kleine blaasje direct na de vaccinatie.

8. Zie hier het volume dat vanuit de IDAL de zeug in gaat. Doordat zich in de huid veel afweercellen bevinden, is 0,1 ml voldoende.

9. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor naaldloze vaccinatie op uw bedrijf zijn? Jos of Ton laten dit u graag zelf ervaren tijdens een demo op uw bedrijf.

> Vrijblijvende demonstratie

Stoer T-shirt cadeau bij inschrijving nieuwsbrief

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief van MSD Animal Health, boordevol tips en varkensnieuws. U krijgt dan dit stoere T-shirt cadeau. Op = Op!

Reputatie Nederlandse big onder druk

Uit het uitgebreide onderzoek van MSD Animal Health blijkt dat er regelmatig sprake is van aannames als het gaat om de gezondheids – en vaccinatiestatus van biggen. “Duitse afnemers gaan ervan uit dat de gezondheid van de biggen tiptop in orde is. Ons onderzoek heeft wel duidelijk gemaakt dat we actie moeten ondernemen om ervoor te zorgen dat we aan de wensen van de Duitse afnemer blijven voldoen. Er ligt namelijk wel een aantal gevaren op de loer”, aldus marketingmanager Niki Nuijten, die intensief betrokken is geweest bij het onderzoek.

> Lees het volledige artikel

Interview met dierenarts Gerard van Eijden:

"Met minimale ingrepen het maximale resultaat bereiken"
Goede samenwerking, daaraan werkt dierenarts Gerard van Eijden met zijn klanten. Hij schroomt nieuwe technieken niet. Inzetten van chips voor identificatie, werken in een integratie, invoeren van werkprotocollen. Allemaal handvatten om zijn ultieme doel te bereiken: het maximale resultaat met minimale ingrepen.

> Lees het volledige interview

Stapje voor stapje naar meer euro's en waardering

Marcel Merkens paste door de jaren heen zijn bedrijfsvoering stukje bij beetje aan om gezondheidswinst te boeken. Er liggen protocollen en elke diergroep heeft zijn eigen kleur. Ook wordt er naaldloos gevaccineerd om kruisbesmetting via de naald te voorkomen. In het concept Valleivarken komt gezondheid tot uiting in rendement en waardering.

> Lees het volledige artikel uit Varkensbedrijf

Animal Pharm Award 2018 voor IDAL

MSD Animal Health is trots om aan te kondigen dat we de Animal Pharm Award 2018 hebben ontvangen voor Best New Food Animal Product voor onze IDAL familie: apparaten voor naaldloze toediening van varkensvaccins in de huid. Volgens de juryleden kan "deze technologie een gamechanger in vaccins zijn".

> Lees het volledige bericht

> Meer over naaldloos vaccineren

Duitser wil big zonder gedoe

17-12-2018 - Ieder jaar worden er 11 miljoen biggen vanuit Nederland en Denemarken naar Duitsland geëxporteerd. Hoe verloopt die overdracht? Wat zijn de wensen en behoeften van de afnemende partij en sluiten die van de leverende partij daar (voldoende) op aan? MSD Animal Health deed hier uitgebreid marktonderzoek naar.

> Meer over het marktonderzoek

Voorkom paniekvoetbal en spraakverwarring

28-1-2019 - De sleutel tot het voorkomen van veel gezondheidsproblemen na export van biggen, is een betere en meer geregisseerde communicatie. Dat is één van de belangrijkste conclusies uit uitgebreid marktonderzoek. Voorkom paniekvoetbal en spraakverwarring.

> Verbeterpunten in communicatie

 

Big zonder gedoe, maar hoe?

Ieder jaar worden er 11 miljoen biggen vanuit Nederland en Denemarken naar Duitsland geëxporteerd. Aan de biggen worden hoge eisen gesteld. Hoe kan de Nederlandse vermeerderaar hieraan voldoen? En wat kan hij doen om nog beter aan te sluiten op de wensen en behoeften van de Duitse vleesvarkenshouder? MSD Animal Health heeft hier in 2018 uitgebreid markonderzoek naar gedaan. Kwaliteit staat voorop. Dat blijkt ook uit het verhelderende interview met de heer Storm uit het Duitse Rheine, die vertelt wat hij belangrijk vindt bij de aankoop van biggen.

Vragen over varkensgezondheid?

De varkensexperts van MSD Animal Health stellen hun kennis en jarenlange (praktijk)ervaring graag beschikbaar. Natuurlijk kunt u rekenen op deskundig advies, maar ook op praktische tips waarmee u meteen uw voordeel kunt doen! Stuur ons een bericht. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

> Stuur een bericht