1. Vliegenbestrijding

Start nú met vliegenbestrijding

Start bij de 1e vlieg!

Wist u dat één vlieg zich binnen één maand kan voortplanten tot een populatie van 500 vliegen? Na 4 maanden kunnen dit er zelfs 250 miljoen zijn! Als er geen actie wordt ondernomen, bereikt het aantal vliegen een maximum van juni tot november.

Naast dat ze hinderlijk zijn en het dierwelzijn aantasten, hebben ze een negatieve invloed op de melkgift en groei van de veestapel en daarmee dus ook een economische impact.

‘Als het zwart begint te zien van de vliegen, ben je te laat. Melkveehouders die vroeg in het voorjaar al in actie komen, hebben daar de hele weideperiode profijt van’

Stop vliegen. Kom in actie!

Bereken de meest efficiënte en effectieve bestrijding van vliegen en larven gebaseerd op uw veestapel. Vul hieronder de omvang van uw veestapel en de gewenste behandelperiode in.

De berekening wordt direct naar uw eigen mail en die van uw dierenarts gestuurd. Zo weet uw dierenarts ook vliegensvlug wat uw wens is qua vliegenbestrijding.

Vraag hier Butox aan

Wat is de omvang van uw veestapel?
300kg+
Koe
100kg - 300kg
Pink
tot 100kg
Kalf
Gewenste behandelperiode

Meerdere keuzes mogelijk

Privacy statement

*De door u ingevulde bedrijfskenmerken en voorkeuren worden enkel naar uzelf en de dierenarts opgestuurd, nadat u op verzenden klikt. Deze informatie wordt niet in het MSD-klantenbestand opgeslagen, noch gebruikt voor marketing doeleinden.

Melkveehouder Nico Bons succesvol met aanpak tegen vliegen

3 stappen om een vliegenplaag te voorkomen

Vliegenbestrijding bestaat uit drie onderdelen:

  1. Voorkom dat vliegen plaatsen vinden waar ze eieren kunnen leggen.
  2. Voorkom dat larven zich kunnen verpoppen.
  3. Het doden van volwassen vliegen, op het dier en in de stal,

Een effectieve vliegenbestrijding begint op het moment dat er weinig vliegen zijn. Het is daarom belangrijk om te starten met de bestrijding van vliegen wanneer de eerste vliegen worden waargenomen.

Schade door vliegen

In de lente zijn er nog relatief weinig vliegen, maar zodra de temperatuur stijgt, neemt het aantal vliegen snel toe. Vliegen vermeerderen zich bij temperaturen boven 12 graden Celsius.
Door tijdig te behandelen en de behandeling regelmatig te herhalen wordt de opbouw van de vliegenpopulatie (en dus van de populatie eitjes, maden en poppen) voorkomen.


Ectoparasieten, zoals vliegen, zorgen voor meer dan overlast alleen en de bedrijfsschade die ze veroorzaken wordt meestal onderschat.

Bekijk deze tabel maar eens. Gelukkig kunt u vliegen effectief bestrijden!


> Bestrijd vliegen

Welke vliegen en luizen zorgen voor overlast? 

Vliegen en luizen veroorzaken overlast en zijn hinderlijk voor rundvee en schapen. 
Hiernaast vindt u een overzicht van de meest voorkomende plaaggeesten.

Meer weten? Download hieronder gratis de kennisgids over vliegenbestrijding.

  • > Kennisgids Vliegenbestrijding (pdf, 374 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen