Home  > Rundvee  > Actueel  > Gezond kalf

Gezond Kalf

Gezonde kalveren? Vanzelfsprekend!

Een goede opfok is dé voorwaarde voor een rendabele melkproductie en langere levensduur van iedere koe. Om uw kalveren een probleemloze start te geven, laten we zo min mogelijk over aan het toeval: met onze ‘Bescherm, Behandel, Beheers aanpak’ staat preventie voorop en streeft u naar het houden van gezonde kalveren als een vanzelfsprekendheid!

Voorkomen is de sleutel tot succes

U kent uw kalveren als geen ander. Door goed naar uw kalveren te kijken, ziet u al snel waar er problemen zijn: de mest oogt te dun, een van uw kalveren heeft een doffe vacht of uw dieren zijn niet levendig genoeg. Natuurlijk grijpt u in, maar nog liever wilt u problemen voor zijn, want preventie loont!

Door preventieve maatregelen in te zetten wordt de kans op ziekte – en daarmee een groeiachterstand – aanzienlijk vermindert. Bescherm uw kalveren vanaf de geboorte met verrijkte biest en zorg voor een schone omgeving en materialen. Vaak maken kleine aanpassingen al een groot verschil.

Kalverdiarree op uw bedrijf? Doe de sneltest!

Kalverdiarree kan een behoorlijke schadepost zijn. Toch is niet altijd duidelijk wát de kalverdiarree nu veroorzaakt… In dat geval biedt de ‘sneltest kalverdiarree’ uitsluitsel. Deze test maakt precies inzichtelijk welke ziekteveroorzaker(s) er op uw bedrijf aanwezig zijn, zoals het Rota- of Coronavirus, E.coli, Cryptosporidium of Coccidiose. Wanneer u weet wat er speelt, kunt u direct aan de slag met een gericht plan van aanpak. Een mooie kans voor een nog gezondere en vanzelfsprekend goede opfok!

Het beste nieuws? Wanneer u onderstaand aanvraagformulier invult (via de button) verzorgen wij dat uw verzoek om een diarreetest bij uw dierenarts terechtkomt.

Een aanpak met impact

Uw opfok tot in de puntjes optimaliseren? Start vandaag nog met onze ‘Bescherm, Behandel, Beheers aanpak’!

Bescherm
Bescherm uw kalveren door vaccinatie. Daarmee verhoogt u de specifieke weerstand van uw kalveren tegen veel voorkomende ziekteverwekkers voor kalverdiarree en luchtwegproblemen.

Behandel
Behandel op basis van een betrouwbare, goede diagnose. Meten is weten: door te testen en de ziekteverwekker(s) te achterhalen, kunt u met uw dierenarts een effectiever behandelplan opstellen.

Beheers
Geef ziekteverwekkers geen kans en werk hygiënisch. Verlaag de infectiedruk door de hokken, materialen en omgeving van de kalveren goed te reinigen en ontsmetten. Stuur bij waar nodig.