1. Bescherm de toekomst

15e Bovilis Symposium Apeldoorn

Protect the future: aan de slag met preventie!

Meer rendement, een verbeterd dierenwelzijn én efficiënter werken: het opfokken van gezonde kalveren is starten met een voorsprong. Preventie is cruciaal in het gezond en vitaal houden van dieren. Tijdens het 15e Bovilis Symposium staat preventie dan ook centraal. Met het thema ‘Protect the future’ inspireren we u een dag lang met nieuwe onderzoeksresultaten en marktinzichten rondom een preventieve aanpak in kalvergezondheid. Op deze pagina leest u er meer over. Meld u aan!

Aanmelden symposium

Het 15e Bovilis Symposium wordt gehouden op 13 september in Apeldoorn. We verwelkomen diverse (inter)nationale sprekers met nieuwe onderzoeksresultaten over voeding en gezondheid in de eerste fase van de jongveeopfok. U gaat naar huis met nieuwe kennis, praktische tips en direct inzetbare tools voor in de praktijk!

De kosten voor deze geheel verzorgde dag bedragen slechts € 50,- per persoon. Dat is inclusief lunch en heerlijk buffet.

U kunt met meerdere collega's naar Apeldoorn komen, geef u dan wel snel op!

Als bonus ontvangen bezoekers een bijzondere primeur gepresenteerd door MSD Animal Health.

> Ik meld me aan

PROGRAMMA

09.00 uur Ontvangst in de Business Lounge (1e etage) 
09.10 uur Welkom en opening (Dr. Vanholder) 
09.30 uur ‘Time for Preventive Veterinary Healthcare’. (Dr.  Vertenten)
10.15 uur ‘Bewaak de vitaliteit van het pasgeboren kalf’. (Prof. Mee)
11.15 uur Pauze
11.45 uur ‘Speenmethodes gericht op de meest optimale ontwikkeling van het kalf’. (Dr. Leal) 
12.30 uur Lunch
13.30 uur ‘Op naar gezonde kalveren! Gemakkelijk, overzichtelijk en compleet advies’. (Drs. Nijhoving)
14.00 uur ‘De wereld voeden met meer dierlijke eiwitten en een verminderde ecologisch footprint’. (Dr. Scholten) 
15.00 uur Pauze
15.30 uur ‘Van klanten naar fans’. (Dhr. Burgers) 
17.00 uur

Borrel en dankwoord (Dr. Vanholder)

17.30 uur Dinerbuffet 

Meer over de locatie

Welkom bij de 15e Bovilis editie!

Veterinair preventieve gezondheidszorg

Dit jaar staat het Bovilis Symposium in het teken van gezond starten en het gezond houden van kalf tot koe. Internationale wetenschappers scholen u technische kunde bij in relatie tot optimalisatie van jongvee. Inspirerende sprekers geven klantinzicht. We krijgen een kijkje in de toekomst van het agrarisch Nederlands goed. En als kers op de taart krijgt u praktische handvatten mee naar huis, zodat u de opgedane kennis direct in de praktijk kan brengen!

Het Bovilis Symposium vindt plaats in het Van Der Valk Hotel in Apeldoorn (gelegen naast de A50). U bent vanaf 9.00 uur van harte welkom. Rond 19.00 uur is het symposium ten einde.

Van Der Valk Hotel Apeldoorn
Landgoedlaan 26
7325 AW Apeldoorn

Veterinaire preventieve gezondheidszorg

Het Bovilis Symposium staat volledig in het teken van preventieve gezondheidszorg. Voor een optimale vertaalslag naar de praktijk, kunt u daarnaast rekenen op inspirerende  klantinzichten en krijgt u daarnaast agrarisch toekomstperspectief voorgeschoteld. Als bonus trakteren we u op een bijzondere primeur van MSD Animal Health.

Bedrijfsprofiel - Jongsteins

“Gezonde koe staat centraal in alles wat we doen.”

Doelstelling van het melkveebedrijf: Jongsteins

“Met iedere koe werken we toe naar een gemiddelde melkproductie van 40 liter. Wanneer een koe meer capaciteit heeft, ondersteunen we haar daarin optimaal met behoud van conditie en zeer goede gezondheid. Geen liter melk mag namelijk ten koste gaan van de vitaalheid van het dier. We hebben geen afzonderlijke doelstelling op gehaltes vet en eiwit. De totale vet en eiwitproductie is al hoog met 3,68% en 3,38%. Dit kunnen we alleen bereiken en behouden door een gezonde koe centraal te zetten in alles wat we doen.”

Bekijk de bedrijfsreportage van Jongsteins