1. Aandoeningen

Aandoeningen

Een gezond koppel koeien & kalveren en daarmee een gezond bedrijf vraagt om een planmatige aanpak. De bestrijding van de infectieziekten en andere aandoeningen is daarbij een substantieel onderdeel.

Dit vergt een gedetailleerde analyse van de weerstand van uw dieren, de infectiedruk, de bedrijfsprocessen en de maatregelen die op dit moment al worden genomen (bijvoorbeeld vaccinaties). Op basis van die analyse kunnen veehouder en dierenarts samen een aanpak kiezen die deze ziektes helpen te voorkomen.

MSD Animal Health biedt u kennis, diergeneesmiddelen en support voor het behalen van de beste prestaties.

IBR en BVD aandoeningen

Op een modern melkveebedrijf horen IBR en BVD niet thuis! Vrij worden, vrij blijven en beschermd blijven is een must.

> Lees meer

Longaandoeningen

MSD Animal Health richt zich primair op preventie; het voorkomen van luchtwegproblemen. Indien nodig heeft ieder dier recht op de juiste behandeling.
De longen van runderen zijn ontzettend belangrijk. De productie van melk en groei vraagt veel voedingsstoffen, energie en een ongestoorde zuurstof en koolzuur uitwisseling.

Luchtwegaandoeningen (Bovine Respiratory Disease (BRD) kunnen daarom tot grote verliezen leiden. De belangrijkste zijn: sterfte, behandelkosten, ongunstige voederconversie, groeiachterstand en minder melkproductie.

Voorkomen blijft altijd beter dan genezen.

> Lees meer

Kalverdiarree

Hoe gezonder een kalf opstart, hoe efficiënter en sneller ze uitgroeit tot een productieve melkvaars die goed in haar vel zit. Het vergt de nodige aandacht.

Gun ieder kalf een goede start!

> Lees meer

Mastitis

Melk produceren met gezonde uiers; dat is het dagelijks streven, het uitgangspunt van iedere melkveehouder. Een ziekteverwekker of invloed van buitenaf kan echter een negatief effect hebben op de uiergezondheid en een ontsteking of reactie bij de koe teweeg brengen. Wilt u die koe weer vlot op de been te helpen? Lees hier meer over een effectieve aanpak van uiergezondheid.

> Lees meer

Vruchtbaarheid en reproductie

Een koppel met vruchtbare koeien is de spil waar het bedrijf om draait. Maar eenvoudig is het niet. Basis voor goede vruchtbaarheid zijn voeding en bedrijfsvoering. De tweede stap is het aanpakken van de vruchtbaarheidsproblemen van de individuele koe. Hierbij kunnen geneesmiddelen uitkomst bieden.

MSD Animal Health biedt een helpende hand bij zowel de optimalisatie in de bedrijfsvoering als een pakket aan geneesmiddelen.

> Lees meer

Parasieten en insecten

Een bedreiging op vele fronten

Parasieten en insecten zijn erg hinderlijk. Zij veroorzaken onrust binnen het koppel en ongemak voor het individuele dier. Maar helaas gaat hun invloed verder dan alleen onrust en ongemak.

Vliegen bijvoorbeeld, kunnen besmettelijke ziektes zoals zomerwrang overbrengen. Ook kunnen zij, door het zuigen van bloed, de algemene conditie van uw dieren zodanig negatief beïnvloeden dat de melkgift daalt.

> Lees meer