Voedselveiligheid
  1. Voedselveiligheid

Voedselveiligheid

Als een consument zich afvraagt: “Wat ligt er op mijn bord?”, dan wilt u kunnen antwoorden: “Een verantwoord en veilig kipproduct”.  Als ketenspeler van de leg -of vleeskolom draagt u immers direct (of indirect) bij aan de productie van kippenvlees of eieren. Welke stappen volgt u om de productie van veilig kippenvlees of eieren te waarborgen?

Stappen voor salmonellavrije keten

Om te voorkomen dat besmette pluimvee-eindproducten bij de consument terecht komen, is de bestrijding van Salmonella een belangrijk aandachtspunt geworden op alle niveaus van de leg -en vleeskolom. De bestrijding van Salmonella stopt niet bij de grenzen van uw erf. U bent naast pluimveehouder, ook ketenspeler. Op bedrijfs-én ketenniveau is het belangrijk om de verspreiding van Salmonellabacteriën tegen te gaan, door te voorkomen dat uw kippen “dragers” worden van Salmonella. Lees verder over hoe vaccinatie tegen Salmonella hierbij een integraal onderdeel vormt.

> Meer over Salmonella lezen?