1. De behandeling van rode vogelmijt (bloedluis)

Kies voor een integrale aanpak tegen vogelmijt!

De rode vogelmijt, ook wel bloedluis genoemd, is de meest voorkomende uitwendige parasiet bij pluimvee.
Maar liefst 83% van alle Europese legpluimveehouders kampt met een vogelmijtbesmetting1. Deze vogelmijt veroorzaakt bloedarmoede, ziekten en sterfte onder pluimvee en heeft grote economische gevolgen voor de sector. Hoogste tijd voor een integrale totaalaanpak!

Stap 1: Start met Monitoren

De eerste stap is vaststellen of er in uw stal een besmetting is en hoe hoog de besmetting is. Meld u aan voor de Nationale Vogelmijt Monitor en ontvang een gratis set mijtenvallen en een analyse.

> Aanmelden Monitor

 

Stap 2: Pak vogelmijt aan!

Kies voor een innovatieve oplossing tegen vogelmijt. Alleen erkende, geregistreerde diergeneesmiddelen zijn bewezen effectief tegen vogelmijt en zijn veilig voor kip, milieu en consument. Log in om meer te lezen over een nieuwe succesvolle aanpak tegen vogelmijt.

> Log in

  

Krijg toegang tot tips, video’s, folders en kennisdocumenten over vogelmijt!

Toegang krijgen tot onze  totaalaanpak tegen vogelmijt? Dat kan! Het enige wat u hoeft te doen, is u eenmalig te registreren voor MSD Animal Health Connect.
Met uw persoonlijke MSD Animal Health Connect account krijgt u toegang tot allerlei nuttige informatie, die exclusief beschikbaar is voor een pluimveeprofessional zoals u!

> Eenmalig registreren

Advies nodig?
Ons pluimveeteam staat graag voor u klaar!

Wilt u advies over mijtenbestrijding? Heeft u hulp nodig bij de Nationale Vogelmijt Monitor? Wat uw vraag ook is, ons pluimveeteam staat graag voor u klaar! Neem telefonisch contact met ons op via 0485 – 58 76 52 of stuur een mail.

Vogelmijt komt overal voor

Ook in de biologische pluimveehouderij. Bekijk de video van biologische pluimveehouder Kees Sybenga en zijn strijd tegen de vogelmijt.

Stappenplan opfokleghennen

Download het stappenplan vogelmijt voor opfokleghennen.

> Download stappenplan

 

Nieuwsbrief pluimvee

Blijf op de hoogte. Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

> Aanmelden nieuwsbrief

Stichting Blij met een Ei

Wij ondersteunen de stichting Blij met een Ei.

> Meer over deze stichting

Resultaten praktijkervaringen bij bestrijding vogelmijt

De eerste praktijkervaringen zijn positief! In de periode van 1 oktober 2017 tot en met 28 februari 2018 zijn 10 Nederlandse pluimveebedrijven (totaal 21 stallen) opgevolgd en gemonitord, om het effect van een nieuw diergeneesmiddel tegen vogelmijt in kaart te brengen.

 

Documenten

  • Praktijkervaringen_leaflet (pdf, 280 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Johan Ravenhorst: “Hier zit een blije boer. Dit middel heeft de mijten compleet gereduceerd. Geweldig!”

Pluimveehouders Johan Ravenhorst en Piet Wiltenburg vinden het onbegrijpelijk dat de vogelmijtproblematiek niet sectorbreed wordt aangepakt. Wiltenburg: “Vogelmijt is een gigantische schadepost voor pluimveebedrijven.” Beide pluimveehouders twijfelden dan ook geen moment om een diergeneesmiddel in te zetten in de strijd tegen vogelmijt. Het resultaat mag er zijn: sinds de behandeling is er nog geen mijt gezien in de stal! Lees hier hun ervaringen.

  • Testimonial_Ravenhorst (pdf, 245 kb)
  • Testimonial_Wiltenburg (pdf, 169 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

De informatie hieronder is uitsluitend bestemd voor professionele pluimveehouders en dierenartsen.

> Log in