1. Actueel

Actueel

Het laatste nieuws

Op deze actualiteiten pagina vindt u een overzicht van onze nieuwsitems op het gebied van pluimvee.

Webinars

Als belangrijke schakel in de leg- en vleessector vervult u een sleutelpositie waar het gaat om diergezondheid, dierwelzijn en voedselveiligheid. Preventie van Salmonella is daarbij zeer belangrijk, maar hoe goed kunt u daarin uw rol vervullen? Met welke salmonellawetgeving moeten wij in Europa rekening houden en wat weet u eigenlijk over salmonella? Belangrijke vragen waar wij u graag antwoord op willen geven en daarom organiseren wij op dinsdag 1 en woensdag 2 december a.s. 2 salmonella webinars voor dierenartsen, pluimveehouders, studenten en medewerkers in de periferie.

Interesse? Meld u hieronder voor één of beide webinars aan. U ontvangt per webinar dan een link voor 'Zoom', waarmee u eenvoudig en kosteloos kunt deelnemen.

Webinar 1 december: Salmonella en microbiota: een update 

> Programma > Aanmelden

Webinar 2 december:  Salmonella, serotypes en interacties: de stand van zaken

> Programma > Aanmelden

TERUGBLIK WEBINAR SALMONELLAPREVENTIE 
Een nieuwe, bredere en langere bescherming!

Salmonella bij pluimvee, waar staan we na 30 jaar bestrijding? Hoe ziet de toekomst er voor Salmonella uit? Tijdens dit live webinar dat 10 september jl. heeft plaatsgevonden komen deze onderwerpen allemaal aan bod! Heeft u het gemist maar wilt u het toch bekijken? Dan kan of download het webinar zodat u het kunt bekijken op een tijd dat het u past!

> Bekijk Webinar

 

Wereld ei dag!

Vrijdag 9 oktober, de tweede vrijdag in oktober, is het Wereld Ei dag. Dit jaar verstoppen de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, weer grote roze eieren in heel Nederland. De vinder van het ei wint een mooie prijs. 

Lees hier het hele persbericht.

Verantwoord medicijngebruik is een must
Visie van een dierenarts op verantwoord medicijngebruik

Leghennen zijn topsporters. Goede prestaties kunnen alleen behaald worden als alle factoren optimaal zijn. De fipronilcrisis heeft de Nederlandse pluimveesector veel schade berokkend. ‘We moeten met zijn allen uitsluitend gebruik maken van geregistreerde en gecontroleerde producten. Verantwoord medicijngebruik is daarvoor een must.’

Dat zegt Fiona van Kaam, dierenarts bij Poultry Vets. „Wij staan als dierenartspraktijk en als dierenarts voor verantwoord medicijngebruik. Alleen als het echt nodig is”, zegt de jonge dierenarts.

> Lees hier het hele interview

Vleeskuikenplatform

Nieuwe website voor vleeskuikenhouders

Na dagen broeden, is het zover. Speciaal voor Nederlandse vleeskuikenhouders lanceren we een gloednieuwe website. Alle informatie die u zoekt om uw vleeskuikens gezond te houden, vindt u voortaan op deze website: van slimme kennisdocumenten tot praktische tips en tricks. Alles om uw koppel op te fokken tot robuuste, sterke en gezonde vleeskuikens! 

> Naar het vleeskuikenplatform

Eenvoudig uw (hobby)pluimvee behandelen tegen rode vogelmijtbesmettingen (bloedluis)

Heeft u hobbypluimvee maar geen zin om een grote, dure verpakking aan te schaffen om uw kippen te behandelen tegen vogelmijt? Baalt u ook wel eens dat u net tekort komt om uw hele koppel kippen te behandelen tegen vogelmijt waardoor u een extra verpakking moet kopen terwijl u maar een klein beetje nodig heeft? Dan hebben wij de oplossing! Weten hoe? Log dan snel in en bekijk de mogelijkheden!

> Naar de oplossing

Nieuwe cartoons voor een optimale bedrijfshygiëne

Rode vogelmijten zijn slim. Ze gebruiken verschillende vervoersmogelijkheden om uw koppel (opnieuw) te besmetten met mijten. Pak daarom rode vogelmijt integraal aan en verlaag het risico van een herbesmetting. Weten hoe? Maak dan kennis met Billy de rode vogelmijt. 

> Download handige tips & tricks

„Vleeskuikens enten met halve doses is zonde van het geld omdat de dieren vaak onvoldoende beschermd zijn tegen Gumboro of een ander virus.”

Daarvoor waarschuwt pluimveedierenarts Kristof Van Mullem van MSD Animal Health. „Ent goed anders kun je de entstof net zo goed door de gootsteen spoelen.”

> lees het hele artikel

NIEUW: Bescherming tegen de 3 belangrijkste pluimveeziekten

Als pluimveehouder bent u gebaat bij gezonde koppels. Het Infectieuze Bursitis virus (ook wel IBD of de ziekte van Gumboro genoemd), Newcastle disease (ND) en de ziekte van Marek (MD) wilt u dan ook graag buiten de staldeuren houden. Preventie helpt voorkomen: Maak kennis met een nieuw vectorvaccin dat bescherming biedt tegen de drie belangrijkste pluimveeziekten: ND, MD en IBD. Klik op onderstaande button voor de factsheet met meestgestelde vragen én antwoorden over dit innovatieve vaccin. Deze factsheet is enkel beschikbaar voor pluimveehouders en dierenartsen. Log in om deze informatie te downloaden.

MSD Animal Health en Rapid Genomics werken samen bij controle op aanslaan van vaccins

MSD Animal Health heeft een overeenkomst getekend met Rapid Genomics. Daarmee krijgt MSD Animal Health de exclusieve rechten op het gebruik van Viral Flex-Seq®, de vaccinatieverificatie-tool van Rapid Genomics. Met de Viral Flex-Seq® kan worden gecontroleerd of een vaccin na toepassing is aangeslagen. Deze tool zal worden gebruikt in combinatie met de pluimveevectorvaccins van MSD Animal Health als controle of het vaccin zijn werk doet.

Werking aantonen
Viral Flex-Seq® is een methode die uiterst gevoelig is en zeer nauwkeurig aantoont dat na vaccinatie van de kip het vaccinvirus zich heeft vermeerderd. Deze vermeerdering is belangrijk om een goede immuniteit op te wekken. Viral Flex-Seq® maakt gebruik van next-generation sequencing (NGS)-technologie, een geavanceerde methode om viraal DNA en RNA te kunnen analyseren. Hiermee kan vermeerdering van vaccinvirus worden aangetoond en ook kan het vaccinvirus worden onderscheiden van veldvirussen.

Verbetering diergezondheid
„De samenwerking tussen Rapid Genomics en MSD Animal Health maakt het mogelijk om de uitvoering van vaccinaties te controleren waardoor diergezondheid en dierenwelzijn worden verbeterd", aldus Dr. Taylor Barbosa, executive director global poultry marketing bij MSD Animal Health. “Preventie van dierziekten is van het grootste belang, zeker in de pluimveehouderij en als pluimveehouder wil je graag controleren of de vaccinaties goed zijn uitgevoerd”, vult Kristof van Mullem, dierenarts bij MSD Animal Health aan. Met de Viral Flex Seq® is aan de hand van veermonsters vast te stellen of de vaccinatie is aangeslagen

 

 

Vleeskuikens optimaal beschermen zonder groeivertraging

MSD Animal Health presenteerde op de eerste Dutch Poultry Expo haar nieuwste manier van het beschermen van vleeskuikens. De nieuwste generatie vaccins en vaccintechnieken geven een betere bescherming, minder entreacties en geen impact op de groei. Weten hoe? Login om dit artikel te lezen.
  • Vleeskuikens optimaal beschermen zonder groeivertraging.pdf (pdf, 10983 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Beste methode mijtenbeheersing

Het overgrote deel van de legpluimveehouders weet dat een geïntegreerde mijtenaanpak bestaat uit monitoren, indien nodig behandelen en goede bedrijfshygiëne. Ook vindt de meerderheid dat de beste methode periodieke monitoring en tijdige behandeling is.

  • Uitslag enquete leghennen DPE.pdf (pdf, 471 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Terugblik op de eerste succesvolle Dutch Poultry Expo

MSD Animal Health was aanwezig bij de eerste editie van de Dutch Poultry Expo. We kijken met veel plezier terug op een succesvol evenement.
We bespraken in onze stand én tijdens de kennissessies de resultaten van onze integrale mijtenaanpak. 
Ook presenteerden wij u de nEIuwe bescherming voor vleeskuikens, een nieuwe generatie vaccins! 

De nEIuwe bescherming voor vleeskuikens

Tijdens de Dutch Poultry Expo lichtte wij al een tipje van de sluier op:
De nieuwe generatie vaccins van MSD Animal Health Nederland. 
Bent u benieuwd hoe In Ovo vaccineren in zijn werk gaat?

Bekijk de video!

'Ik loop weer met plezier tussen de kippen’

Legpluimveehouder Erik van der Ven behandelde twee van zijn drie legpluimveebedrijven tegen vogelmijt. Hij is positief over het resultaat. ‘Ik loop weer met plezier tussen de kippen’.

> Lees het hele artikel

Vogelmijtreductie 99 procent na behandeling met drinkwater

De resultaten van de Nationale Vogelmijt Monitor laten over het afgelopen jaar mooie resultaten zien. Er zijn ruim zes miljoen kippen met Exzolt behandeld. Na de behandeling is de mijtenpopulatie met 99 procent gedaald.

> Lees het hele artikel op pluimveeweb.nl

Bekijk de aftermovie broederijtraining

Op 22 en 23 januari 2019 organiseerde MSD Animal Health een tweedaagse broederijtraining, waarbij we op praktijkgerichte wijze de basisprincipes van het broedproces en het vaccineren op de broederij lieten zien.
Nieuwsgierig? Hierbij een kleine impressie.

> Bekijk de video