1. Actueel

Actueel

Het laatste nieuws

Op deze actualiteiten pagina vindt u een overzicht van onze nieuwsitems op het gebied van pluimvee.

„Vleeskuikens enten met halve doses is zonde van het geld omdat de dieren vaak onvoldoende beschermd zijn tegen Gumboro of een ander virus.”

Daarvoor waarschuwt pluimveedierenarts Kristof Van Mullem van MSD Animal Health. „Ent goed anders kun je de entstof net zo goed door de gootsteen spoelen.”

> lees het hele artikel

Thema-avond Diergezondheid Vlees in Meppel

Op woensdag 30 oktober is bij het Arcus Gebouw in Meppel de Pluimveeweb thema-avond Diergezondheid speciaal voor vleespluimveehouders.

‘In ovo verkleint kans op entfouten’
Vleeskuikenhouder Zach Jansen uit Nieuw-Buinen (DR) is gastspreker tijdens deze avond. Zach vertelt over zijn ervaringen met In ovo (in het ei) geënte kuikens, de voor- en nadelen hiervan en over zijn technische resultaten. Jansen houdt op vijf locaties in de omgeving van Nieuw-Buinen reguliere vleeskuikens. Twee jaar geleden liet hij 75.000 kuikens in ovo enten en nu 140.000 kuikens op twee locaties.

Stikstofmaatregelen en de impact daarvan
Na het praktijkverhaal van Zach Jansen presenteert NVP-voorzitter Hennie de Haan de meest recente ontwikkelingen rondom de stikstofmaatregelen van de overheid en de impact daarvan voor een vitale toekomst voor de veehouderij. De Haan legt uit wat de stikstofwetgeving betekent voor pluimveehouders. De NVP-voorzitter gaat vervolgens in op mogelijkheden voor verlaging van kosten van het Diergezondheidsfonds voor pluimveehouders, onder meer na invoering van de nieuwe Animal Health Law. Essentieel is dat deze collectieve verzekering voor de sector betaalbaar blijft.

Workshop Innovax-ND-IBD, Al het goede begint binnen in het ei!
Kristof van Mullem is namens MSD als thema-partner aan deze avond verbonden.

Nieuwsgierig? Deelname is gratis voor pluimveehouders, aanmelden is verplicht: 

> Aanmelden

> Programma bekijken

NIEUW: Bescherming tegen de 3 belangrijkste pluimveeziekten

Als pluimveehouder bent u gebaat bij gezonde koppels. Het Infectieuze Bursitis virus (ook wel IBD of de ziekte van Gumboro genoemd), Newcastle disease (ND) en de ziekte van Marek (MD) wilt u dan ook graag buiten de staldeuren houden. Preventie helpt voorkomen: Maak kennis met een nieuw vectorvaccin dat bescherming biedt tegen de drie belangrijkste pluimveeziekten: ND, MD en IBD. Klik op onderstaande button voor de factsheet met meestgestelde vragen én antwoorden over dit innovatieve vaccin. Deze factsheet is enkel beschikbaar voor pluimveehouders en dierenartsen. Log in om deze informatie te downloaden.

MSD Animal Health zoekt met spoed een ALLROUND PLUIMVEEBEDRIJFSADVISEUR

MSD Animal Health is een innovatieve wereldspeler in de veterinaire sector en levert een belangrijke bijdrage aan de pluimveegezondheidszorg in Nederland. Voor ons pluimveeteam zijn we, met spoed, op zoek naar een pluimveebedrijfsadviseur van MBO-HBO niveau met tenminste enkele jaren praktische ervaring en een sterke affiniteit met diergezondheidszorg.
Kennis van de legpluimveehouderij is een must, kennis van de vleeskuikenhouderij en broederij-ervaring tellen mee. 

Geinteresseerd in deze functie? 

> Download MSD vacature Bedrijfsadviseur

MSD Animal Health en Rapid Genomics werken samen bij controle op aanslaan van vaccins

MSD Animal Health heeft een overeenkomst getekend met Rapid Genomics. Daarmee krijgt MSD Animal Health de exclusieve rechten op het gebruik van Viral Flex-Seq®, de vaccinatieverificatie-tool van Rapid Genomics. Met de Viral Flex-Seq® kan worden gecontroleerd of een vaccin na toepassing is aangeslagen. Deze tool zal worden gebruikt in combinatie met de pluimveevectorvaccins van MSD Animal Health als controle of het vaccin zijn werk doet.

Werking aantonen
Viral Flex-Seq® is een methode die uiterst gevoelig is en zeer nauwkeurig aantoont dat na vaccinatie van de kip het vaccinvirus zich heeft vermeerderd. Deze vermeerdering is belangrijk om een goede immuniteit op te wekken. Viral Flex-Seq® maakt gebruik van next-generation sequencing (NGS)-technologie, een geavanceerde methode om viraal DNA en RNA te kunnen analyseren. Hiermee kan vermeerdering van vaccinvirus worden aangetoond en ook kan het vaccinvirus worden onderscheiden van veldvirussen.

Verbetering diergezondheid
„De samenwerking tussen Rapid Genomics en MSD Animal Health maakt het mogelijk om de uitvoering van vaccinaties te controleren waardoor diergezondheid en dierenwelzijn worden verbeterd", aldus Dr. Taylor Barbosa, executive director global poultry marketing bij MSD Animal Health. “Preventie van dierziekten is van het grootste belang, zeker in de pluimveehouderij en als pluimveehouder wil je graag controleren of de vaccinaties goed zijn uitgevoerd”, vult Kristof van Mullem, dierenarts bij MSD Animal Health aan. Met de Viral Flex Seq® is aan de hand van veermonsters vast te stellen of de vaccinatie is aangeslagen

 

 

Vleeskuikens optimaal beschermen zonder groeivertraging

MSD Animal Health presenteerde op de eerste Dutch Poultry Expo haar nieuwste manier van het beschermen van vleeskuikens. De nieuwste generatie vaccins en vaccintechnieken geven een betere bescherming, minder entreacties en geen impact op de groei. Weten hoe? Login om dit artikel te lezen.
  • Vleeskuikens optimaal beschermen zonder groeivertraging.pdf (pdf, 10983 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Beste methode mijtenbeheersing

Het overgrote deel van de legpluimveehouders weet dat een geïntegreerde mijtenaanpak bestaat uit monitoren, indien nodig behandelen en goede bedrijfshygiëne. Ook vindt de meerderheid dat de beste methode periodieke monitoring en tijdige behandeling is.

  • Uitslag enquete leghennen DPE.pdf (pdf, 471 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Terugblik op de eerste succesvolle Dutch Poultry Expo

MSD Animal Health was aanwezig bij de eerste editie van de Dutch Poultry Expo. We kijken met veel plezier terug op een succesvol evenement.
We bespraken in onze stand én tijdens de kennissessies de resultaten van onze integrale mijtenaanpak. 
Ook presenteerden wij u de nEIuwe bescherming voor vleeskuikens, een nieuwe generatie vaccins! 

De nEIuwe bescherming voor vleeskuikens

Tijdens de Dutch Poultry Expo lichtte wij al een tipje van de sluier op:
De nieuwe generatie vaccins van MSD Animal Health Nederland. 
Bent u benieuwd hoe In Ovo vaccineren in zijn werk gaat?

Bekijk de video!

'Ik loop weer met plezier tussen de kippen’

Legpluimveehouder Erik van der Ven behandelde twee van zijn drie legpluimveebedrijven tegen vogelmijt. Hij is positief over het resultaat. ‘Ik loop weer met plezier tussen de kippen’.

> Lees het hele artikel

Vogelmijtreductie 99 procent na behandeling met drinkwater

De resultaten van de Nationale Vogelmijt Monitor laten over het afgelopen jaar mooie resultaten zien. Er zijn ruim zes miljoen kippen met Exzolt behandeld. Na de behandeling is de mijtenpopulatie met 99 procent gedaald.

> Lees het hele artikel op pluimveeweb.nl

Bekijk de aftermovie broederijtraining

Op 22 en 23 januari 2019 organiseerde MSD Animal Health een tweedaagse broederijtraining, waarbij we op praktijkgerichte wijze de basisprincipes van het broedproces en het vaccineren op de broederij lieten zien.
Nieuwsgierig? Hierbij een kleine impressie.

> Bekijk de video