1. Actueel

Actueel

Het laatste nieuws

Op deze actualiteiten pagina vindt u een overzicht van onze nieuwsitems op het gebied van pluimvee.

Rode vogelmijt

Wist u dat rode vogelmijten ziekten op de mens kunnen overbrengen?  Lees verder..

Wereld ei dag!

Op vrijdag 13 oktober 2023, de tweede vrijdag in oktober, is het Wereld Ei dag. Dit jaar verstoppen zullen de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, weer een leuke actie hebben. Welke? Dat is nog even geheim. Houd de website dus goed in de gaten.  

Verantwoord medicijngebruik is een must
Visie van een dierenarts op verantwoord medicijngebruik

Leghennen zijn topsporters. Goede prestaties kunnen alleen behaald worden als alle factoren optimaal zijn. De fipronilcrisis heeft de Nederlandse pluimveesector veel schade berokkend. ‘We moeten met zijn allen uitsluitend gebruik maken van geregistreerde en gecontroleerde producten. Verantwoord medicijngebruik is daarvoor een must.’

Dat zegt Fiona van Kaam, dierenarts bij Poultry Vets. „Wij staan als dierenartspraktijk en als dierenarts voor verantwoord medicijngebruik. Alleen als het echt nodig is”, zegt de jonge dierenarts.

> Lees hier het hele interview

Vleeskuikenplatform

Nieuwe website voor vleeskuikenhouders

Na dagen broeden, is het zover. Speciaal voor Nederlandse vleeskuikenhouders lanceren we een gloednieuwe website. Alle informatie die u zoekt om uw vleeskuikens gezond te houden, vindt u voortaan op deze website: van slimme kennisdocumenten tot praktische tips en tricks. Alles om uw koppel op te fokken tot robuuste, sterke en gezonde vleeskuikens! 

> Naar het vleeskuikenplatform

Eenvoudig uw (hobby)pluimvee behandelen tegen rode vogelmijtbesmettingen (bloedluis)

Heeft u hobbypluimvee maar geen zin om een grote, dure verpakking aan te schaffen om uw kippen te behandelen tegen vogelmijt? Baalt u ook wel eens dat u net tekort komt om uw hele koppel kippen te behandelen tegen vogelmijt waardoor u een extra verpakking moet kopen terwijl u maar een klein beetje nodig heeft? Dan hebben wij de oplossing! Weten hoe? Log dan snel in en bekijk de mogelijkheden!

> Naar de oplossing

Nieuwe cartoons voor een optimale bedrijfshygiëne

Rode vogelmijten zijn slim. Ze gebruiken verschillende vervoersmogelijkheden om uw koppel (opnieuw) te besmetten met mijten. Pak daarom rode vogelmijt integraal aan en verlaag het risico van een herbesmetting. Weten hoe? Maak dan kennis met Billy de rode vogelmijt. 

> Download handige tips & tricks

„Vleeskuikens enten met halve doses is zonde van het geld omdat de dieren vaak onvoldoende beschermd zijn tegen Gumboro of een ander virus.”

Daarvoor waarschuwt pluimveedierenarts Kristof Van Mullem van MSD Animal Health. „Ent goed anders kun je de entstof net zo goed door de gootsteen spoelen.”

> lees het hele artikel

De nEIuwe bescherming voor vleeskuikens

Tijdens de Dutch Poultry Expo lichtte wij al een tipje van de sluier op:
De nieuwe generatie vaccins van MSD Animal Health Nederland. 
Bent u benieuwd hoe In Ovo vaccineren in zijn werk gaat?

Bekijk de video!