1. Vaccineren

Vaccineren

Nederland is een paardenland. Veel paarden op een relatief klein oppervlak betekent een hoger risico op ziekte-uitbraken. Het belang van preventief management neemt toe en daarin kan vaccinatie een belangrijke rol spelen.

Bent u diereigenaar? Bezoek onze vaccineren pagina. 

 

Ga het gesprek aan!  

Als dierenarts bent u de aangewezen expert om het belang van het correct beschermen van jonge paarden met uw klanten te bespreken. Een groot deel van de paarden ontvangt hun eerste vaccinatie pas op driejarige leeftijd, terwijl de bescherming via maternale antistoffen rond 6 maanden leeftijd wegvalt. Ook bij volwassen paarden spelen er genoeg vragen. Welke bescherming is relevant voor de paarden van uw klant?

We ontwikkelden een vaccinatiewijzer en vaccinatieschema dat u kunt gebruiken om uw verhaal naar de klant te ondersteunen.

> Download vaccinatiewijzer

> Bestel vaccinatiewijzer

> Download vaccinatieschema veulen

Drievoudige basisvaccinatie voor de beste bescherming

Een veulen dat voldoende antistoffen via de biest heeft gekregen, krijgt zijn eerste vaccinatie als het zes maanden oud is en 4-6 weken later een tweede. Een correcte basisvaccinatie wordt afgesloten met de derde prik enkele maanden later. Pas na een drievoudige basisvaccinatie wordt er een goede en langdurige bescherming bereikt.

Let op: De vereisten voor basisvaccinatie en herhalingsvaccinaties verschillen tussen de KNHS en de FEI. Hou hier rekening mee als je ambitieuze plannen hebt!

> Vaccineren volgens de FEI

  • Drievoudige basisvaccinatie (pdf, 330 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

 

 

Tetanus Vaccinatie?

Een keertje overslaan!

Jaarlijks (of zelfs halfjaarlijks) vaccineren tegen tetanus gebeurt bijna overal standaard. De combinatie met de influenza vaccinatie is praktisch, maar niet noodzakelijk. Paarden die een correcte basisvaccinatie hebben gekregen met de vaccins van MSD Animal Health, kunnen daarna alternerend gevaccineerd worden tegen influenza met en zonder tetanus. In het kader van de toenemende belangstelling van de paardenhouder voor vaccineren op maat, de moeite van het overwegen waard!

> Vaccineren op maat - KWPN

> Vaccineren op maat

Zó denken paardeneigenaren over influenzavaccins!

Waar zoeken paardeneigenaren informatie over vaccineren? Welke factoren beïnvloeden hun keuze? Wie bepaalt welk vaccin wordt ingezet?
Deze vragen en andere stelden wij aan 630 paardeneigenaren en –houders. De resultaten leest u hier!

> Samenvatting onderzoek    

  • Resultaten hele onderzoek.pdf (pdf, 963 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Bijwerkingen? Geen paniek!

Het doel van vaccineren is een reactie van het immuunsysteem uitlokken. Een enkele keer ontstaat er na vaccinatie een bijwerking. De meeste bijwerkingen zijn mild en verdwijnen spontaan binnen enkele dagen. Deze informatiesheet en tips over bijwerkingen helpen u om paardeneigenaren gerust te stellen! 

> Bijwerkingen na vaccineren

Kunnen wij u helpen?
We staan te trappelen!

Heeft u vragen over paardengezondheid? Zoekt u een klankbord? Wilt u aanvullende informatie over een van onze producten? Heeft u ideeën over preventie? Laat het ons weten. Ons paardenteam staat graag voor u klaar. Want als we ergens van houden, is het wel teamwork!

> Ja, neem contact met me op 

Liefde is…
…onze nieuwsbrief in uw mailbox!

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van paardgezondheid. Naast actualiteiten, verzamelen we ook inspirerende tips & tricks die u direct in uw praktijk kunt toepassen. Dat is nog meer PK; het hele jaar door!

Registreer u in onze MSD Animal Health Connect (log-in) omgeving. Eenmaal geregistreerd kunt u uw voorkeuren aangeven, zodat we weten hoe u het liefst geïnformeerd wilt worden en welke onderwerpen u juist wel en niet interessant vindt.

> Inschrijven