1. Over ons

Over ons

De wetenschap van gezondere dieren


Onze klanten weten dat ze kunnen rekenen op MSD Animal Health voor meer dan medicijnen alleen. Zij rekenen op MSD Animal Health voor informatie, technologieën en veterinaire diensten die de diergezondheidszorg echt vooruit helpt. Het is ons erfgoed en onze missie.

Vandaag de dag ondersteunt onze wetenschap de kostbare band tussen mensen en hun huisdieren. Het helpt bij de bescherming van de internationale volksgezondheid, zorgt voor de voedselveiligheid en verhoogt de eiwitvoorziening.

 

Nieuws

Nieuws

MSD Animal Health opent nieuwe vaccinfabriek in Boxmeer

25 januari

Minister Micky Adriaansens verricht officiële opening Fabriekscapaciteit sluit aan bij langetermijnvraag naar vaccins voor gezelschapsdieren

Lees meer

Terugkijken: Droes webinar 10 mei 2022

22 april

Dinsdagavond 10 mei om 20.00 uur vond het gratis droes webinar plaats voor zowel paardenhouder en -eigenaar, dierenarts en paraveterinair.  Gemist? Kijk het webinar hier terug: > Terugkijken webinar

Lees meer

MSD AH lanceert Thermochip (Mini)

01 april

NIEUW: Thermochip en Thermochip Mini MSD Animal Health introduceert een nieuwe generatie identificatiemicrochips: de Thermochip Mini voor honden en katten en de Thermochip voor paarden.

Lees meer

Sure Petcare onderdeel van MSD Animal Health Intelligence

14 mei

Sure Petcare is opgericht vanuit de overtuiging dat technologie het leven van huisdieren en hun eigenaren kan verbeteren.

Lees meer

Allflex Livestock Intelligence onderdeel van MSD Animal Health Intelligence

10 mei

Geavanceerde technologiebedrijf Allflex Livestock Intelligence is nu een integraal onderdeel van MSD Animal Health onder de divisie MSD Animal Health Intelligence.

Lees meer
West Nijl Vaccinatie MSD

Nieuw vaccin biedt snelle bescherming tegen West-Nijl Virus bij paarden

21 januari

BOXMEER-MSD Animal Health een nieuw vaccin dat snelle bescherming biedt tegen het West-Nijl Virus bij paarden. Het vaccin kan worden ingezet voor de vermindering van viremie, klinische symptomen en laesies in de hersenen, die veroorzaakt worden door het virus.

Lees meer

MSD Animal Health aankondiging

10 juli

Vandaag maken we bekend dat de commerciële organisaties van MSD Animal Health Nederland en MSD Animal Health België/Luxemburg fuseren om voortaan één gemeenschappelijke onderneming te vormen: MSD Animal Health Benelux.  

Lees meer

Estrumate (cloprostenol 0,25 mg/ml) nu ook geregistreerd voor paarden.

05 juni

Estrumate is nu ook in Nederland geregistreerd voor paarden. De werkzame stof cloprostenol is een prostaglandine F2α analoog en induceert luteolyse. Indicaties zijn o.a. oestrus-inductie en -regulatie, persisterend corpus luteum of terugkeer naar hengstigheid bevorderen na vroeg foetale sterfte.

Lees meer

PIA vaccin wint Animal Pharm Award

04 februari

MSD Animal Health ontvangt de Animal Pharm Award in de categorie “Beste nieuwe product” voor landbouwhuisdieren voor het vaccin Porcilis Lawsonia voor biggen tegen Lawsonia intracellularis.

Lees meer

Nieuwe aanpak om longontsteking bij kalveren te voorkomen

16 oktober

Longontsteking is de meest voorkomende ziekte bij kalveren ouder dan een maand. Gemiddeld krijgen 25% van de kalveren in hun eerste levensjaar deze ziekte. Longontsteking kan tot grote verliezen leiden, bij het kalf zelf, maar ook in het latere leven als melkkoe. Met de nieuwe aanpak van MSD Animal Health krijgt longontsteking bij kalveren minder kans.

Lees meer

Europese goedkeuring voor nieuw PIA-vaccin

22 augustus

Bescherming tegen klinische verschijnselen, gewichtsverlies en sterfte veroorzaakt door Lawsonia Intracellularis met een immuniteit van 21 weken. De Europese autoriteiten hebben goedkeuring verleend voor de registratieprocedure van het product PORCILIS® Lawsonia, een intramusculair vaccin tegen Lawsoniaintracellularis (PIA) voor biggen.

Lees meer

Nieuwe aanpak voor vruchtbaarheidsproblemen bij varkens

24 juni

Persbericht - Nieuw vaccin combineert vaccinatie tegen vlekziekte en Parvo met leptospirose. 

Lees meer

MSD scoort hoog als aantrekkelijke werkgever

25 april

MSD eindigde In de categorie ‘profit’ namelijk op een mooie vierde plaats achter winnaar KLM, chipmaker NXP en Luchthaven Schiphol.

Lees meer

Twee vaccins tegelijk naaldloos toedienen met IDAL 3G Twin

19 november

De nieuwe IDAL® 3G Twin is het eerste apparaat met een dubbele injectiekop voor naaldloze vaccinatie. 

Lees meer

Animal Pharm Award 2018 voor IDAL

01 januari

"IDAL gamechanger in vaccins"

Lees meer

Onze visie

Onze visie MSD Animal Health Nederland is al vele decennia actief op de Nederlandse veterinair-farmaceutische markt, oorspronkelijk als Intervet bekend en groot geworden. De essentie van het bedrijf is altijd hetzelfde gebleven: MSD Animal Health staat voor innovatieve oplossingen voor het verbeteren van diergezondheid. Daar willen we graag samen op een eerlijke en prettige manier aan werken. Onze visie is duidelijk. Vanuit een sterke research- en kennisbasis leveren wij vaccins, farmaceutische producten, diensten en praktische hulpmiddelen die de gezondheid van dieren verbeteren, de volksgezondheid beschermen, de kwaliteit van samenleven tussen mens en huisdier helpen verbeteren en die een duurzame en kwalitatieve voedselvoorziening waarborgen. U, als klant van nu en als klant van de toekomst bent belangrijk voor ons. Het is onze missie producten en diensten te bieden die voor ú het verschil maken. Hoogwaardige technische- en praktijkondersteuning voor u te bieden. Om u als dierenarts of diereigenaar te ondersteunen bij het optimaliseren van diergezondheid. Kwaliteit in de breedste zin. Wij hopen hiermee dat u de keuze maakt voor MSD Animal Health als uw voorkeursleverancier. De medewerkers van MSD AH Nederland zijn de belangrijkste pilaar waar onze visie en missie op rust. Om u die hoge kwaliteit te kunnen leveren werken wij volgens een paar duidelijke principes, onze kernwaarden. Wij blijven kritisch naar elkaar, terwijl wij tegelijk (prettige) samenwerking koesteren. Wij blijven ons ontwikkelen. Wij blijven werken aan verbeteringen. Daarom mag u ons daar altijd op aanspreken. Uw feedback helpt ons aan u een nog beter product en service te kunnen bieden. Met vriendelijke groet, Marco Labordus Managing Director MSD AH Nederland