1. Twee vaccins tegelijk naaldloos toedienen met IDAL 3G Twin
Terug naar het overzicht

Twee vaccins tegelijk naaldloos toedienen met IDAL 3G Twin 19 november 2018

De nieuwe IDAL® 3G Twin is het eerste apparaat met een dubbele injectiekop voor naaldloze vaccinatie. 

Hierdoor is het mogelijk op een diervriendelijke manier twee vaccins tegelijkertijd naaldloos toe te dienen in de huid. Dit betekent nog makkelijker grote aantallen biggen vaccineren in één handeling.

Het grote voordeel van de IDAL® 3G Twin is dat met minder mankracht varkens intradermaal gevaccineerd worden op een diervriendelijke en effectieve manier. Arbeid is in de varkenshouderij een belangrijk knelpunt. De IDAL® 3G Twin sluit zodoende aan bij de behoeften van varkenshouders om met zo min mogelijk arbeid een zo goed mogelijke diergezondheid te bewerkstelligen. Bovendien is het voor het varken prettig dat de dubbele vaccinatie in één handeling kan plaatsvinden. IDAL® helpt varkens gezond te houden en een duurzame voedselproductieketen te creëren.

De overige voordelen van naaldloos vaccineren, die ook de apparaten met een enkele kop bieden, gelden uiteraard ook voor de IDAL® 3G. Zo helpt dit bij een betere hygiëne doordat er geen naald wordt gebruikt. En is een kleiner entvolume nodig per vaccinatie, doordat het vaccin in de huid wordt ingebracht. IDAL® is effectief, veilig en diervriendelijk. IDAL® is geregistreerd voor intradermaal gebruik tegen de belangrijkste varkensziekten PRRS, mycoplasma en circo.

Kijk op www.probeer-idal.nu voor meer informatie over naaldloos vacineren.