1. Thema-avond Diergezondheid Vlees in Meppel
Terug naar het overzicht

Thema-avond Diergezondheid Vlees 30 oktober in Meppel 27 september 2019

Op woensdag 30 oktober is bij het Arcus Gebouw in Meppel de Pluimveeweb thema-avond Diergezondheid speciaal voor vleespluimveehouders.

Vleeskuikenhouder Hans Baetsen is gastspreker tijdens deze avond. Hans laat zijn 90.000 trager groeiende kuikens sinds eind 2017 in ovo enten. Hij vertelt uitgebreid over zijn ervaringen met in ovo geënte kuikens, de voor- en nadelen, de kosten en over zijn technische resultaten.

Diergezondheidsfonds en Roadmap Vogelgriep
De avond worden vervolgd met een inleiding en discussie door Alex Spieker (Avined) over het Diergezondheidsfond voor pluimvee. Hoe kwam het tot stand, hoe werkt het en hoe kan het betaalbaar worden gehouden. Alex wordt gevolgd door Aalt den Herder en Hennie de Haan van de NVP. Zij brengen de belangrijkste punten in de Roadmap Vogelgriep onder de aandacht.

MSD Animal Health zal tijdens de workshop ‘Preventieve diergezondheid als toegevoegde waarde in het vleeskuikenbedrijf’ dieper ingaan op het in ovo vaccineren van vleeskuikens, hoe werkt het, wat zijn de voordelen voor de vleeskuikenhouder en wat zal er gaan veranderen in de sector.

Nieuwsgierig? 

> Lees meer