1. Samenwerking tussen Vinovo en MSD Animal Health
Terug naar het overzicht

Samenwerking tussen MSD Animal Health en Vinovo 21 juni 2018

MSD Animal Health en Vinovo werken samen om pluimveegezondheid naar een hoger plan te tillen.

Door de combinatie van een breed vaccinportfolio met een innovatieve vaccinatie-techniek worden kuikens op efficiënte en effectieve wijze beschermd tegen zeer besmettelijke pluimveeziekten

Utrecht, 20 juni 2018 - MSD Animal Health heeft op 20 juni een samenwerkingsovereenkomst aangekondigd met Vinovo B.V., een divisie van het toonaangevende bedrijf Viscon Hatchery Automation, gespecialiseerd in broederij-automatisering en in-ovo vaccinatietechniek. Deze synergetische samenwerking, die werd aangekondigd tijdens een ondertekeningsceremonie op de VIV Europe World Expo, zal de unieke brede vaccinproductlijn van MSD Animal Health en Vinovo’s nieuwe in-ovo vaccinatie machine samenbrengen om een nieuwe standaard te leveren voor veilige en effectieve in-ovo-vaccinatie. Dit zal leiden tot verbetering van het dierwelzijn, een verlaging van de kans op ongewenste vaccinatiereacties en een betere bescherming van de gevaccineerde dieren.

"Dit is een echte samenwerking, die onze brede vaccinportfolio, dat pluimvee beschermt tegen zeer besmettelijke ziekten, samenbrengt met ’Vinovo’s nieuwste state-of-the-art in-ovo vaccinatie apparatuur. Onze samenwerking zal pluimproductenten wereldwijd helpen om efficienter en veiliger te produceren", zegt Taylor Barbosa, DVM, PhD, ACPV, directeur, Global Poultry Marketing bij MSD Animal Health. "Bij MSD Animal Health streven we naar wetenschappelijke innovaties die de gezondheid en het welzijn van pluimvee beschermen en daarbij werken we nauw samen met onze klanten om de informatie, technieken en veterinaire ondersteuning te bieden, afgestemd op de behoeften van pluimveeproducenten wereldwijd. Samen met Vinovo zorgen we voor de volgende generatie van veilige in-ovo-vaccinaties waardoor dieren beter beschermd en gezonder zijn, wat past bij onze doelstelling "The Science of Healthier Animals™".

"We zijn trots en enthousiast dat MSD Animal Health, een toonaangevend vaccinbedrijf, ons heeft geselecteerd als hun strategische partner voor in-ovo-apparatuur," zegt Bas Smaal, General Manager bij Viscon Hatchery Automation, Viscon Group.

MSD Animal Health is wereldwijd de grootste producent van pluimveevaccins, met een breed assortiment aan vaccins werkzaam tegen de belangrijkste ziekteverwekkers en gericht op ziekten die voorkomen bij vleeskuikens, fokdieren en leghennen. Met een robuuste R&D-pijplijn die de belangrijke ziektegebieden omvat, wil MSD Animal Health vaccin- en farmaceutisch-wetenschappelijke innovaties in de diergeneeskunde bevorderen bij pluimvee andere diersoorten.