1. PIA vaccin genomineerd voor Agribusiness Award
Terug naar het overzicht

PIA vaccin genomineerd voor Agribusiness Award 1 november 2020

Boerenbusiness feliciteert MSD Animal Health als genomineerde voor de Agribusiness Award. Op 26 november wordt in een live-uitzending de Agribusiness Award 2020 uitgereikt op Boerenbusiness.nl.

Het bedrijf heeft het PIA vaccin aangemeld voor de Award 2020. Dit is het allereerste vaccin in deze vorm tegen deze ziekte. MSD laat weten trots te zijn dat een product van Nederlandse bodem op dit moment Europa verovert. "De ziekte kost varkenshouders gemiddeld 2-5 euro per vleesvarken door slechtere voederconversie, lagere groei en (acute) uitval van vooral (bijna) slachtrijpe varkens", zo licht het bedrijf in de aanmelding toe. Met dit vaccin streeft MSD naar een hogere winst op het varkensbedrijf en een lager antibioticagebruik.
De vakjury ziet ook in dit product marktpotentieel: "De jury is van mening dat jullie een bijzonder knappe prestatie hebben geleverd met het ontwikkelen van een dergelijk vaccin. Het betreft een belangrijk gezondheidsprobleem in de varkenshouderij. Rendement voor de boer en marktpotentieel voor het vaccin lijken dan ook gegarandeerd. Proficiat met jullie nominatie!", aldus juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen.

Uitreiking op 26 november

De genomineerden* voor de Boerenbusiness Agribusiness Award stellen zich de komende weken verder voor op Boerenbusiness. Intussen bereiden zij de presentatie voor de vakjury voor. Op 26 november wordt in een live-uitzending de Agribusiness Award 2020 uitgereikt op Boerenbusiness.nl.

De andere genomineerden zijn: Lely Orbiter from Lely”, “Natutec Drone from Koppert Biological Systems”, “Mobile LG Lab from Limagrain

> Meer over AgriBusiness Award