1. Nieuwe mijtenbehandeling wint de prestigieuze ‘Breakthrough of the year award’.
Terug naar het overzicht

Nieuwe mijtenbehandeling wint de prestigieuze ‘Breakthrough of the year award’. 16 november 2018

MSD Animal Health Engeland mocht op 12 oktober jl, tijdens het jaarlijkse congres van de  ‘British Free-range Egg Producers Association (BFREPA), de prijs  voor het meest innovatieve product van 2018 in ontvangst nemen.

MSD Animal Health is er trots op dat dit diergeneesmiddel deze prijs heeft gewonnen tijdens de conferentie van  de British Free-range Egg Producers Association (BFREPA) dat in de Ricoh Arena, Coventry  op 11 oktober jl. Plaats vond. Dit evenement is voor de eierproducenten in Engeland  de grootste in haar soort en wordt door honderden pluimveehouders en andere belangrijke stakeholders uit de pluimveesector bezocht.

Vogelmijt bestrijden, was tot nu toe makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste pluimveehouders hebben  ongetwijfeld wel eens geïnvesteerd in vogelmijtbehandelingen die veel geld hebben gekost, maar weinig hebben opgeleverd. Om nog maar te zwijgen over de stress bij de kippen en de extra werkzaamheden die gepaard gingen met deze behandelingen.

Praktijkervaringen met een diergeneesmiddel dat rode vogelmijten effectief beheerst laten zien dat    de gezondheid en het welzijn van pluimvee verbetert  maar ook dat de kwantiteit en kwaliteit van de eiproductie verhoogd.

Pluimveehouders geven aan blij te zijn met de behandeling. Meer werkplezier, rustigere kippen en betere productieresultaten!

Lees verder!